Халогенни крушки за фарове 12V H8

Подреди по:

Ако ви е нужна крушка за фар H8, от този раздел на онлайн магазин Тонекс 1 можете да закупите цялото оборудване, нужно на светлинната инсталация на автомобила ви. Ще ви предложим и допълнителните консумативи, нужни за свързване и работа на лампите, включително съвместимите с всяка серия букси. Предлагаме продукти с високо качество на едни от най-ниските цени.

Приложение и свойства

Халогените използват същия принцип на осветяване, както лампите с нажежаема жичка. Основната разлика между двете е, че първият тип използват халогенен газ, който пречи на почерняването на стъкления балон. Халогенните крушки са с по-дълъг работен живот от обикновените. Те се наричат още кварцови, защото външната им обвивка е изработена от кварц.

Основно предназначение на халогенните светлини е да осигурят по-добра видимост в условия на мъгла. Мъглата се разрежда, доближавайки се до земята, затова автомобилите се нуждаят от светлина, монтирана възможно най-близо до пътната настилка. За да могат да се задоволят нуждите от добра видимост при мъгла, халогените се монтират под бронята на превозните средства.

Почти всички съвременни автомобили са оборудвани с фарове за мъгла, защото топлата халогенна светлина е с по-добра прозрачност и дава максимална степен на осветяване при лоши светлинни условия. Всички халогенни крушки 12v са категоризирани в серии, обозначени с буквата „H”, последвана от цифра – 1, 3, 4, 7, 8 и 11.

Крушките от различните серии са с различно предназначение. Затова е необходимо да имате предвид два ключови фактора, преди да закупите светлините за своя автомобил. Първото нещо, с което трябва да се съобразите е моделът и годината на производство на личното ви превозно средство.

Важно е да знаете какъв модел халогенна крушка ви е нужен, защото дори коли от една марка имат различна светлинна инсталация. Другият фактор е материалът. С H8 са обозначени лампи от различни технологии. Днес се предлагат не само халогенни, но и HID и LED крушки за леки и тежкотоварни автомобили с мощност, съответно 12 и 24V.

Тъй като всяка крушка приема и отдава малко по-различно количество енергия, не е желателно да преминавате своеволно от един вид към друг, например от H1 на H7. Това е все едно да включите уред, пригоден за американския стандарт при контактите в европейски електрически контакт. Уредът ще прегрее и ще се повреди.

В случай че имате колебание относно избора на халогенна крушка H8 или на букса, можете да се обърнете към екипа ни за съдействие и допълнителна информация. За ваше удобство сме приложили филтър, чрез който ще бъдете отведени към продуктите, подходящи за марката и модела на колата ви.