Халогенни крушки за фарове 12V HB3

Подреди по:

В тази категория са събрани всички модели халогенни крушки за автомобили от серия HB3. Тонекс 1 отново ви предлага нужното разнообразие, както и високо качество на изделията. В раздела ще намерите най-добрите разработки на марките Philips и Osram, на цени, напълно изгодни за средностатистическия български потребител. Ще ви предложим и серийно съвместимите букси, за да не се налага да търсите отделните компоненти на различни места.

Характеристики и свойства

Ако ви се е налагало да търсите подходящи осветителни тела за личния си автомобил, вероятно вече сте запознати с различните класификации при авто-осветлението. Халогенните лампи принадлежат към различни серии, обозначени с буква H и съответната цифра - H1, H3, H4, H7, H11. Има и HB3 крушки, както и HB4.

Различните класификации са обособени по разпоредба на ООН, като организацията е определила международни стандарти, по които авто-крушките да се класифицират, с цел да се гарантира, че видовете продукти са стандартни, независимо в коя страна в света се предлагат и използват.

Наредба 37 на ООН също предоставя насоки за това как следва да се използва всеки тип крушка. Крушките са групирани в три категории:

  • Група 1 – лампи, които могат да се използват навсякъде в светлинната авто инсталация – фарове, габарити и стопове;
  • Група 2 – могат да се използват в сигнализационната система, но не и за осветяване на пътното платно;
  • Група 3 – това са светлини, които не присъстват в новите превозни средства, но могат да се изработят, за да подменят амортизираните крушки в по-старите автомобили.

Масово използвани и предлагани в нашия магазин за автокрушките, поставени в група 1 - H1, H3, H4, H7, H11, HB3 и HB4. В съответствие с класификацията, те се влагат предимно в автомобилните фарове. Макар да са поставени в една и съща категория, лампите от различните серии не са взаимнозаменяеми. H1 и H7 може да са еднакви по отношение на светлинната мощност, но цолажът на фасунгите им е различен.

Някои от крушките също така имат само една жичка, а други – две, известни още като двужични. Двужичните служат за захранване както на дългите, така и на късите светлини на фаровете. Всяка от жичките е предназначена за определена цел, а свързването им в общо тяло цели да улесни водачите, използващи по една лампа във всеки фар. Някои автомобили се нуждаят от отделни крушки за къси и дълги светлини.

Крушките HB3 са едножични, докато H4 например са с две жички. В голямата си част автокрушките от всички категории произвеждат еднакво количество светлина, но количеството на волтажа, който отнемат и на ватовете, които произвеждат е различно при различните модели. Това съотношение се нарича номинална мощност, и ние съветваме да използвате единствено съвместими продукти във вашия автомобил.