Халогенни крушки за фарове 12V HB4

Подреди по:

HB4 е електрическа лампа за фар с единична нагреваема жичка. Тя открива широка приложимост за осветление на автомобили, мотоциклети и тежкотоварни превозни средства. Конструкцията се отличава с компактност и по-различна структура на цокълът – фасунгата е заместена от пластмасова база, към която се прикрепва буксата за инсталация. Те се разработват в LED, халогенни и ксенонови модификации от най-известните производители на авто осветление. 

Crystal Vision – по-бяла светлина с участието на синьото 

Холандският производител Philips предлага крушки с пластмасов цокъл в няколко свои серии, една от които е Crystal Vision. Селекцията ни разполага с HB4 халоген от серията, с 12V и 55 W мощност. Халогенните крушки предоставят повече светлинен капацитет и интензивност от стандартните лампи с нажежаема жичка. Те са пълни със специална газообразна смес, възпламеняването на която нагрява спираловидната жица до много висока температура. 

Резултатът е яркобял светлинен поток с плътна разцветка, близка до естественото дневно осветление. Тя се разпръсква моментално в широк периметър и осветява отлично всяка подробност по пътната настилка. При Philips, яркостта е резултат от синкави примеси. Синият оттенък засилва плътността на цветната температура и създава много по-наситен и естествен бял нюанс. 

4300K температура и над 1100 лумена крият достатъчно мощност, за да забелязвате и да бъдете забелязвани при всякакви метеорологични условия и интензивност на светлината. Яркобялото лъчение от такъв калибър е изключително подходящо за нощно шофиране, когато отличната видимост е условие за безопасност. Светлинният поток, излъчван от крушката, действително има кристална прозрачност и освен това осигурява прекрасна рефлективност. 

Крушката излъчва контрастна и с 30% по-интензивна светлина. Синкавобялото излъчване има висока отражателна способност към боята на пътните маркировки и знаци. Същевременно, то е създадено за по-добро фокусиране на човешкото око, което различава особеностите на пътната настилка по-лесно с помощта на тази цветова температура. 

Визия и предимства на корпуса 

Визията на халогенната крушка с пластмасова база има красив и ефектен тунинг дизайн. Син стъклен корпус и сребриста “шапка“ осигуряват не само ярки констрастни лумени, но и атрактивен вид, който изглежда представително върху стандартни и рефлекторни фарове на превозни средства от най-ново поколение. 

Продуктът, както и останалите модели в серията, е защитен от окисление, влага и корозия. Той е устойчив на температурни амплитуди и автомобилни вибрации, благодарение на специално кварцово стъкло. Кварцът е скален минерал и притежава изключителна твърдост, която е видима от капацитетът на крушката - 800°C не повлияват устойчивият стъклен балон. Той реагира прекрасно на силни UV лъчи и студена влага. Напукването и счупването на стъклото е невъзможно. 

Букса за инсталация 

Пластмасовият цокъл P22d на HB4 крушки Philips е перпендикулярен на корпусът с 16-сантиметров диаметър и се прикрепва чрез букса. Категорията разполага с букси за съответният тип цокъл, подходящи за авто лампи 12V и 24V. 

Качествен материал на изработка осигуряват солидна основа и изолиращо уплътнение, което предпазва корпусът от инциденти с електрически ток. Правилното монтиране повишава и устойчивостта към автомобилни вибрации, затова подходящият аксесоар за монтаж е много важен. Цената е изключително изгодна.