00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Калъф за заглушаване и блокиране на KEYLESS-GO сигнал

24.90лв.

Модел: 270901038
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Калъф за заглушаване и блокиране на... × 1 бр.

Цена: 24.90лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Колата Ви може да бъде отключена или открадната от крадци, ако нямате подходящ защитен калъф за Вашия автомобилен ключ (за автомобили с безключово стартиране)! Причината за това е че съвременните интелигентни ключове, излъчващи постоянен RFID сигнал към автомобила, са уязвими на атаки от хакери и крадци, което им позволява да имат достъп до колата ви, включително да я стартират и откраднат. Специалния калъф за ключове блокира този постоянен безжичен сигнал, и той не е може да бъде прочетен / усилен от крадци и предотвратява отключването и запалването на автомобила.

RFID блокиращия калъф за автоключ е задължителен предпазен аксесоар за всеки притежател на автомобил с безключово палене. Подходящ е и за компании, притежаващи автопарк и желаещи да предпазят бизнеса си от кражба на автобили. В световен мащаб много РЕНТ-А-КАР компании са оборудвани с блокиращи калъфи, даващи спокойствие на всички техни клиенти.

Материалът, който се използва, предпазва също и от копиране и дублиране в реално време на устройства и продукти, използващи RFID (Radio Frequency Identification) технологията, като ключове за автомобили, документи за самоличност, банкови кредитни, дебитни карти с RFID чип, безконтактни карти за контрол на достъпа, карти за градския транспорт и др.

Размер: 10 х 15см

Тенденцията при авто-кражбите в момента е да се посяга на автомобили от най-висок клас. Колкото по-скъпа и нова е вашата кола, толкова по-голяма е вероятността някой да опита да ви я отнеме. Ако стартирането на автомобилния двигател става посредством KEYLESS-GO сигнал, то обезателно трябва да се снабдите със заглушаващ калъф за ключ, който да блокира безжичната радио-честотна комуникация.

Спестява безброй главоболия

Радиочестотната идентификация (RFID) е заложена в голяма част от системите за контрол на достъп и в електронните карти – банкови, абонаментни, служебни, за градски транспорт и т.н. Всеки носител на информация, включително ключът от автомобила ви, днес може да бъде откраднат от хора с престъпни намерения, без да се касае за физическото му присвояване. Как става това?

Ако не използвате специален защитен калъф за ключ, вие излагате скъпата си придобивка на риск от неправомерно отнемане. Безключовото отключване и запалване на новите автомобили се осъществява посредством радиочестотна връзка между чип в отключващото устройство (ключа) и четящата система, вградена в автомобила.

За своята престъпна дейност авто-крадците използват комбинация от две устройства – усилвател и релеен предавател. Усилвателят увеличава обхвата на сигнала излъчван от автомобилната ключалка и контактната кутия на ключа, при което релейният предавател го улавя и копира с цел незаконно използване. На практика, крадците могат да отключат и стартират автомобила ви за секунди.

По същия начин е възможно да се осъществи вмешателство и във всяка една RIFD карта, която не е надеждно предпазена от блокиращ сигнала калъф за безконтактен ключ. Престъпниците могат да уловят сигналите, изпращани от дебитни и кредитни банкови карти, електронни чипове за входни врати и паркинг бариери, както и всички съоръжения, управлявани от вид система за контрол на достъпа.

В представения тук защитен калъф за безконтактен ключ можете да съхранявате безопасно всички идентификатори, използващи радиочестотен сигнал. По този начин лица с престъпни намерения няма да успеят да получат достъп до личното ви имущество и финансови средства. Освен това, калъфът е с изключително практична конструкция, позволяваща ви в отделно отделение да носите дори мобилния си телефон.

Уникална защитна комбинация от материали

Заглушаващият RFID калъф за ключове и други идентификатори, използващи радиочестотни сигнали, е изработен от няколко специално подбрани материала. Външната част е направена от кожа, така че приспособлението да бъде не само перфектна защита за ключа от автомобила ви, но и стилен и елегантен аксесоар.

Вътрешността, както е при всеки качествен калъф за заглушаване и блокиране на keyless-go сигнал, е изработена от материал, сходен по свойства с алуминиевото фолио. Специалните метални нишки изпълняват ролята на броня, която прекъсва комуникацията между предавател и приемник. Калъфът е тестван и доказано ефективен срещу всички релейни атакуващи уреди, предназначени за четене и копиране на електронни карти и автоключове.

„Keyless go“ технологията улесни влизането и напускането на нашите автомобили. Ключовете вече не са обект на усилено търсене, а отварянето на автомобилите може да се направи, докато носим покупки и други неща. Стартирането на двигателя се осъществява посредством натискането на копче. Цялото управление е максимално улеснено, но не и 100% защитено от манипулации.

Нашият протектор за автомобилен ключ осигурява ефективна защита за вашия автомобил, дебитна карта, безконтактен чип за входна врата и мобилен телефон, който също все по-често се използва за идентификация във входно-изходни точки. Цената на продукта е символична, така че не се излагайте на риск, а противодействайте адекватно на набезите на крадците.

История на интелигентното заключване

Първите Smart системи за отключване и управление на превозните средства са разработени от компанията Siemens и пуснати в експлоатация през 1995г. Още през 1998г система, наречена Keyless Go, бива интегрирана в представителните седани Mercedes-Benz S-Class. Системата се разпространява бързо и не след дълго със смарт заключване биват оборудвани автомобилите на повечето западни и азиатски производители - от Audi и Volvo до Toyota и Kia.

Много скоро обаче се появява и нуждата от екраниращ калъф за ключ за кола. При нормални обстоятелства интелигентното заключване е напълно сигурно и безопасно. В автомобилите има инсталирани антени, предназначени да улавят радиосигнала от ключовия чип, когато той е в непосредствена близост. Веднага щом собственикът на превозното средство се отдалечи или натисне бутон, вратите и двигателя се блокират автоматично.

Инженерите от Цюрихския технически университет първи разбират колко лесно е да се заобиколи тази система, с което се поставя въпроса за изобретяването на ефективно средство за защита на автомобилен ключ. През 2010г. техническия университет в Цюрих публикува проучване, посветено на така наречените релейни атаки - relay attack, познати още с наименованията „метод на въдицата” и „метод на дългия ключ”.

За да се преодолее електронната защита на автомобилите, са нужни два електронни компонента – предавател и приемник. Приемникът имитира ключа от колата, а предавателят представлява антена, която усилва и предава сигнала от оригиналния автоключ към фалшивия. На практика схемата работи така:

Жертвата паркира до магазин или офис и напуска скъпия автомобил. Похитителят с приемника остава близо до возилото, а съучастникът му с предавателя следва шофьора. Той предава сигнала от ключа към приемника. Щом шофьорът се отдалечи, похитителят отваря колата, запалва двигателя и потегля необезпокояван.

Без звук от счупено стъкло и без съмнителни манипулации, които могат да привлекат вниманието на околните. Дори алармата няма да се включи, тъй като електронният „мозък” на луксозното МПС е убеден, че собственикът шофира.

Принцип на работа на екраниращите протектори

Системата Shield, на която е базиран почти всеки калъф за ключ против кражба на автомобили, е разработена в отговор на изобретателността на авто-крадците. През 2017 г. експертите по киберсигурност на базираната в Пекин компания Qihoo 360 създават хакерско оборудване от типа „крадец на кодове”, което днес се продава свободно в някои интернет сайтове.

Логично, предлагането на защити срещу посегателства на МПС, т.нар. екраниращ калъф, е също достъпно онлайн и се продава на съвсем ниска за собствениците на луксозни коли цена. Методът за предотвратяване прихващането на ключов сигнал е прост, но максимално ефективен. Разработен е от екип от инженери, който години наред работи върху въпроси като електромагнитната съвместимост и екранирането на радиочестотни сигнали.

Екраниращият калъф за ключове за кола, представен в продуктовия ни каталог, принадлежи към въпросната технология. На пазара могат да се намерят различни като дизайн и материали предпазни калъфи за автоключове. Ние сме подбрали едни от най-добрите продукти, отличаващи се с приятна визия, максимална ефективност и ниска цена.

Нашият калъф за заглушаване на радиочестотната комуникация между предавателни и приемащи устройства представлява стилен аксесоар с размери 10 х 15см. Капакът му е с вградено магнитно затваряне, така че да се избегне изпадане на автоключовете и други RFID устройства - електронни карти за разплащане и достъп.

Екраниращият калъф за ключове използва принципа на клетката на Фарадей в своята работа. Във вътрешните му стени има токопроводящ материал. Благодарение на него клетката се изключва, когато капакът на калъфа бъде затворен. Предаването на сигнали отвън навътре и обратно е невъзможно.

Материалът, от който е направен този калъф за ключове надеждно блокира честотите, на които работят болшинството смарт устройства за автозаключване. Поради своя специфичен състав, токопроводящия слой на калъфа се отличава с висока проводимост. Автокрадците не биха могли да уловят по какъвто и да е начин сигнала от заключването, независимо колко прецизна, чувствителна и модерна техника използват.

За да предпазите личния си автомобил от кражби е важно да използвате постоянно и правилно своя калъф/протектор за автомобилен ключ. Ключът трябва да се поставя в калъфа и да стои там винаги, когато не се използва за отключване и стартиране двигателя на колата. Важно е да го правите дори когато сте паркирали пред дома си, защото обхватът на код-граберите може да достига няколкостотин метра.

Вижте още: трансмитер за кола цена

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.