Ксенон

Филтрирай по категория:
Подреди по:

Ксенонът е масово използвана технология в автомобилната светлинна система. Ето защо, ние от онлайн магазин за авто-аксесоари Тонекс 1 обособихме специален раздел, в който предлагаме богат асортимент от ксеноново авто-осветление 12V, както и всички допълнителни компоненти – баласти за ксенон, адаптер преходници за ксенонови крушки и др.

Характеристики и предимства

Ксеноновите светлини присъстват в автомобилната светлинна инсталация сравнително от скоро. За първи път технологията е въведена от BMW през 1991г, а днес почти всички нови автомобили имат фабрично вградено ксеноново оборудване. По старите модели също масово преминават към тази система, заменяйки класическата крушка с ксенонова.

Ксеноновата светлина идва от газоразрядна крушка, при която липсва волфрамова жичка. За получаването на светлината, се залага на волтовата дъга, образувана между два електрода. Освен, че отделянето на топлина тук е драстично намалено, предимство на ксеноновата лампа е и в пъти по-яркото светене спрямо обикновените крушки, осигуряващо по-добра видимост на пътния участък.

Ксенонът, като светлинен източник има и по-дълъг работен живот, на което се дължи и масовото преминаване към въпросната технология от по-старите модели превозни средства. Не можем да пренебрегнем и чисто естетическия аспект на този вид авто осветление. При включени фарове с ксенонови крушки, общата визия на автомобила е значително по-атрактивна – фактор от голямо значение за повечето собственици.

Каква е задължителната окомплектовка?

За да оборудвате автомобила си с този вид светлинна система, ще ви бъде нужен пълния набор от задължителни компоненти. Той включва: определен брой газоразрядни крушки с високо налягане; фиксиращи скоби, комплект болтове, гайки и уплътнители и задължително съвместим ксенон баласт.

Баласт за ксенон се монтира при поставяне на лампите, за даизпълни ролята на преобразувател на напрежението, необходимо за запалване на крушката. Баластът е електронен модул, който преобразува напрежението от 12 волта прав ток в необходимото напрежение променлив ток, нужно за нормалната работа на ксеноновата лампа. Баластите, които предлагаме са с най-високо качество на изработка и придружени от съответната гаранция.

В раздела ще откриете и богата гама адаптер преходници. Те служат за монтаж на ксеноновата лампа в стандартните фарове, изпълнявайки функцията на преход, позволяващ здраво и стабилно закрепване на крушката. По този начин не се налага смяна на фабричната фасунга, така че по всяко време да може да се възстанови фабрично заложената концепция на фаровете.

Поддържаме в наличност пълната гама ксеноново осветление, съвместимо с всички съвременни марки автомобили – Alfa Romeo, BMW, CITROEN, Audi, Fiat, Ford, Mercedes  и др. Готови сме да предложим и нужните окомплектовки за правилно свързване на светлинната инсталация.

Сигурни сме, че ще се възползвате от възможността да си осигурите по-качествено осветяване на пътя, за да си гарантирате приятно и безаварийно пътуване. Едва ли ще се откажете и от достъпната опция да придадете на колата си по-ефектен и стилен облик, както и да намалите консумацията на електрическа енергия с цел оптимизиране работата на двигателя и удължаване живота на акумулатора.

Продуктите, включени в раздела са еднакво достъпни като цена и за специализираните авто сервизи и за редовите потребители. При неясноти и въпроси относно конкретен артикул, не се колебайте да се свържете с екипа ни. На разположение сме да отговорим на всичките ви въпроси и да съдействаме в избора на идеалното решение за вашия автомобил.