Безплатна доставка

За поръчки над 49.00лв

Бърза доставка

До 24 часа

Връщане и подмяна

В рамките на 14 дни

Телефон за въпроси

0878187574

Блог

Масло с вискозитет 5W30
Вискозитетът на двигателното масло е основна характеристика, според която се определя функционалността ( течливостта ) на продукта при различни температурни условия. Първата цифра в абревиатурата посочва най- ниските градуси, при които смазочната течност се излива свободно, а втората - плътността й при високи работни температури. Колкото по-големи цифри наблюдаваме, толкова по-гъста консистенция е характерна за маслото. Високият вискозитет увеличава устойчивостта на масления филм, удължава живота на продукта и на самия двигател, но твърде плътната течност не извършва никакво полезно действие п..
Акумулатори Banner - надеждност при шофиране
Качественият акумулатор спестява доста притеснения на собствениците на автомобили- освен, че се грижи за сигурността на пътниците с професионален маниер, той удължава живота на превозното средство и спестява излишни средства за дребни ремонти. Първокласните захранващи батерии поддържат не само автомобила, но и собствените си функции в отлично състояние. Марката определено е с огромно значение за качеството на автомобилните части, а специалистите твърдят,  че продуктите на утвърден производител със сигурност са инвестиция с дългогодишен живот. Едни от най- предпочитаните сред потребител..
Функционални чистачки за коли
Никой специалист не може да ви посочи точно определен модел чистачки за коли и да ви гарантира, че след месец няма да решите да ги смените. Сигурно е обаче, че стъклочистачките са един от най- важните и задължителни компоненти за автомобил, а в лошите метеорологични условия на есенно- зимния сезон присъствието им е почти животоспасяваща необходимост. Качествата на почистващите приставки се определя най –добре чрез модерните професионални проверки в симулирани условия, при който те демонстрират функциите си върху неподвижен автомобил и по време на шофиране със 100 км/ч. Разработен от немс..
Автокозметика - задължителното разкрасяване за коли
Въпреки, че понякога значението й е силно подценявано, автомобилната козметика е доказала огромното си значение за дълготрайното и безпроблемно функциониране на всяко превозно средство. Повечето от продуктите в категория “ Автокозметика “ на всеки автомагазин са с почистващи свойства, но освен на чистотата, производителите не спестяват ресурси за поддръжката на важните автомобилни части, създавайки високоефективни поддържащи спрейове, пасти и течности, които значително удължават живота на всяко моторно превозно средство. Повечето от тях са напълно непознати за обикновения потребите..
Настъпете двигателя със синтетично масло 5w40
Не можете да тръгнете на дълъг път, без да проверите техническото състояние на автомобила ( мотоциклета ) си, а какво остава да се състезавате или просто да си “ поиграете ” със скоростите на машина, в чиято изправност не сте напълно убедени. Любителите на високите скорости проверяват първо акумулатора, скоростната кутия и двигателя но никога не пренебрегват значението на подходящото моторно масло. То  улеснява придвижването на автомобила и осъществява основната поддръжка на двигателя по време на работа. Подходящата смазочна течност за вашата машина е изрично посочена в указан..
Ввсесезонно масло 15w40
Двигателите с вътрешно горене задвижват огромен брой от съвременните превозни средства, за чиято конструкция е характерно запалването и изгарянето на гориво в самия двигател, преобразувайки използваният работен флуид в топлина, а впоследствие и в механична сила, която задвижва автомобила. Независимо дали предпочитаме бензинов или дизелов двигател за лекия автомобил и мотоциклета ни, дълготрайното му и качествено функциониране  е немислимо без използване на подходящо моторно масло. Смазочен продукт от петролни дестилати или синтетични съставки, маслото намалява степента на триене между дви..
Консистенция на двигателно масло Bardahl 10w40
Моторните масла са продукти от огромно значение за правилното и дълготрайно функциониране на съвременните двигатели. Подходящият състав и консистенция на смазочните течности значително удължават експлоатацията на най- важният механиечн компонент в автомобила. Ето защо, изборът на двигателно масло се прави според няколко специално разработени от производителя на автомобила критерии. Вискозитетният клас, експлоатационното ниво и физическите характеристики ( съставът) на смазочната течност са показателите от основно значение при покупка . Притежателите на автомобили с мощни двигатели, които об..
Качествена зимна течност за чистачки
Почистването на стъклата е ежедневна необходимост в нормални пътни условия, чието значение се засилва неколкократно при лоши метеорологични условия, когато отлаганията върху стъклата биха могли да затруднят шофирането и дори да застрашат безопасността на пътниците. Есенно- зимните климатични промени са периодът, в който чистотата на автомобилните стъкла надвишава значимостта на всяка друга техническа поддръжка в автомобила, освен разбира се, поставянето на зимни гуми и светлините. За разлика от останалите действия, стъклопочистването се извършва постоянно, при всяка необходимост по време на шо..
Ползите от интергирането на фм трансмитер
Включването на фм трансмитер към автомобилната инсталация може и да не направи пътуването ви по-леко, но то със сигурност ще е една идея по-забавно, тъй като модерните варианти на това мобилно приспособление притежават магическата способност да изпълняват функциите на свързващо устройство, радио, музикален плеър, и разбира се, мобилен телефон. Компактната дигитална флашка ще изключи необходимостта от редица устройства с неудобен размер, част от които са дори и опасни по време на шофиране ( смартфон, таблет ). Свързването й се осъществява чрез запалката в автомобила ви, откъдето, след захран..
Евтини акумулатори на ниски цени с прилично качество
Изборът на евтин акумулатор е разумна постъпка единствено при абсолютна сигурност в коректността на търговския обект. Само доверието в магазина и производителя оправдава поемането на подобен риск, тъй като акумулаторната батерия е сред най- важните технически приспособления за задвижване на автомобила, а не е реално реномиран производител да предлага усъвършенстваната формула на продукта си почти безплатно. В този момент е много важно потребителят да прецени много точно особеностите на автомобила си и собствените си необходимости: ако притежавате съвременен автомобил от висок клас, компромисът..
Антена за кола – компонент, без който не можем
Автомобилните радио антени спадат към аксесоарите, които добавяме по желание. Те са компонент, който няма абсолютно никакво отношение към работата на автомобила, неговата изправност и безопасността на движение, но можем ли да си представим едно по-дълго пътуване без задължителната антена за кола, която ще ни позволи да слушаме радио? Ако сравним първата антена за кола с което и да е съвременно решение ще открием огромна разлика както във визията, така и във вида на използвания материал, режима на работа и честотния обхват. С напредъка на модерните технологии, автомобилните радио антени став..
Халогенни фарове – каква е тяхната история?
Голяма част от автомобилите на пътя използват халогенни фарове, макар че те са най-старата в морално и техническо отношение разработка. Това, което не им позволява да останат в историята е тяхната достъпна цена, лесна поддръжка и по-малка чувствителност към условията на пътуване и електрическата инсталация в превозното средство. История Автомобилните халогенни фарове са модификация на стандартната крушка с нажежаема жичка, към която е добавено известно количество йод или бром – химически елементи от групата на халогените. Към тази тази подгрупа химични елементи се присъединяват още..
Крушки за фарове – фактор за добрата видимост
Когато стане въпрос за крушки за фарове, болшинството собственици и водачи на автомобили приемат темата като незначителна по отношение на безопасността на шофиране – грешка, която не бива да бъде допускана. Фаровете са нужни не само с цел избягване на глоби, те са и задължителен фактор за добрата видимост при лоши условия на осветеност. Виждайки максимална част от трасето, по което се движите, вие си гарантирате безпроблемно достигане до крайната точка на своето пътуване. Как да ги избираме? При избора на крушки за фарове различните водачи се ръководят от различни мотиви. За едни е..
Акумулатор Бош – инвестиция, която си заслужава
Ако се колебаете дали да оборудвате автомобила си с акумулатор Бош или да заложите на нискобюджетните решения, тук ще откриете необорими аргументи в полза на продуктите на престижната марка. Факт е, че автомобилът става все по-ценен и необходим, но той би бил напълно безполезен ако не може да ни отведе до желаното място, поради проблеми със запалването. Без акумулатор, вашият автомобил не може да изпълни основното си предназначение и това е факт, който няма нужда да коментираме. Фабрично вградените акумулатори имат потенциал да издържат няколко години, но в повечето случаи не повече от една..
Какво налага смяната на спирачна течност?
В по-голямата си част спирачките на автомобила представляват напълно затворена система, което означава, че дребни песъчинки и мръсотия от пътя не биха могли да проникнат през малки отвори или други входове. На теория това би трябвало да означава, че наличната в спирачната система спирачна течност не подлежи на замърсяване и нейната смяна може да се извършва само в редки случаи при по-сериозни проблеми. За жалост, спирачната система на вашия автомобил не работи в сферата на теориите. В реалния живот влагата може лесно да проникне в спирачната течност през хидравличните маркучи и цилиндри и д..