D2S ксенонови крушки 12V

Подреди по:

Чрез своя онлайн магазин, Тонекс 1 ви дава достъп до висококачествени ксенонови крушки D2S Osram на достъпна цена. В каталога ни ще намерите и съвместими с вашата авто система лампи на марката Philips, както и допълнителните електронни модули, нужни за тяхната работа – баласти, адаптер преходници и др.

Какво трябва да знаете за тях?

Ксенонът като технология съществува отдавна, но в автомобилната светлинна инсталация тя навлиза осезаемо доста по-късно – през 90-те години на миналия век. Създадена е като по-икономична и по-ефективна алтернатива на крушката с нажежаема жичка, поради което все по-масово се използва от производители и собственици на автомобили.

За да разберем нейните предимства, е необходимо да разгледаме принципа ѝ на работа. Светлинният лъч, излъчван от кеснонови крушки D2S, се получава посредством йонизиране на смес от газове, сред които е и ксенонът. Газовият разряд протича в затворена капсула между два електрода, като по този начин консумацията на електрическа енергия е значително по-ниска – едва 35W.

Ксеноновите крушки D2S 35W се предлагат на по-висока цена от обикновените, но по-икономичният им режим на работа и значително по-дългият им експлоатационен период компенсират първоначално по-високия финансов разход. Освен, че работят на по-ниска мощност, ксеноните превъзхождат класическите лампи по сила на светлинния поток.

Относно работният живот на крушките, е редно да споменем, че съвременните технологии позволяват цикълът на работа да се удължи допълнително. Така например крушките xenon Osram D2S, макар и на по-ниска цена от тези на други марки, осигуряват 20% по-дълъг период на използване. При някои разновидности бонусът е цели 50% по-дълъг живот.

Дългият период на светене при ксеноните се дължи на намалената топлина, отдавана при светене. Работейки на по-ниска мощност, авто-ксеноните се нагряват по-малко от обикновените крушки, а този фактор винаги се отразява на скоростта на амортизация, включително на акумулатора на превозното средство.

Светлинният спектър, излъчван от автомобилната крушка D2S ксенон е почти идентичен с този на естествената дневна светлина. Това означава, че при нощно шофиране зрението на водача ще се натоварва много по-малко. Същевременно видимостта ще бъде значително по-висока, защото крушките от въпросния вид излъчват светлинен поток от около 3000 лумена. Добре осветеният пътен участък е гаранция за по-безопасно пътуване.

По-силното светене, противно на някои твърдения не е предпоставка за заслепяване на водачите, движещи се в насрещната лента. Правилно регулираните фарове са насочени по начин, който да не допуска заслепяване, когато се кара на дълги светлини. Има обаче една специфична характеристика, касаеща цвета на светлината на ксенон крушки D2S.

Цветовите вариации се дължат на една техническа особеност, наречена цветова температура, заложена у всички видове газоразрядни лампи. Температурата на цвета се измерва в Келвини и се обозначава с цифри. Цифрата показва количеството произвеждана светлина. Цветова температура по-висока от 4300К означава, че лампата излъчва по-малко количество светлина.

Цветовите температури, обозначени с цифри съответстват на различни нюанси от цветовия спектър. Най-масово използвана е бялата светлина, която в ксеноновите системи присъства в няколко варианта – топла (4300К), студена (6000К), неутрална (5000К) и синкаво бяла (8000К).

Модерният и стилен облик на автомобилите с ксенонови фарове често се дължи на синия цвят на светлината. Не е задължително обаче да се използва ксенон крушка D2S 10 000К, за да изглежда сякаш фаровете светят в синьо. Ксеноновият фар от прожекторен тип (с лупа) има специфична конструкция, поради която, гледана отпред светлината изглежда синя, докато пътят всъщност е осветен в бяло.

От каталога ни можете да закупите лампи с изключително високо качество, включително модел Osram D2S Cool Blue на много изгодна цена. В случай че преминавате към този тип автоосветление (не е фабрично заложен), ще ви бъдат нужни и допълнителни компоненти – баласт и окабеляване.

Необходимите ви електронни модули също можем да предоставим на разумни цени. Бластът е важен компонент от ксеноновата система, осигурявайки високо напрежение от 23000V за запалване на крушката. Той служи и за поддържане на работно напрежение от 85V в процес на светене.