модул дневни светлини

00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Модул за автоматично включване на фаровете

39.80лв.
Модел: 200076731
Наличност: няма


Модула за автоматично включване на фаровете се задейства посредством светлинен дачик, и когато навън стане тъмно, той пали фаровете.

Комплектът включва:

  • оптичен сензор
  • електронен блок за управление (ECU)
  • окабеляване

Модул за автоматично включване на светлините със светлинен сензор става за повечето модели автомобили на 12V

Вече над 10 години (от 20 ноември 2010 г.) са в сила правилата, според които превозните средства могат да се движат само с включени къси или дневни светлини. Въпреки, че законът е в сила толкова дълго, все още има водачи, които забравят да включват светлините при качване в автомобила си. На всички тях предлагаме едно полезно устройство за автоматично включване на фаровете.

Полезна иновация, гарантираща комфорт и безопасност на пътя

Ежедневно по света се появяват десетки и дори стотици нови технологии, чиято задача е да направят живота ни по-сигурен и комфортен. Свързаните с автомобилната индустрия са сред най-многобройните. Една полезна иновация е технологията Light Assist. Тя представлява електронен асистент, който контролира превключването на дългите светлини на автомобила.

В своята работа модулът използва сензор за автоматично включване на фарове. Това е светлинен датчик, който автоматично включва фаровете, когато дневната светлина достигне достатъчно ниски нива. Системата ви позволява също да контролирате светлините според своите предпочитания.

Функцията е предназначена да повиши безопасността на водача, както и тази на останалите участници в движението, особено тези, движещи се в насрещното платно. В допълнение към автоматичното превключване между близо/далеч, системата ви позволява да увеличите ефективността на осветлението в тъмното.

Как работи модулът?

Основна задача на сензорния модул за автоматично включване на светлините е да поддържа дългите светлини включени възможно най-дълго, като същевременно елиминира възможността за заслепяване на другите участници в движението чрез промяна на ъгъла на светлинния лъч.

Работата на системата зависи от вида на фаровете. Така например халогените позволяват автоматично превключване на къси/дълги светлини. Ксеноновите лампи също позволяват автоматично завъртане на отразяващия елемент в различни равнини, като по този начин се променя посоката на светлината. Тази модификация има малко по-различно име - Dynamic Light Assistant.

Устройството се състои от следните елементи:

  • Модул за фарове;
  • Оптичен сензор;
  • Електронен блок за управление (ECU);
  • Окабеляване.

При някои разработки комплектът може да включва още видеокамера, превключвател за режим на вътрешно осветление, а също и сензори за динамичен контрол на скоростта на колелата. За да активирате асистента, трябва да включите късите фарове, след което да зададете превключвателя на съответния режим (автоматичен).

Необходими условия за автоматично включване на дългите светлини

За да се активира вашият модул за автоматични фарове е нужно да са налице няколко условия. На първо място е необходимо ниско ниво на осветеност, както и късите светлини да бъдат включени. Когато скоростта е над 50 км/ч, електрониката разбира, че шофирате по магистралата и се активира автоматично. Друго важно условие е да няма приближаващи коли.

Пионери в тази област бяха германците, като именно Volkswagen за първи път представи на света своята разработка на Dynamic Light Assist. След като автомобилът буквално приидоби очи под формата на камера и различни сензори, това направи възможно извеждането на осветителните устройства на фундаментално ново ниво. По-късно се появиха подобни технологии от други лидери в автомобилната индустрия, сред които могат да се разграничат Hella и Valeo.

Различните производители на такива системи имат свои собствени разработки и имена. Някои от имената включват Adaptive Front Lighting System (AFS) или BeamAtic, както е при продукта на Valeo. Принципът на работа на нашия модул за фарове е подобен и функциите му могат да бъдат много полезни.

Например, някои модели модули разполагат с технология, способна да разграничи селски път от магистрала и да промени вида на осветлението до асиметрично ниво, да завърти рефлектора по посока на волана при завой и автоматично да включва фаровете при лоши метеорологични условия.

Плюсове и минуси на автоматичния контрол на фаровете

Появата на тази технология, както се очакваше, значително опрости живота на автомобилистите. Добавянето на система за автоматично пускане на фарове в каталога ни зарадва голяма част от редовните ни клиенти. Точността на изчисленията, съвършенството на дизайна, както и надеждността на модула са проверени във времето.

Дългите светлини се включват, когато има нужда от тях и се изключват веднага, когато има възможност за заслепяване на водачите в насрещния поток. Дори докато изпреварвате в неосветен участък със система за автоматично превключване на дългите светлини, няма да заслепите водача на автомобила, който изпреварвате.

Сред недостатъците на технологията можем да посочим високата цена, сложността на дизайна, както и несъвместимостта с много автомобили - за съжаление, не всички автомобили могат да бъдат оборудвани с такава конвенционална система. Тези недостатъци са невалидни за нашия модул за автоматично включване на фаровете. Той е с достъпна цена и подходящ за почти всички модели леки автомобили на 12V напрежение.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.