товарно съпротивление за лед крушка залъгалка за лед крушки съпротивление за led крушки залъгалка за лед крушки стоп ерор

00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Съпротивление за LED крушки 50W 6 Ohm

24.90лв.
Модел: 180090157
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Съпротивление за LED крушки 50W 6 O... × 1 бр.

Цена: 24.90лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Цената е за комплект от 2 бр. съпротивления

Товарен резистор 50W 6 Ohm.

Товареното съпротивление се използва за премахване на индикацията за грешки при лед крушки. Подходящ за LED крушки за мигач, дневни светлини, стоп, задна скорост. Поради по-ниската консумация на диодните крушки в сравнение със стандартните, повечето от съвременните автомобили с CAN bus контрол ги отчитат като изгорели и извеждат съобщение на таблото.

Внимание!

Тoзи товарeн резистор може да достигне висока температура. Монтирайте върху метална повърхност без да е в контакт с каквито и да е пластмасови части.

Предназначение и свойства

LED крушките заменят масово класическите лампи с нажежаема жичка не само в бита и общественото осветление, но и в автомобилната сигнално-осветителна система. В случай че решите да подмените стандартните източници на светлина със светодиодни, в болшинството случай ще ви бъде нужна така наречената „залъгалка” под формата на товарно съпротивление.

За да разберем предназначението на резистора, е необходимо да посочим основната разлика между обикновените и светодиодните крушки. Характерно за втория вид (led крушките) е свойството им при по-ниска консумация на електрическа енергия да отдават по-висок процент светлина. Това е и причината да бъдат приети за енергоспестяващи.

Крушките, използвани в автомобилната ел инсталация 12V имат предварително зададени мощности, съответно:

  • 5W   ( габарит, интериор, осветление номер и др.)
  • 21W ( мигач, стоп, заден ход, дневни светлини и др.)
  • 55W ( фарове, фарове за мъгла)

Обикновената крушка свети посредством много тънка спираловидна жичка, която изпълнява ролята на резистор. Когато класическите лампи биват заменени от лед осветители, мощността на вторите е много по-ниска. Например led крушката с мощност 12W е напълно еквивалентна на 55-ватовата. В този случай обаче автомобилната система регистрира по-ниската мощност като грешка (дефектирала лампа), при което подава сигнал.

Тук се появява нуждата от товарното съпротивление за лед крушки. С монтирането на резистор с определени параметри, системата за търсене на дефектни крушки бива излъгана, че няма спад в мощността на източниците на светлина, въпреки че светодиодите са с много по-ниска мощност. Тоест, резисторът имитира обикновена крушка до 5W, заради което често бива наричан „ залъгалка”.

Тук е представено товарно съпротивление 50W 6 Ohm, подходящо за мигачи, дневни светлини, стоп, задна скорост. По време на работа резисторите се загряват силно, поради което е нужно да бъдат закрепени надеждно и неподвижно, далеч от пластмасови и горими детайли. Препоръчително е, да бъдат монтирани към метални части на купето.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.