Диодни крушки за фарове 24V

Подреди по:

От осветлението във външните сигнални светлини (фар, габарит, стоп, аварийни лампи и др.) на автомобил зависи безопасността на пътуващите. Видимостта му за други водачи на моторни превозни средства трябва да е отлична. За да се спазят изискванията в светлинното оборудване, правилният избор на светлини за фарове е от първостепенно значение. Независимо от различните изисквания на марки и модели превозни средства, халогенното осветление все още трудно открива конкуренти. 

Халогените и пътната сигнализация 

Халогенните лампи излъчват светлина мигновено след преминаването на електрически заряд през тях. Те са осветителни тела, изпълнени с малко количество газообразно вещество в балонът, което изгаря при електрически заряд, произвеждайки светлинен лъч с повишена яркост. Цветната температура остава интензивна през целият период на светене, а спектърът й е близък до естествената дневна светлина. 

Яркобялото излъчване е и с над 30% по-икономично от стандартните крушки с нажежаема жичка, а освен това е напълно безвредно за околната среда и с по-дълготраен живот. Категорията ни представя халогенни крушки за фарове, съчетани с предимствата на LED дизайнът – насочен и фокусиран лъч, отлична работа при силни вибрации и студ. Комбинацията е оптималният вариант за светлинна сигнализация на превозно средство. Животът на крушките е по-дълъг от този на стандартните. 

Богата гама продукти за фар 

Халогените ни се различават по вид, конструкция и диаметър на базата. Предлагат се като единична крушка и блистер от 2 бр. Видът и начинът на прикрепване (модел цокъл) са обозначени със специална маркировка от букви и цифри. Буквата H с цифра отзад представя халогенният тип, свръзката (единичен или двоен пин) и интензитетът на излъчваната светлина. Броят на държачите при тези модели варира. 

Буква P с цифри и букви означава диаметърът, материалът (метал,пластмаса, керамика) и начин на закрепване. Отделна крушка за къси и дълги светлини или една и за двете – каталогът ни предоставя продукти и от двата варианта. 

Стандартни крушки с устойчив кварцов (силициев) балон и алуминиева база се монтират изключително лесно, осигурявайки отвеждане на излишната топлина и удължаване живота на крушката. Продуктите с облицовка от висококачествена пластмаса спестяват неудобствата на кондензът и корозията. 

Ултрамодерните керамични разработки са иновация в авто осветлението – те имат 2 добавени уплътнения за корекция на фокуса, което оптимизира познатата LED конструкция. Керамичната база не се уврежда от конденз, окисление и индустриални замърсители. 

Най-усъвършенстваните осветителни крушки са с неръждаем и антикорозионен корпус от алуминий. Охлаждащите функции на металът са подсилени и от вграден вентилатор. Платка за контрол поддържа мощният светлинен поток постоянен и стабилен. 

При някои модели, стъклената зона е предпазена от капачка. Лампичките изненадват със силното си осветяване, предвид миниатюрният компактен размер на повечето от тях. Високофункционалните модели функционират чрез няколко лампички, вградени в една крушка. 

Селекцията ни разполага и със сигнални лампи тип “буркан“ за аварийни светлини. Те са полезни за тежкотоварни камиони, селкостопански машини, снегорини и аварийни автомобили, които попадат в интензивен трафик. Цветът им е жълт, захранването – стандартно, а монтажът се извършва с бърза връзка.