Халогенни крушки 24V

Филтрирай по категория:
Подреди по:

Онлайн магазин за авто-аксесоари Тонекс 1 ви представя своята колекция от халогенни крушки 24V. Продуктите ни са с високо качество и подходящи както за леки автомобили, така и за тежкотоварни превозни средства и селскостопански машини. Предлагаме продукцията на утвърдени производители, за да ви дадем гаранция за дългата и безпроблемна работа на светлинно-сигналната инсталация на вашия автомобил.

Халогените – светлина без аналог при лоши светлинни условия

Обособихме специална секция, в която ще ви бъде по-лесно да намирате необходимите аксесоари за светлинната система на автомобила си. Халогенните фарове са задължителен компонент от съвременните превозни средства. Те замениха изцяло стандартните, използващи нажежаема волфрамова жичка.

Халогенната крушка, както 12-волтовата, така и тази от 24V осигурява по-качествено и по-прецизно светене. Към момента халогените нямат адекватен аналог в лоши метеорологични условия, особено в гъста мъгла. Те не само дават на водача добра видимост в мъгливо и дъждовно време, но позволяват и на останалите водачи да регистрират движещото се насреща им превозно средство.

Халогенните крушки са техническа и електро-химична модификация на стандартната лампа с волфрамова жичка. В състава на тази група осветители влизат няколко химични елемента от групата на халогените. В авто-осветлението се използва известно количество йод, който при някои модификации е заменен от бром. Добавят се още хлор, флуор, астатий и унунсептий – всички те притежаващи свойството да образуват соли.

Групата на халогенните химични елементи притежава свойството да повишава количеството светлина, излъчвано от автомобилните фарове. Тъй като интензитетът на светене е драстично повишен, съществува риск от заслепяване на водачите на насрещно движещите се автомобили. Поради тази причина в някои страни има забрана за използване на халогени в нормални светлинни условия.

Съществуват различни по вид и предназначение халогенни крушки, използвани като къси и дълги светлини от фаровете. Лампите H7 използват една метална нишка, която свети при нагряване. Те се активират при стартиране на двигателя, а мощността им е 55W/ 1500lm. H4 пък използват две нажежаеми жички.

Към стандартната къса светлина е добавена втора с по-голямо разстояние на светене, използвана за дълги светлини. С комбинацията от двата модела, фаровете могат да светят на различно разстояние, в зависимост от пътната ситуация.

Работният живот на халогенната крушка не може да достигне този на ксеноновата и на LED осветителите, но тя е едно нискобюджетно решение, което напълно оправдава вашата инвестиция. Подбрали сме продукти с най-високо качество и дълъг експлоатационен живот, за да осигурим максимална рентабилност на скромното ви капиталовложение. Можем да осигурим и необходимите допълнителни компоненти за монтаж и свързване на халогенната крушка.