00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Диск адаптер за полиране за бормашина 75мм

11.90лв.
Модел: 380321003
Наличност: няма


Диска за бормашина се използва за закрепване на полиращи гъби със система велкро и диаметър 75мм. Удобен е за полиране на фарове, стопове и други малки детайли, при които няма достъп за големите полирмашини.

⇒ Диаметър : 75мм
⇒ Височина : 6мм
⇒ Контактна повърхност : велкро 75мм
⇒ Диаметър на остта : 6мм
⇒ Макс. обороти : 5000 об/мин
⇒ Приложение : полиране на фарове и малки детайли

Тонекс 1 ви предлага специален диск адаптер за закрепване на гъба за полиране за бормашина. Продукт с отлично качество и на ниска цена, подходящ за професионална и полупрофесионална употреба. Диаметърът и контактната повърхност на приставката е 75мм. Накрайниците с такъв размер улесняват и правят възможно полирането на малки детайли, до които по-големите полирмашини нямат достъп.

Характеристики и приложение на продукта

Гладко полираният автомобил винаги успява да привлече вниманието на минувачите и останалите участници в движението. Окото грабват искрящата повърхност, хромираните елементи, лъскавите детайли. Фаровете на превозните средства също преминават тази процедура, за да се премахнат твърди отлагания и да се повиши предаването на светлината от автомобилната крушка.

Полировката е трудно да се направи ръчно, защото процедурата изисква интензивна, но фина ротация. Повечето професионалисти използват за целта приставка за полиране за бормашина, като детайла, който ви предлагаме. Към нея могат да се закрепват различни велкро системи за заглаждане тип гъба, чиято абразивна повърхност отговаря на конкретните нужди.

Дискът е вид накрайник за полиране, посредством който полиращите мембрани могат да се свържат към въртящия детайл на бормашината. Конструкцията на самите фибро дискове включва ос и контактна повърхност, която в конкретния случай е тип велкро. Този материал осигурява здраво прихващане на полиращите гъби, без да са нужни специални инструменти за тяхното закрепване. Поставянето и свалянето им става за секунди.

Защо полирането на светлините е важно?

Практиката показва, че собствениците на автомобили рядко обръщат внимание на автомобилната оптика, смятайки, че светлината ще намери път дори през мръсотията и варовиковите наслоявания от дъждовете. Истината е, че дори съвсем леко замърсяване на повърхността може да доведе до намаляване на качеството на осветлението, което в период на минимална видимост (през нощта или привечер) може да се окаже сериозен проблем за водача.

И ако през деня потъмняването на пластмасата, както и намаляването на ефективността на лампите във фаровете не е толкова забележимо, то след залез слънце тези симптоми могат да доведат до пътни злополуки. Именно затова в автосервизите обръщат внимание на външните елементи на светлинната уредба и връщат оптималната прозрачност на защитния елемент с подходящи накрайници за полиране.

Повърхността на фаровете, включително тези за мъгла е постоянно изложена на частици от прах и пясък. След няколко години работа, стъклото губи своята прозрачност, става мътно. Всичко, което е необходимо за решаване на проблема, е полирането. То може да се извърши със специална полираща машина, както и с обикновена електрическа дрелка, която за целта е оборудвана с диск адаптер.

В процес на изпълнение на процедурата в употреба влизат различни видове помощни средства. Едно от тях е самозалепващата лента за облепяне на външната част на фаровете, за да не бъдат наранени боята и хромираните части на автомобила. Важен консуматив са и полиращите гъби, които се продават с различна дълбочина и зърнистост на абразивното покритие – от 600 до 4000.

Процедурата следва да се изпълни при не повече от 5000 оборота в минута, ако се използва нашата приставка за полиране. При липса на полирмашина, бормашината се оказва достатъчно полезна за ускоряване на процеса и повишаване на ефективността на работа. Диск адаптерът е предназначен за многократна и дългосрочна употреба, така че цената му е наистина символична.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.