00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Кабели за подаване на ток 1200A

50.00лв. 40.00лв.
Модел: 1080012512
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Кабели за подаване на ток 1200A × 1 бр.

Цена: 40.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Кабели за подаване на ток 1200A

  • Дължина : 3.0м
  • Ток: 1200A

Инструкции:

1. И двете превозни средства трябва да са изгасени.

2. Свържете единия край на червения кабел към положителната (+) клема на изтощения акумулатор

3. Другия край на червения кабел към положителната (+) клема на заредения акумулатор

4. Свържете единия край на черния кабел към отрицателната (-) клема на заредения акумулатор

5. Другият край на черния кабел към отрицателната (-) клема към шасито на автомобила или към корпуса на двигателя

6. Внимавайте да не докоснете случайно щипките на двата кабела

7. Стартирайте превозното средство със заредения акумулатор

8. Изчакайте 1-2 минути, стартирайте превозното средство с изтощения акумулатор и след това оставете автомобила да работи няколко минути, преди да откачите кабелите

9. Изключете кабелните клеми в обратен ред

Защо изборът на подходящ кабел е от значение?

Стартовите кабели обикновено се използват за подаване на стартов ток към клемите на разредена акумулаторна батерия. Източникът на стартов заряд обичайно е друго превозно средство или напълно зареден акумулатор. От огромно значение е кабелите, които се използват да отговарят на параметрите на превозното средство.

Това означава, че изборът на кабели за подаване на ток на автомобил, трябва да бъде направен компетентно и отговорно. Както качеството на кабела, така и неговите технически характеристики следва да бъдат взети под внимание. По тази причина съветваме всички наши наши клиенти да се обърнат към нас за консултация преди да поръчат подобен продукт.

Нуждата от фабрично изработен и по възможност сертифициран комплект проводници е безспорна. Много водачи, неразполагайки с такова приспособление, решават, че е разумно да извадят изтощения акумулатор и на негово място да поставят друг, който е зареден, като след стартиране и известно загряване на двигателя отварят клемите, докато двигателят работи и поставят отново стария акумулатор.

Това е изключително опасна операция по няколко причини. На първо място, ако генераторът подаде по-високо напрежение в момента, в който клемите са изключени при работещ двигател, се прилага анормално напрежение върху цялото електрическо оборудване на автомобила. Това може да изведе от строя електронния блок за управление, осветлението и други устройства.

Освен това, освободените клеми в момент на превключване могат да причинят късо съединение. Самата операция по изключване/включване на акумулатора увеличава вероятността да се обърне поляритета на батерията както на изтощената, така и на т.нар. „донор”, което е също особено опасно.

Снемането на клемите от автомобилния акумулатор би могло да доведе до повреди в имобилайзера, алармената система на превозното средство, настройките на автомобилното радио (отново и на двете машини) и т.н. Ето защо ние, чрез своя онлайн магазин ви даваме удобен достъп до висококачествен кабел за подаване на ток, предназначен специално за тежкотоварни МПС, с който да изпълните правилно и безопасно манипулацията.

Заедно с основните технически данни на продукта, сме поместили и подробни инструкции за правилното му използване. Вашата персонална безопасност, както и доброто състояние на управлявания от вас автомобил, са от първостепенно значение за нашия екип.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.