00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Кабели за подаване на ток на камион 12/24V

89.80лв. 79.80лв.

Модел: 307220010
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Кабели за подаване на ток на камион... × 1 бр.

Цена: 79.80лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Кабели за подаване на ток за камиони 12/24V

  • Дължина : 4.5м
  • Сечение : 35mm2
  • Сертификати : DIN 72553:1994, също и GS-TÜV
  • Подходящи за бензинови двигатели с обем до 7000cm3 и дизелови двигатели с обем до 4000cm3

Инструкции:

1. И двете превозни средства трябва да са изгасени.

2. Свържете единия край на червения кабел към положителната (+) клема на изтощения акумулатор

3. Другия край на червения кабел към положителната (+) клема на заредения акумулатор

4. Свържете единия край на черния кабел към отрицателната (-) клема на заредения акумулатор

5. Другият край на черния кабел към отрицателната (-) клема към шасито на камиона или към корпуса на двигателя

6. Внимавайте да не докоснете случайно щипките на двата кабела

7. Стартирайте превозното средство със заредения акумулатор

8. Изчакайте 1-2 минути, стартирайте превозното средство с изтощения акумулатор и след това оставете камиона да работи няколко минути, преди да откачите кабелите

9. Изключете кабелните клеми в обратен ред

Захранващите кабели за подаване на ток на камион или лек автомобил, са един особено полезен аксесоар, който всеки водач трябва да има в превозното си средство. Тонекс 1 ви дава възможност да закупите онлайн един висококачествен комплект проводници с щипки със сечение 35 мм2 и дължина 4.5м. Кабелът е подходящ за бензинови двигатели с обем до 7000cm3 и дизелови двигатели с обем до 4000cm3.

Защо изборът на подходящ кабел е от значение?

Стартовите кабели обикновено се използват за подаване на стартов ток към клемите на разредена акумулаторна батерия. Източникът на стартов заряд обичайно е друго превозно средство или напълно зареден акумулатор. От огромно значение е кабелите, които се използват да отговарят на параметрите на превозното средство.

Това означава, че изборът на кабели за подаване на ток на камион (в конкретния случай), трябва да бъде направен компетентно и отговорно. Както качеството на кабела, така и неговите технически характеристики следва да бъдат взети под внимание. По тази причина съветваме всички наши наши клиенти да се обърнат към нас за консултация преди да поръчат подобен продукт.

Нуждата от фабрично изработен и по възможност сертифициран комплект проводници е безспорна. Много водачи, неразполагайки с такова приспособление, решават, че е разумно да извадят изтощения акумулатор и на негово място да поставят друг, който е зареден, като след стартиране и известно загряване на двигателя отварят клемите, докато двигателят работи и поставят отново стария акумулатор.

Това е изключително опасна операция по няколко причини. На първо място, ако генераторът подаде по-високо напрежение в момента, в който клемите са изключени при работещ двигател, се прилага анормално напрежение върху цялото електрическо оборудване на камиона. Това може да изведе от строя електронния блок за управление, осветлението и други устройства.

Освен това, освободените клеми в момент на превключване могат да причинят късо съединение. Самата операция по изключване/включване на акумулатора увеличава вероятността да се обърне поляритета на батерията както на изтощената, така и на т.нар. „донор”, което е също особено опасно.

Снемането на клемите от автомобилния акумулатор би могло да доведе до повреди в имобилайзера, алармената система на превозното средство, настройките на автомобилното радио (отново и на двете машини) и т.н. Ето защо ние, чрез своя онлайн магазин ви даваме удобен достъп до висококачествен кабел за подаване на ток, предназначен специално за тежкотоварни МПС, с който да изпълните правилно и безопасно манипулацията.

Заедно с основните технически данни на продукта, сме поместили и подробни инструкции за правилното му използване. Вашата персонална безопасност, както и доброто състояние на управлявания от вас автомобил, са от първостепенно значение за нашия екип.

Вижте още полезни ТИР аксесоари.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.