windshield

00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Ремонтен комплект за пукнати стъкла и фарове

24.80лв. 20.00лв.
Модел: 450912942
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Ремонтен комплект за пукнати стъкла... × 1 бр.

Цена: 20.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Този комплект е за ремонт при удар от камъче, НЕ е подходящ за дълги пукнатини !

Допълнително резервно лепило може да закупите от ТУК

Комплект за ремонт на пукнати стъкла и фарове. Тази уникална система напълно премахва преминаването на въздух от повреденото стъкло и запълва специална абсорбираща маса от стъкло. Лепилото се втвърдява на слънчева светлина. След изсъхване, тази маса става напълно прозрачна, фиксирана на място на поправката и е невидима.

Комплектът се състои от :

 1. Стойка с 4 вендузи
 2. Шишенце с полимерно лепило 1.5гр
 3. Инжектор за фиксиране
 4. Ножче за почистване
 5. К-т финален филм
 6. Инструкции на английски език

Приложение :

 1. Почистете добре повреденото място на стъклото. Внимателно забършете с кърпа напоена със спирт или хартия и после подсушете.
 2. Вземете фиксиращата стойка и залепете върху желаното място, така че дупката да съвпада с повреденото място.
 3. Завинтете инжектора върху стойката, така че да опре повреденият участък.
 4. Отворете опаковката с лепило. Бавно стиснете тубичката и напълнете с лепилото.
 5. Завъртете винта на инжектора и изчакайте няколко минути докато лепилото влезе във взички пукнатини.
 6. Отвийте инжектора и махнете стойката.
 7. Капнете още няколко капки от лепилото върху ремонтираният участък и сложете отгоре ремонтния филм, като изкарате въздушните мехурчета.
 8. Оставете за 20 минути.
 9. Свалете финалният филм и отстранете остатъците от лепилото с ножчето.

Собствениците на автомобили са изключително чувствителни към всяка драскотина, появила се по любимото им возило. Това е особено валидно за пукнатини по стъклата. Те не само развалят външния вид на превозното средство, но могат също да намалят видимостта на водача, в резултат на което да доведат до инциденти на пътя. За такива ситуации можем да ви предложим чудесно решение за ремонт на пукнати автостъкла.

Защо е важно да ремонтирате пукнатините по предното стъкло?

Никой, дори най-примерните и внимателни водачи не са застраховани от такива поражения. Пукнатина или дори само драскотина може да възникне и при опитен професионалист с дългогодишен опит зад волана. Такива щети се появяват в резултат на удар от малки камъчета, каквито винаги се срещат по пътищата в страната ни. Те биват изпращани от автомобилите, движещи се отпред или в насрещното платно.

Най-често до покупката на комплект за поправка на предно стъкло се стига, когато пукнатината стане твърде забележима. Обикновено размерът на щетите е толкова минимален, че собственикът не го забелязва или просто решава да не му обръща внимание. С времето от малко петънце се образува разклонена мрежа, покриваща голяма площ от фронтала с многобройни пипала.

Причините за това явление са няколко:

 • Вибрации и трусове по време на движение на автомобила;
 • Температурни разлики. Пукнатините се увеличават от слънчева светлина, силни студове, горещ въздух от отоплителната система и др.;
 • Въздушни вибрации: силна музика от аудио системата, силен вятър.

Имайте предвид, че дори слабо забележими дефекти ще ви създадат проблеми при годишния технически преглед, затова препоръчваме да фиксирате и залепите стабилно пукнатината навреме, използвайки комплекта за домашен ремонт на автостъкла. Подчертаваме, че този продукт е създаден за „Направи си сам” ентусиасти, които не искат да харчат много пари в специализирани сервизи.

Основното средство за възстановяване на автостъкла е специално полимерно лепило. Индустрията предлага множество такива лепила. Благодарение на специалната технология, стъклата възстановяват първоначалната си сила и здравина, а самият дефект става напълно незабележим. Цената на готовите любителски комплекти е многократно по-ниска от тази на ново фронтално остъкление.

Видове лепила за възстановяване на стъклени повърхности

На първо място е редно да направим едно важно уточнение. За да поправите стъклото на автомобила си, ви е нужно специално лепило за авто стъкла. Използването на универсални супер лепила е неудачно, а освен това те биха могли да причинят пожълтяване в ремонтирания участък.

Лепилата, предназначени специално за тази цел биват няколко вида:

Фотополимерно UV лепило. Това е иновативен продукт на химическата индустрия. Отличава се с невероятна здравина, дълъг експлоатационен живот и способност да функционира нормално при критични температури. Също така, основното предимство при лепенето на стъкла е прозрачността на въпросното вещество. Най-голям ефект при работа с него може да се постигне чрез въздействие с ултравиолетова светлина.

Акрилно лепило. Един от най-популярните видове. Отличава се с устойчивост по отношение на вредни химически среди, влага, има отлични адхезивни качества, не е токсично. При запечатване на пукнатини по автомобилни стъкла се използва прозрачен тип акрилно лепило. Негов недостатък е дългият срок за изсъхване.

Адхезивен балсам. Разработен на основата на смола от ела. Представлява стъкловидна маса, към която е добавен разтворител.

Балсамин. Има отлични адхезивни свойства и съхне бързо. Издръжлив материал, който не се страхува от високи температури. Недостатъкът му е, че след използването му за ремонт на стъкла на автомобили на повърхността остава жълто петно.

Balzamin M. Подобрена версия на предишното адхезивно вещество. Той запазва всички предимства на обичайния балсамин, но към предимствата му е добавена прозрачност на ремонтния материал.

За възстановяване на спукани автостъкла са ви нужни специални инструменти, каквито са включени в комплекта, който ви предлагаме. Това са: инжектор за запълване на пукнатините, апликатори за фиксиране на инжектора върху стъклото (закрепване с вендузи), ножче за почистване на остатъците от лепилото и финишен прозрачен филм. Разбира се, в сета е включен и флакон с полимерното адхезивно вещество.

Подготовката на поразената повърхност е съществен фактор за постигане на отлични резултати. Препоръчваме да почистите внимателно стъклото и да го подсушите добре, преди да пристъпите към изпълнение на операцията. В опаковката са включени инструкции за употреба, но по-полезно ще ви бъде видеото, в което е онагледена последователността на манипулацията.

Как да изберем правилно лепилото?

Този въпрос отпада, ако решите да закупите и използвате комплекта, който ви предлагаме, съдържащ пълния набор от консумативи за ремонтиране на авто-стъкла. Все пак, чисто информативно ще ви запознаем с критериите, по които се избират адхезиви за стъклени повърхности. Това ще бъде полезно на хората, които винаги обмислят и други варианти.

Когато разглеждате различните продукти за поправка на стъкла (автомобилни или остъкления на домашния интериор), трябва да вземете предвид дълбочината и естеството на повредата, дължината на пукнатината и степента на замърсяване на дефектната зона. Съобразявайки се с тези аспекти на поразения участък, си гарантирате безупречно изпълнение на ремонта.

Специалистите са на мнение, че възстановяването е възможно единствено ако пукнатината е с дължина до 5 см. В случай че размерите на пукнатия участък са по-големи, тогава ремонтът не би могъл да доведе до желания резултат. В такива случаи смяната на стъклото е наложителна и е желателно да се извърши максимално бързо, за да се елиминират риска от счупването му по време на път.

За да възстановите стъклото на колата си, трябва да се ръководите от няколко съществени критерии при избора на лепило за пукнато стъкло. На първо място е важно да купувате качествени продукти от доверен доставчик. Няма да навреди и да потърсите мнения на хора, които вече са използвали съответния продукт.

Проверявайте сроковете на годност на продуктите, които купувате. Лепилата с изтекъл срок на годност могат да влошат ситуацията, в резултат на което стъклото няма да може да се ремонтира, а ще трябва да се смени. Уверете се, че закупеният продукт е с ненарушена опаковка, а лепилото не е било разпечатвано. Следвайте стриктно указанията за употреба, предоставени от производителя.

Въпреки привидната простота на операцията, понякога ремонтът трябва да се извърши от професионалисти в автосервиз. Богатият опит на професионалистите и наличието на специално оборудване ще спомогнат за бързото и ефективно извършване на ремонта. Там, на място, те ще могат да определят вида на лепилото, което е подходящо за конкретното стъкло.

Малко вероятно е собственик на автомобил да избегне появата на драскотина или пукнатина на предното стъкло. Но няма защо да се отчайвате. Съвременната индустрия е готова да предостави богат избор от лепила за тяхното възстановяване. От значение е да реагирате своевременно на такива щети и да имате под ръка специален ремонтен комплект за стъкло.

Спиране разпространението на пукнатината – защо е важно да се направи?

Удар от миниатюрно камъче в стъклото, докато шофирате по магистралата ще ви принуди да потърсите специално лепило за автостъкла. То ще ви помогне да спрете разпространението на пукнатината, за да не се окажете принудени да замените целия фронтален блок. Смяната на предни стъкла е скъпа процедура, затова повечето собственици на автомобили се опитват да си я спестят.

Сблъсквайки се с подобен проблем (удар от камък по стъклото) ще трябва да направите поправката приоритет, независимо колко натоварен е вашият график. Колкото по-дълго отлагате ремонта, толкова повече ще се разрасне поражението. Комплектът за поправка на автостъкла трябва да бъде под ръка за всеки случай, но истината е, че болшинството ни клиенти го поръчват чак след като възникне такъв инцидент.

Трябва да знаете, че с времето по повърхността на пукнатината се натрупва мръсотия, която допълнително намалява шансовете за провеждане на успешна поправка на спукано предно стъкло. Ако оставите миниатюрната точица да се превърне в дълги цепнатини, комплектът за бързи ремонти, който ви предлагаме, ще стане неизползваем.

Трябва да е пределно ясно, че пукнатините по стъклото правят дори най-леката катастрофа много по-опасна. Предното стъкло допринася за структурната цялост на вашия автомобил. Ако попаднете в инцидент с преобръщане, има по-голяма вероятност покривът да се огъне, ако стъкло е пукнато, което увеличава риска от сериозно нараняване и дори смърт.

Пукнатините също така намаляват видимостта. Те отразяват слънчевата светлина, което създава зона с намалена видимост и могат дори да доведат до заслепяване. Поради тази причина контролните органи издават акт за нарушение на водачите на такива автомобили. Цената на глобата със сигурност ще бъде по-висока от цената на ремонтен комплект за спукано стъкло.

В най-добрия случай, дупчиците по стъклото на колата ви са изключително непривлекателни. Независимо дали планирате да продадете колата си или не, вие искате тя да изглежда по най-добрия начин. Навреме извършената корекция на такъв недостатък показва, че се грижите добре за автомобила, който карате.

Много водачи на превозни средства прибягват до различни домашни средства за спиране разрастването на пукнатината като секундни лепила и лак за нокти. Те могат да бъдат добро временно решение, но не могат да достигнат ефективността на специално предназначеното за целта лепило за спукани автостъкла.

Ремонтните комплекти са изключително удобни за използване от непрофесионалисти. Те съдържат всички приспособления и консумативи, нужни за правилното изпълнение на манипулацията. Така например, приставката с четири вендузи от нашия сет, ви позволява да фиксирате лепилото точно в центъра на дупката, без то да се разтича.

Свойства на лепилата за лепене на автостъкла?

Лепило за стъкло на кола е нужно в два случая – при монтаж нов модул и за бързи самостоятелни поправки на дребни пукнатини. В първия случай се използват гъвкави полимери, които да гарантират еластичността на стъклото за поглъщане на удари и абсорбиране на деформационни натоварвания.

Във втория случай се използват адхезивни полимери от типа, описан по-горе. Тези комплексни съединения се произвеждат както за професионална, така и за любителска употреба. С правилното им нанасяне, те правят пукнатините напълно незабележими. За целта е от огромно значение да се следват стриктно стъпките за тяхното безшевно интегриране в структурата на стъкления материал.

Само така може да се гарантира, че дефектът няма да се разпространи, а на повърхността на ремонтирания участък няма да възникне неприятно оцветяване. Полимерните съединения, каквото е специалното лепило за автомобилни стъкла, включено в комплекта, печелят с това, че са изключително издръжливи след изсъхване. Поправеният участък ще издържи на вибрациите и трусовете при движение с висока скорост.

Не пренебрегвайте подготовката

Абсолютно всеки може да се справи успешно с непрофесионалната поправка на стъкло на кола или фар, при възникнали ненадейно аварии. Добрият резултат обаче и в този случай зависи от подготвителните работи. На първо място повреденият участък трябва да се измие, да се обезмасли при нужда и да се подсуши.

Това ще спомогне за осъществяването на здрава връзка между полимера и структурния състав на стъклената повърхност. Също така е важно да се използва инжектора при нанасяне на полимерното лепило за пукнатини на стъкло. Директното нанасяне на лепящото вещество ще доведе до разпространението му по цялата повърхност

В автосервизите се използва ултравиолетова лампа, която да ускори процеса по втвърдяване на полимера. Тъй като не всеки има в гаража си такъв инструмент, е добре да се изчака достатъчно време до окончателното му изсъхване. Желателно е процедурата да се изпълни на  закрито (в гараж) или поне на сянка.

Изсъхналото лепило за пукнато стъкло на кола трябва да се изреже с ножчето, включено в комплекта, а ремонтираният участък да се полира. Полировката би трябвало да направи залепеният участък напълно прозрачен и равномерен. При поглаждане с ръка, по повърхността не бива да се усещат грапавини и неравни участъци.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.