Ремонтен комплект за пукнати стъкла и фарове

25.00лв.

Модел: 475182032
Наличност: няма


Комплект за ремонт на пукнати стъкла и фарове. Тази уникална система напълно премахва преминаването на въздух от повреденото стъкло и запълва специална абсорбираща маса от стъкло. Лепилото се втвърдява на слънчева светлина. След изсъхване, тази маса става напълно прозрачна, фиксирана на място на поправката и е невидима. 

Комплектът се състои от : 
1. Фиксатор за спринцовката
2. Спринцовка
3. Филм (втвърдител)
4. Двойнозалепваща лента 
5. Полимерно лепило
6. Ножче 

Приложение : 
1. Почистете добре повреденото място на стъклото. Внимателно забършете с мокъра кърпа или хартия и после подсушете. 
2. Извадете двойнозалепващата лепенка и залепете върху желаното място, така че дупката да съвпада с повреденото място. Пинчето на двойнозалепващата лепенка трябва да бъде насочен нагоре. 
3. Отлепете защитното фолио от двойнозалепващата лепенка отгоре. 
4. Поставете фиксатора върху двойнозалепващата лепенка, и се уверете, че е залепнал здраво. 
5. Отворете опаковката с лепило. Бавно стиснете тубичката и напълнете с лепилото. Почистете излишното количество лепило. 
6. Свържете спринцовката към фиксатора. Уверете се, че спринцовката е добре стегната на резбата. 
7. Задръжте спринцовката с едната ръка и издърпайте буталото до горе и го законтрете с телчето на спринцовката, за да премахнете мехурчетата в лепилото. Оставете спринцовката в тази позиция за 10 минути, както е показано на илюстрацията на втория прорез. 
8. Изтеглете буталото на спринцовката извън нея, за да влезе въздух и отново го поставете обратно. 
9. Хванете спринцовка в едната ръка и натиснете на долу докато се законтри на вторият зъб, за да образува налягане, фиксирайте я в такава позиция, и я оставете за 20 минути. 
10. Отвийте спринцовката и отстранете остатъците от двойнолепящата лепенка с нож. 
11. Поставете филма за втвърдяване върху засегнатата област като приложите капка лепило и незабавно го обърнете с лепилото към стъклото. 
12. Внимателно извадете под лентата всички въздушни мехурчета, като използвате острие. Лепилото започва да се изсъхва при излагане на слънце, от преминаване на слънцето през филма. Паркирайте колата за 15 минути на директна слънчева светлина, при облачно небе процесът на лепене с лепило се удължава до един час. След втвърдяването на лепилото, остатъците се отстраняват като се използва ножа.