Предпазители за кола 12 бр. TESLA

10.00лв.

Модел: 197F113
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Предпазители за кола 12 бр. TESLA × 1 бр.

Цена: 10.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Автомобилни предпазители (бушони) на блистер 12 бр.

Комплекта съдържа : 1х5А, 2х7.5А, 2х10А, 2х15А, 2х20А, 2х25А, 1х30А

TESLA BLATNÁ предлага широка гама предпазители за кола с различен номинален ток и номинални напрежения ( 32V, 58V, 80V), които се използват в автомобилната промишленост и следпродажбения пазар. Тонекс 1, чрез своя онлайн магазин дават възможност на собствениците на автомобили от цялата страна да се снабдят с качествени елементи на електрическата инсталация на максимално достъпна цена.

Какво включва серията F113?

Бушоните са изключително важен елемент на електрическата инсталация. Ролята на предпазителя е да прекъсне токовата верига в случай на къси съединения, пренапрежение и спад в номиналното захранване, защитавайки по този начин инсталацията от фатално повреждане.

По тази причина е важно изборът на бушони за кола да бъде изключително отговорен. Водещ фактор трябва да бъде качеството и чак след това цената. За щастие на клиентите ни от цялата страна, предпазителите Тесла са висококачествена разработка с цена, която е изцяло съобразена с възможностите на българските автомобилисти.

Предпазителите от серията F113 включват комплект от 12бр. с различен токов обхват. В блистерната опаковка се съдържат:

  • 1 бр. х 5А
  • 2бр. х 7.5А
  • 2 бр. х 10А
  • 2 бр. х 15А
  • 2бр. х 20А
  • 2 бр. х 25А
  • 1бр. х 30А

Характерно за бушоните на тази марка е, че имат по-дебели крачета, поради което влизат плътно в гнездата, тоест не се клатят и не се стопяват. В тази опаковка са предоставени най-масово използваните типове предпазители: MICRO, EXTRA MINI и MINI с токов диапазон от 2 до 30 A.

Освен стандартни мини бушони за кола, чешката марка произвежда и предпазители с LED индикатор от сериите GLOW LOW PROFILE MINI, GLOW MINI, GLOW ATO и GLOW MAXI. В моторните превозни средства MIDI, MEGA и лентовите предпазители се използват за защита на разпределението на мощността и електрическите уреди.

Континенталните и плоските бушони служат за защита на системи и устройства с нисък ток. Цветът на изолационния корпус определя заедно с щампована или отпечатана фигура номиналната стойност на предпазителя. Предпазителите TESLA се предлагат под формата на блистер и в насипно опаковане, вариращи от 5 до 100 бр., според типа и приложението.

Характеристики и свойства

Автомобилни предпазители са клас електрически компоненти, използвани за защита на окабеляването и електрическото оборудване на превозните средства. Обикновено са класифицирани за вериги с не по-висок постоянен ток от 32 волта, но някои видове са пригодени за електрически системи с 42 волта напрежение. Понякога бушоните се използват в не-автомобилни електрически продукти.

Като класификация и приложение бушоните се предлагат в няколко разновидности. Плоският „Blade” тип е стандартизираният бушон за кола. Той има пластмасово тяло и два плоски зъба, отговарящи на отвора на гнездата в електрическата система. Всеки предпазител е маркиран с напечатани параметри на номиналния ток в ампери върху пластмасовия корпус.

Предпазителите за автомобилната индустрия се предлагат в шест различни физически измерения: Micro2, Micro3, LP-mini (APS), известен още като нископрофилен мини. Неофициално, предпазителят с нисък профил мини понякога неправилно се нарича "Micro", тъй като терминът означава по-малък от мини.

Мини (APM / ATM) са друга разновидност. Те са разработени през 90-те години. Срещат се и (APR / ATC / ATO / ATS) авто-бушони, известни още като стандартни. Разработени са през 1976 г. като модификация ATO от Littelfuse за използване на ниско напрежение в моторни превозни средства. Bussmann създава ATC, който отговаря на същите стандарти ISO 8820-3 и SAE J1284. "C" и "O" не се отнасят за затворени / отворени вериги. Последният тип е Maxi (APX) бушон за високо напрежение.

За марката

Имате пълното основание да закупите този комплект бушони за кола на чешката марка Tesla. Компанията TESLA BLATNÁ е основана през 1958г. с основна дейност производство на резистори и други електрически части за автомобилната индустрия, както и части и компоненти за електрониката и електротехниката. Със своето основаване, чешката компания създаде базата, на която се основава съвременното производство.

Преминавайки от държавна собственост в частни ръце, Тесла Блатня е с предмет на дейност разработка, производство и продажба на части, компоненти и оборудване за автомобилната, електронната и електрическата промишленост, а също и за машиностроенето. Горепосочените дейности са обхванати от приблизително 380 служители в отделите за производство и поддръжка.

Техническото развитие на продуктите се осигурява от отдел за собствени разработки. Позиционирането на продуктите на пазара и продажбите се поддържат от отдел продажби, в който работи екип с дългогодишен опит в областта на външната търговия. Износът е средно 50% от брутната продукция на компанията.