Преходник за букса за теглич от 13 към 7 пина

25.00лв.
Модел: 432181166
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Преходник за букса за теглич от 13 ... × 1 бр.

Цена: 25.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Преобразува 13-изводен щепсел тип "евро" в стандартен 7-пинов , както при повечето каравани и ремаркета.

Много модерни автомобили излизат с фабрично монтирани тегличи използват новия конектор за 13 пина - този малък адаптер просто се включва в конектора с 13 пина и след това можете да включите своя стандартен 7-пинов щепсел в другата страна.

Елегантен дизайн - същия диаметър като обикновен щепсел на ремаркето и малко над половината дължина!

Защитата от атмосферни влияния, осигурена от капачката, предпазва връзките, когато не се използва, и се заключва в 7-изводен щепсел, когато се използва.
Страната с 13 пина се захваща и застопорява в съществуващата букса на автомобила - с гумен 0-пръстен за уплътнение.

Тонекс 1 ви дава възможност да закупите преходна букса за теглич от 13 на 7 пина. Нейното предназначение е да преобразува всеки 13-изводен евро щепсел в стандартен 7-пинов, съвместим с болшинството ремаркета и каравани. Преходникът е с приятен дизайн и с аналогичен на обикновения щепсел диаметър. Разполага с капачка, която предпазва връзките от външните фактори на околната среда.

Предназначение и свойства

Ако вече имате изградена електрическа система за свързване на ремарке към автомобила си, то вероятно сте се сблъсквали с проблеми, заради несъвместимостта на някои елементи. Например някои конектори са преназначени за 7 контакта, а други за 13. В този случай ви е необходим преходник от 13-пинова букса към 7 или обратният вариант, който също се предлага в търговската мрежа и нашия магазин.

Обяснено най-просто, когато ще превозвате обемисти товари, които не се побират в багажното отделение на автомобила ви, имате нужда от ремарке. В съответствие със Закона за движение по пътищата, това съоръжение трябва да е адекватно оборудвано, за да отговаря на стандартите за безопасност.

На първо място изискването касае светлинната система на товарното съоръжение, и по-конкретно габарити, мигачи и светлините на регистрационните табели. Съответно, за захранване и управление на светлинното оборудване е необходимо да се комбинират електрическите вериги на товарното ремарке и на автомобила, което в някои случаи става с помощта на букса за теглич 13 пина.

Има два начина за свързване на изхода на теглича – стандартен и преходен (преминаване от един тип контакт към друг. Повечето съвременни автомобили имат фабрично поставен конектор за свързване на електрическото окабеляване на ремаркето, чрез което се доставят контролните проводници и захранване. В този случай е достатъчно да изберете подходящия щепсел и да го свържете към окабеляването на ремаркето.

Този метод на свързване е най-оптимален, тъй като не изисква вмешателства в окабеляването. Имайте предвид, че самоволните манипулации с него водят до загуба на правото на гаранционно обслужване. В момента 7-пиновият конектор в съвременните чуждестранни автомобили практически не се използва, там са инсталирани 13-пинови гнезда.

Ако щепселът на ремаркето ви е по-стар тип, можете да го свържете към новия Euro конектор с помощта на специален адаптер, което е много по-лесно от смяната на конектора. В голямата си част американските стандарти се различават от европейските и контактите в буксата на теглича не правят изключение.

Затова е важно е да се обърне внимание кой е производителят на теглещото устройство и на самото ремарке/каравана. В някои случаи броят на контактите (пиновете) е различен. Стандартният извод за нас предвижда 7 контакта. Това е европейски производствен принцип. В случай, че имате американска кола пред себе си, ще ви се наложи да се справяте с 13-пинов конектор.

Преходът от един стандарт към друг може да стане по два начина – с промяна на електрическата инсталация, което е сложно и опасно, ако се прави от не-специалист. Другият вариант е на съвсем изгодна цена да се закупи съответният преходник за букса на теглич. В нашия случай от 13 към 7 пина.

Тази уникална разработка ви позволява да пътувате в различни страни, без да се притеснявате, че електрическата уредба на личния ви автомобил не отговаря на стандартите в държавите, които планирате да посетите. Възползвайте се още сега от удобството на онлайн покупките на полезни авто аксесоари.