Стойки за телефон

Подреди по:

С голям дисплей и високоговорители, разнообразие от комуникационни интерфейси и вградени камери, спектърът от възможности на смартфоните е почти неограничен. Всеки използва мобилно устройство през по-голямата част от времето, но същевременно за болшинството от дейностите се нуждаем от две свободни ръце. Тази категория е мястото където ще намерите стилна и удобна стойка за телефон.

Защо ни е нужна специална поставка за телефона?

Мобилните устройства отдавна вече не са само средство за комуникация. Благодарение на разширените им възможности, те са миникомпютри, които можем да носим в джоба си. Използваме ги като източник на информация, включително като мобилна връзка с електронните медии и GPS навигация.

В същото време за някои дейности като шофирането, е задължително ръцете ни да са не просто свободни, а да имаме здрав и стабилен захват. Покупката на стойка за телефон за кола днес е почти задължителна. Ето защо този артикул присъства в каталога ни с автоаксесоари, при това е представен в собствена категория. Разделът ви предлага огромен избор от висококачествени продукти с модерен дизайн.

Подбрали сме най-интересните и функционални решения за фиксиране на смартфони в автомобил, на велосипед или у дома. Смартфонът заема специално място в автомобила по ред причини. От една страна, той е удобно устройство за навигация в непознати райони, общуване с приятели и семейство, достъп до музика и радио дори извън града.

От друга страна, според Закона за движение по пътищата в много страни, по време на шофиране е забранено използването на смартфон, включително разговорите без специални технически средства. Но никой не си прави труда да инсталира устройство с активиран гласов асистент в специален държач, който осигурява постоянен и лесен достъп до екрана.

Какъв дизайн да изберем?

Днес разнообразието от стойки за телефон като дизайн и начин на укрепване е толкова голямо, че всеки би могъл да се обърка в избора си. Ще се опитаме да ви насочим към правилните за нуждите ви модели, като разгледаме някои от най-масово представените дизайни в настоящия момент. Бъдете уверени, че всяка техническа разработка, която ще посочим, присъства в раздела под някаква форма.

Поставката за телефони е удобен автомобилен аксесоар, който позволява на водача да използва смартфона си, без да се разсейва от шофирането. С помощта на такова приспособление водачът ще може да комуникира чрез телефона си или да го използва като GPS навигатор, без да използва ръцете си.  

Такъв аксесоар също може да бъде закупен за пасажерите в автомобила. Той би бил идеално решение за гледане на клипове и анимационни филми. Особено полезен ще бъде при провеждане на видео разговори. Ако обаче използвате универсална стойка за телефон за кола с лошо качество, тя ще застраши не само за телефона ви, но преди всичко вашата безопасност на пътя.

Наличието на толкова много видове, цветове и форми при стойките е причината често да допускаме грешки, когато избираме стойка за кола за телефон. Една от основите грешки е да се ръководим от цената на продукта. Тогава възникват различни проблеми – лош захват на телефона, счупване на самия държач и в резултат на това – ремонт на дисплея на смартфона.

Основните фактори при избора на автомобилен фиксатор или стойка за телефон за бюро са: надеждност, практичност, удобство при използване, достъпна цена, качество и дори функции. Основните видове закрепвания при тази категория продукти са следните:

Механично – посредством щипки, които здраво и стабилно държат вашия смартфон с помощта на пружини.

Магнитно - работи посредством на два магнита: първият е инсталиран на самия държач, а вторият е прикрепен към таблото или жабката.

Гравитационно - телефонът натиска долната част на дръжката, при което страните на статива се компресират.

Сензорно – модерен фиксатор, което ще се хареса на любителите на високотехнологичните разработки. Действието му се състои в това, че сензорите за докосване притискат мобилния телефон и го държат здраво на мястото му.

Също така съществуват 8 тип закрепвания на стойка за телефон в кола:

  • На стъклото;
  • На таблото;
  • На козирката на таблото;
  • На въздуховода;
  • В гнездото за CD плеъра;
  • Върху сенника;
  • Върху огледалото за обратно виждане;
  • На волана.

Стойките, които се захващат за стъклото са оборудвани с вакуумни вендузи. За да бъдат ефективни, закрепването им трябва да е много здраво. За целта е необходимо повърхността да се обезмасли и почисти много детайлно. Крепенето на този тип стойки за телефон за кола е невинаги толкова стабилно, колкото би ни се искало.

Предимството на модела е, че може да се постави във всяка част на предното стъкло. Недостатък е неговият размер. За разлика от други стативи, които ще обсъдим по-долу, устройството с вендуза изглежда доста голямо. Може да посочим като минус, че в най-неподходящия момент вендузата може да се отлепи от стъклото. Освен това през лятото телефонът ще се загрява на пряка слънчева светлина.

Съществуват няколко подвида на стойка за телефон за автомобил, която се монтира на таблото на автомобила. Това е лесен за монтаж аксесоар, който се закрепва към таблото на автомобила посредством своето покритие. Положителната страна на модела е, че е евтин и универсален.

Отрицателна характеристика е, че вашият смартфон ще бъде в легнало положение и няма да можете да го използвате като навигатор към който да поглеждате. Има проблем и с ненадеждното му фиксиране.

Най-модерният вид стойка за смартфон за кола е моделът с магнитно закрепване. Дизайнът ѝ е базиран на два магнита – първият се монтира на стойката, а вторият се прикрепя към телефона. Методът на закрепване стойката може да бъде механичен, магнитен или сензорен. Предимство е, че може да се монтира във всяка част на колата.

Този вид стойки обикновено са компактни и не се забелязват под телефона. Минус на продуктите със самозалепваща лепенка е невъзможността да се променя тяхната позиция. Веднъж отлепена, лепенката започва да губи адхезивните си способности. Вакуумното закрепване на стойка за смартфон за табло има същите недостатъци като при лепене върху стъклото.

Заслужава си да заложите на автомобилна стойка за телефон, която се монтира на козирката на електронното табло, точно над волана. Закрепването стаава посредством щипка и може да се фиксира на други места, без да губи силата си на закрепване. Огромно предимство е, че така екранът на телефона е точно пред очите ви.

Този тип държач няма да пасне на автомобили с кожен панел, тъй като аксесоарът може да остави вдлъбнатини по арматурното табло с течение на времето. Препоръчваме закупуването на такъв вид устройство с мека подложка вътре, за да не се надраска козирката и да не се плъзга по време на движение.