Газов поялник компактен мултифункционален горелка газ за запалки рязане спойка електрониката дефтунги спояване запояване регулируема

Газов поялник 3 в 1

29.80лв. 25.00лв.
Модел: 1700YJ230
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Газов поялник 3 в 1 × 1 бр.

Цена: 25.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Комбиниран газов поялник тип 3 в 1. Мобилен малогабаритен-тип писалка, подходящ за извършване на фини дейности, с температурата на пламъка до 1300°C.

Предимства:

  • Сменяем накрайник, който се монтира допълнително
  • Стандартна регулируема газова горелка

Приложение:

Може да се използва като спомагателен инструмент в бижутерски работилници за топене на спойки, сребро и злато, стъкло, запояване на малки пръчки , огъване на PVC тръби, пластмасови материали, опаковкаване на търговски изделия. Има стотици приложения, като за запояване, огъване на желязо, моделиране, както и други ремонти свързани с топлинна обработка. Като горелка може да се използва в кухнята за размразяване на продукти, фламбиране на десерти и др. Доставя се празен(без газ).Зареждането става през дюза с газ за запалки.

Процедурата по запояване на два метални детайла е била позната още на древните гърци. Днес думата спойка се свързва основно с ремонт или изработка на електрически уреди и електронни устройства, но всъщност спойки се правят също от бижутери, водопроводчици и автомеханици. И ако смятате, че един автомеханик би използвал битов електрически уред за запояване – грешите. Той работи с газов поялник, подобен на модела, който ви предлагаме тук.

Конструктивни особености на газовите поялници

Поялниците на газ имат много по-различен дизайн от електрическите. Вместо да използват твърд метален накрайник, нагорещен до екстремно високи температури, те изготвят припоя посредством директен пламък, какъвто използва всяка газова горелка. Въпросният инструмент се състои от три части:

  • Резервоар за газта;
  • Бутон/винт за регулиране на пламъка;
  • Съединител.

Всъщност конструкцията на такъв професионален уред е доста по-сложна. Посочените детайли се отнасят за универсалния газов поялник с ниска цена тип писалка, който ви предлагаме. В случай, че не планирате да сменяте дюзата или въздухозаборника, няма да ви се налага да разглобявате поялника, така че не е нужно да познавате в детайли неговото устройство. Работният връх може да се смени в рамките на няколко секунди, стига да се е охладил до приемлива температура.

Принцип на работа

В зависимост от това с какъв накрайник и за какви цели използвате уреда, той не винаги работи с открит пламък. За да изпълни ролята на поялник на газ, устройството трябва да се окомплектова с приставката тип писалка. В дизайна на газовите поялници е предвиден специален катализатор, който прилича на керамична мрежа, покрита с платина. Благодарение на катализатора пламъкът не избухва, а гори равномерно по повърхността на керамичната решетка и загрява върха.

Принципът на работа на устройството е максимално прост: Резервоарът се пълни с газ, като за целта се използват флакони за пълнене на запалки, продавани свободно в търговската мрежа. Зареждането отнема 15-30 секунди, а времето за работа на инструмента ще зависи от избраната мощност.

Горивото се подава към дюзата през вентил, който контролира интензивността на подаването на газта, тоест работната температура. Газът се запалва с помощта на пиезоелектричен елемент или с обикновена запалка,в зависимост от модела. С помощта на копчето на регулатора се задава необходимата дължина на пламъка, тоест температурата, необходима за запояване.

Възможно е за половин минута да приведете поялника в състояние на „бойна готовност“, което е несъмнено предимство на инструмента. Във всеки случай, внимателно прочетете инструкциите, преди да използвате газовия уред 3 в 1. Препоръчваме силно запознаването с инструкциите да стане именно преди всякакви манипулации, за да се избегнат наранявания и други инциденти.

Приложение

Приложението на ръчните газови поялници тип писалка е наистина голямо, особено когато уредът е снабден с накрайници, позволяващи употребата му и като горелка. Многостранната индивидуалност на инструмента позволява да се използва за различни цели, например за нагряване на ръждясали части, термосвиваеми тръби и др .

Рязане на пластмаса - най-добрите поялници са способни не само да режат, но и да легират, заваряват пластмасови части, да служат за премахване на стари бои и лакове и т.н. Запояването с открит пламък, където температурата се повишава над 1000 ° C става с помощта на високотемпературни твърди припои.

Нашата мини горелка за запояване тип писалка, позволява спояване на микросхеми и платки на място дори при липса на електричество. Инструментът е спечелил широка популярност сред монтажници и електротехници, работещи в строителството и при оборудване на обекти.