ключ за джанти

Ключ за гуми г-образен 17, 19, 21, 22, 23мм

20.00лв.
Модел: 300324524
Наличност: В наличност

Възможни варианти
* Размер:

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Ключ за гуми г-образен 17, 19, 21, ... × 1 бр.

Желая потвърждение на поръчката по телефон
НЕ желая потвърждение на поръчката по телефон
Цена: 20.00лв.

Ключ за гуми г-образен, изработен от хром-ванадиева стомана CR-V

При нужда от висококачествен ключ за гуми, можете да се доверите изцяло на богатия ни асортимент. Предлагаме ви Г-образен модел, който можете да закупите в размери 17, 19, 21, 22, 23мм. Инструментите са изработени от хром-ванадиева стомана CR-V, което гарантира невероятната им мощ и надеждност. Ръчният инструмент ви позволява бързо и акуратно да смените спукана гума, затова той трябва винаги да присъства в автомобила ви.

Каква е ролята на ключа в автомобилната поддръжка?

Решавайки да закупите ключ за гуми 17 или друг размер, вие вече сте разбрали, че това е незаменим инструмент, който трябва да присъства в арсенала на всеки собственик на автомобил. Той ви дава възможност да извършите бърза смяна на спукана гума в полеви условия, без да нараните ръцете си и повредите болтовете на джантите.

Основното предназначение на ключа с Г-образна форма е да осигури спешна помощ на пътя, когато трябва да развиете/завиете и затегнете болтовете и гайките на колелата. За съжаление, качеството на нашите пътища, съчетано с особеностите на пътните услуги, правят този прост инструмент задължителен за всеки водач.

Преминаване през пирон или стъкло, удар, фатални форс-мажорни обстоятелства - гумата може да бъде спукана по всяко време, затова е добре, ако имате под ръка пълен комплект за спешна смяна: крик, резервна гума и гаечен ключ за джанти 19, например. L-образната форма на ключа ви дава по-удобен ъгъл за отвиване и затягане на болтовете, така че този модел си остава универсален както за водачите, така и за професионалните автомонтьори.

С какво професионалният инструмент е по-добър от стандартния

В съответствие със законодателството във всяка кола, заедно с пожарогасител и комплект за първа помощ, трябва да има минимален набор от инструменти, включително ключ за джанти на колелата на автомобила. Ето защо всички нови автомобили, напускащи конвейера, са оборудвани със стандартен инструмент, обикновено, с най-прост дизайн във формата на буквата „Г”.

Предполага се, че с негова помощ шофьорът ще може сам да смени гумата, ако се наложи. Всъщност обаче се оказва, че не всеки мъж (а още по-малко жена) притежава силата и умението да развие плътно затегната гайка с помощта на фабрично заложения инструмент. Причината е в доста късата дръжка, която не винаги ви позволява да приложите достатъчно натоварване.

Някои намират за удачно да удрят ключа с чук или крак - също съмнително решение, което рано или късно ще доведе до унищожаване на монтажните отвори на джантите. Има изход - да изберете висококачествен гаечен ключ за джанти 17 (размерът е ориентировъчен), който ще ви бъде удобен.

Ако вече сте изпитали на гърба си „удоволствието от смяна на гума с фабричния или друг, закупен инструмент, то вече знаете колко е важно да намерите оптимален вариант за вашите нужди. За щастие, днес на пазара за автопринадлежности има много видове гаечни ключове, така че просто трябва да намерите най-удобния. Ключът, който ви предлагаме е здрав, удобен за непрофесионалисти и супер надежден.

Сред множеството варианти на гаечни ключове, един от масово използваните е Г-образният. Качественият Г-образен ключ за гуми ви позволява да проникнете в труднодостъпни участъци, но той също така изисква известни умения. Ключовете от въпросния вид могат да бъдат монолитни и с подвижна глава. Монолитният тип е по-здрав и по-надежден, но пък ключовете с подвижна глава са по-гъвкави и универсални.

Съвети за правилен избор

Водачите често купуват неподходящи гаечни ключове, водени от спешната нужда да си осигурят изправно техническо оборудване. Когато избирате, препоръчваме да се съсредоточите върху основните технически параметри, един от които е размерът на главата. Той трябва да е максимално точен, без приплъзване и отклонения.

В противен случай, ако например закупите ключ за гуми 19, когато ви е нужен 17мм, инструментът не само ще бъде безполезен, но може и да повреди болтовете и да доведе до тяхната деформация. Така следващият път, когато сменявате летните гуми със зимни, ще трябва да смените и укрепващите болтове.

Материалът използван за производство - колкото по-твърд е, толкова по-мощен и съответно по-надежден е ключът. Най-издръжливите ключове за гуми са безспорно тези, изработени от инструментална стомана (хром-ванадиева сплав). Такъв материал гарантира на 100% издръжливостта и ефективността на инструмента.

Цена – Качественият професионален ключ за гуми не е задължително да бъде прекалено скъп. В продуктовия ни каталог можете да намерите доста достъпни и удобни модели с разнообразен дизайн: с кръстообразна форма, L-образни с прибираща се дръжка, телескопично удължаващи се и др. Цените ни варират в широк диапазон, което ни позволява да откликнем на търсеното на максимален брой купувачи.