Куфари за багажници на мотор

Подреди по:

Ако си търсите качествен и удобен багажник за мотори, този раздел ще се окаже мястото, където ще намерите множество подходящи варианти. Багажниците ни са подходящи също и за скутери, благодарение на универсалните методи на монтаж. Към всеки продукт е приложен универсален комплект за закрепване. С привлекателния си и функционален дизайн, продуктите ни отговарят на най-високите ви очаквания.

Какво е предназначението на багажника в мотоциклетизма?

Багажникът е без съмнение необходим аксесоар за всички мотористи. Той е още по-необходим на онези, които често изминават дълги разстояния на две колела. Ако попитате хората, които вместо автомобил карат мотор, защо са избрали този вид превозно средство, те ще ви отговорят: заради свободата.

Факт е, че моторът дава пълна свобода на движение , огромна мощност и огромен брой възможности за придвижване. Това, което му липсва, е място за сигурно съхранение на дребни вещи – документи, закуски, вода и малко личен багаж. Мястото за съхранение е може би единственото, което липсва на моторите, за да предложат пълноценно и вълнуващо пътуване.

Фабрично монтираните багажници за мотори представляват проста, отворена метална структура. Тя не може да защити вещите ви от дъжд, затова на пазара се появиха допълнителни приспособления тип кутия, в които съхранението е удобно, а вещите са защитени от силно слънце, прах и дъжд.

Какво представляват куфарите?

Багажникът е специален контейнер, в който могат безопасно да се съхраняват малък брой и малки като размер предмети. Той е полезен и при каране в градска среда, но ползите от инсталирането му се разбират най-добре при пътуване на дълги разстояния. Тази пластмасова кутия (има и метални модели) създава невероятен комфорт на моториста.

Комфортът обаче зависи от правилния избор на куфара, защото на пазара, а също и в нашия каталог, има огромно разнообразие от форми и дизайни. Багажниците се различават и по мястото на монтажа върху мотоциклета. За да изберете подходящия за нуждите ви модел, е необходимо на първо място да разберете какви разновидности съществуват и какви са основните разлики между тях.

Като разновидност куфарите за мотоциклети и мотопеди могат да бъдат твърди и меки. Вторият вид наподобяват обикновена чанта и се изработват от кожа. Моделите с твърда конструкция са по-просторни и удобни. Те защитават съхраняваните вещи от намачкване и като цяло са по-често използвани.

Спрямо мястото на закрепване, багажниците биват централни и странични. Страничният багажник за мотор се закрепва с помощта на ремъци зад седалката от двете страни на задното колело. Те са най-големи по отношение на вместимостта. Трудно бихме могли да си представим моторите Чопър без страничния куфар.

Централните багажници тип куфар се поставят по централната ос на мотора, обикновено в задната му част върху фабрично заложения багажник. Наличието на универсален комплект за монтаж ви позволява бързо и лесно да инсталирате багажника, без чужда помощ. Куфарът, монтиран отзад на мотора, е смятан от много мотористи за по-удобен вариант.

Централният модел има редица предимства. Той действа като допълнителна опора за пасажера отзад. Продуктите ни са изработени от удароустойчива пластмаса и следователно са достатъчно здрави и надеждни. Оборудвани са със специална заключваща система, така че отварянето им по време на път е невъзможно.

Други предимства, които можем да изтъкнем са лесната поддръжка – куфарите могат да се мият и се почистват лесно. Твърдите стени запазват целостта и формата на съхраняваните вещи. Лекотата на кутията улеснява монтажа и демонтажа. Стандартният куфар за мотор може лесно да се свали и да се прибере на сигурно място, за да се защити съдържанието му от кражби.

Капацитет и закрепване на багажника

Основният критерий при избора на куфар си остава неговият капацитет или вместимост. Този параметър се измерва в литри и колкото по-голям е капацитета, толкова повече неща ще могат да се съхраняват в кутията. При избора на литраж е добре да се спрете на по-голям модел, защото в малките могат да се съберат само каска и ръкавици.

Практически всеки тип укрепване на куфарите за багажници се базира на системата Monokey. Тази система е предназначена за мотоциклети със средна и голяма кубатура. Куфарите, инсталирани чрез системата Monokey са с подсилена монтажна конструкция, изработени са от по-качествени материали и разполагат с редица допълнителни аксесоари.

Системата за закрепване на страничните куфари за мотори е предназначена за превоз на багаж с тегло до 10 кг. Нерядко се използват укрепвания от страничен тип. Понякога укрепването на страничните модели позволява багажника да се монтира и отзад. Някои модели се инсталират посредством ремъци, преминаващи под седалката.