Каски за мотор

Подреди по:

От този раздел на нашия онлайн магазин можете да закупите качествена и удобна каска за мотор, чиято цена същевременно отговаря на вашите финансови възможности. Подбрали сме продукти с високо качество, дело на утвърдени производители с атрактивна визия и модерен дизайн. Помислили сме за защитата и на децата. Каските ни за деца отговарят на утвърдените стандарти за качество и безопасност.

От къде е по-удачно да закупите шлем – от физически или онлайн магазин?

Мото шлемът е един от най-важните елементи на мотоциклетната екипировка. За жалост на този важен защитен елемент не се обръща достатъчно внимание в сравнение с други видове средства за защита на мотористите. Също така при избора на каски за мотор, много от мотористите (особено начинаещите) допускат грешки, водени от широко разпространени митове и рекламни трикове.

Каската се купува с идеята да бъде най-доброто решение за конкретния моторист, но универсално решение при тази група продукти не може да има. Най-добър е този шлем, който ще ви пасва идеално и ще ви бъде удобен. Различните хора имат различни представи за удобство, а също и различни потребности. С тази цел, ние подбрахме оптимално разнообразие от модели, дизайни и цени, за да отговорим на нуждите на всеки от вас.

Много експерти твърдят, че основният момент при избора на каска касае безопасността, докато удобството остава на втори план. Всъщност, истината е малко по-различна – удобството определя безопасността на такъв тип продукти. Когато поставите шлема на главата си и се чувствате максимално удобно с него, е сигурно, че ще бъдете напълно защитени при използването му.

Поради тази причина е по-удачно каски за мотори да се купуват на място от физически магазин. Там ще имате възможност да изпробвате модела и да прецените доколко ви е удобен и съобразен с физическите ви особености. Това е валидно за тези, които за първи път купуват подобен продукт.

За мотористите, които знаят кой модел и марка им харесва, онлайн каталогът ни е винаги достъпен. Новаците могат да посетят физическия ни обект в столицата, където ще получат изчерпателна информация и професионална консултация. Ако все пак решите да се възползвате от удобството на онлайн пазаруването, но останете недоволни от получения продукт, винаги можете да го върнете в регламентирания срок или да поискате неговата замяна.

На какво да обърнете внимание при избора?

Както вече уточнихме, каската трябва да бъде преди всичко удобна, за да можем да говорим за правилен избор. Когато я поставите на главата си, тя трябва да се обляга равномерно от всички страни. В същото време не бива в нито една точка да има натиск. Това може да бъде опасно, защото ще се наруши кръвоснабдяването, което може да се отрази на зрението и концентрацията.

При покупката на каска за мотор нейната цена не бива да бъде определящ фактор за избора. Да, цената е важен аспект при закупуване на какъвто и да е продукт, но говорейки за личната ви безопасност, тънките сметки са крайно неуместни. Цените ни са изключително достъпни, така че имате пълно основание да се фокусирате основно върху техническите параметри на продуктите.

Съществуват различни размери каски за мотор с различни цени. Ето защо е необходимо да обърнете внимание на празнините (хлабавите участъци) вътре в шлема, ако има такива. Това са точките, където той не пасва правилно на формата на главата, а такива не бива да има. Винаги помнете, че вътре в каската не трябва да има празнини, особено в точките на максимално натоварване (уши, брадичка).

За да определите дали каската приляга достатъчно плътно към главата ви, използвайте ръцете си, за да я завъртите около главата си. За да направите това, вземете шлема с две ръце и го завъртете в различни посоки, като се съпротивлявате на това движение с главата и шията си. По време на този тест каската не трябва да се върти в нито една посока. Допустимо е да има движение само ако по-малките модели ви причиняват дискомфорт.

Също така, размерите на някои модели мото каски дават различна степен на видимост. Затова е добре да направите тест драйв, при който да определите степента на видимост при различни позиции на тялото. Уверете се, че виждате всичко пред себе си, без да напрягате врата си. Ако случаят е такъв, то можете да се похвалите с добрия избор на мото шлем.

Защо новият продукт е най-добрата опция?

Държим да ви предупредим в никакъв случай да не купувате моторни каски втора ръка. Така рискувате да закупите ремонтиран продукт, който преди това е бил повреден. Неразумно е да поверите физическата си защита на екипировка, чиято цялост и оригинално техническо изпълнение са под въпрос.

Купувайте единствено от проверени доставчици на авто и мото аксесоари, какъвто е нашият магазин, дори когато ви интересуват основно евтини каски за мотор. Евтиното съвсем не означава нискокачествено. Ние продаваме регламентирани стоки, които отговарят на основните технически критерии и утвърдени международни стандарти. Нито един артикул не е бил употребяван. Доставката включва оригинален етикет от производителя и опаковка.

Способен ли е евтиният шлем да осигури надеждна защита?

Истината е, че няма пряка връзка между цената на шлема и неговото ниво на безопасност. Колкото и невероятно да звучи, от 1968г, когато са се появили първите шлемове с приемливо ниво на безопасност, не са се появили технически иновации, които да повишат нивото на защита на шлемовете.

От тази година (1968 г.) експандираният полистирол започва да се използва като основна вътрешна обвивка. Да, каските със сигурност са се подобрили с течение на времето по отношение на тяхното ниво на безопасност, но те все още се изработват от производителите съобразно същата формула за дизайн и ниво на безопасност, въведени през въпросния период.

Най-добрите каски за мотор не са нито много скъпи, нито дело на определена марка. Независимо дали ще купите скъп или евтин модел, ще получите приблизително същото ниво на защита, гарантирано от производителите в онези далечни години. Важното в случая е размерът да отговаря на вашата физика, а дизайнът - да отразява вкусовите ви предпочитания.

В каталога ни е представен богат асортимент от качествени каски за мотор, чиято атрактивна визия ще ви отличи и ще ви даде самочувствие. Включили сме солидна гама кросови модели, но предлагаме също детски за скутер и мотопед. От нас можете да закупите също маска/чорап за глава от полар, която да ви защити през студените месеци.