Оптика за пушки

Подреди по:

Тонекс 1 е мястото, където винаги ще намирате нужните ви в момента продукти. Наред с разнообразие от висококачествени авто аксесоари, каталогът ни съдържа и богата гама специализирана оптика за пушки. В раздела са представени различни модели бързомери – лазерни мерници и прицели на утвърдени марки, както и специализираната оптика с осветление Bushnell. Цените на продуктите ни са изключително изгодни.

Важни критерии при избора

След като решението за закупуване на оптика е взето, следва въпросът: какъв модел или марка да се избере? Какви критерии трябва да се следват при избора? В настоящия текст ще опитаме да формулираме набор от най-общи изисквания. Краткият списък с параметри, които трябва да се вземат предвид при избора на оптика за пушка включва:

  • Пригодност на конкретния продукт за монтаж на пневматични оръжия;
  • Кратност на прицела и величина на обектива, винт за настройка, материал на лещите;
  • Наличие, височина и материал на скобите;
  • Марка на оптиката;
  • Цена.

Нека разгледаме първия пункт: Пригодност на оптиката за пневматика. Ако оръжието ви има резервоар със сгъстен (втечнен) газ (газ-балон или изпомпваем) - проблемите са по-малко. Такова оръжие при изстрел има един момент на откат, насочен към рамото на стрелеца. Практически почти всеки мерник е проектиран за това.

В случай че оръжието ви има пружинно-бутална конструкция с многопосочен двоен откат (от удар на буталото, вибрации на пружината и излизане на куршума от цевта) - мерниците с надпис "For spring rifles" (за пружинни пушки) са най-подходящи за вас.

При мерниците за огнестрелни оръжия лещите и рамката, държаща мерника, са проектирани да се отдръпват назад; при пневматиката с пружинно бутало лещите се разпадат и изпадат, а мерника се счупва от укрепването. В по-голяма степен към това са предразположени евтините китайски прицели и мерници с голям диаметър на обектива и това не зависи много от материала на зрителната тръба.

Пример за това е прицелът Bushnell Trophy, който перфектно издържа на натоварването на такива чудовища като Diana 54 или Gamo 1280 и в същото време има тръба, изработена от доста мек материал.