Топка за скоростен лост

Подреди по:

От авто магазин Тонекс 1, изцяло по електронен път можете да закупите подходяща топка за скоростен лост за своя автомобил. Разнообразието тук е наистина голямо, а качеството на всеки артикул – гарантирано. Чрез внимателно направената селекция на продукти, ние ви даваме възможност да подобрите визията на купето и управлението на своето возило с минимален разход на време, усилия и средства.

Сред богатия асортимент от топки за скоростен лост ще откриете продукти, специално предназначени за конкретни марки и серии автомобили. Брандираните модели ще зарадват собствениците на коли с марка: Audi, BMW, Mercedes, Skoda, Peugeot, Volkswagen. Това са най-масово използваните коли не само у нас, но и в цяла Европа, поради което топките за лостовете на техните ръчни трансмисии се радват на най-голям потребителски интерес.

На всички останали свои клиенти предлагаме огромен брой универсални топки за скоростни лостове. Част от тях се предлагат в комплект с маншон – идеалното решение да обновите основно облика на лоста за скоростите на своя автомобил и да подобрите неговата работа. Всички продукти от този раздел отговарят на най-високите съвременни критерии за качество и безопасност.

Аксесоар с огромно значение за безопасността по време на движение

Всеки модел топка се монтира на лоста за смяна на предавките по различен начин. Все пак, нека не забравяме, че лостът при колите с ръчна трансмисия е подложен на интензивно ежедневно натоварване, към което можем да добавим и вибрациите, съпътстващи работата на автомобила. Всичко това води до постепенно охлабване и лесно отделяне на топката от скоростния лост.

Когато декоративната топка се извади по време на превключване на предавките, особено при натоварен трафик и сложна пътна обстановка, се създава сериозна предпоставка за произшествия. Разглеждайки чудесните ни предложения, препоръчваме да гледате на тях не толкова като на аксесоар, а като на ключов компонент за вашата и тази на другите участници в движението безопасност.

Не можем да подценим и естетическата стойност на този важен за управлението на автомобила детайл. Както жените, така и мъжете шофьори държат визията на собственото им возило да бъде безупречна и атрактивна, както отвън, така и вътре в купето. Ако искате да придадете чар и уникалност на интериора на своя автомобил, можете да заложите на някои по-ефектни наши предложения.

Сред универсалните приспособления ще откриете модели с инкрустирани камъни, изделия, облечени в лъскава метализирана обвивка и наистина оригинални дизайнерски решения, под формата на топки, обвити в кожа в ярък цвят или пък комбинация от цветна кожа и метални елементи. Не липсват и модели с ретро визия, както и такива с формата на череп, насочени към по-екстравагантните любители на високите скорости.

Нашият съвет е при смяна на топка скоростен лост, да заложите на модел, окомплектован с маншон. Тази част от лоста за смяна на предавките често бива пренебрегвана от водачи и собственици на превозни средства, но този компонент е не по-малко важен за удобството по време на път.

Коженият маншон често се къса и захабява, с което отнема от естетическата стойност на автомобилното купе. Скъсаният маншон, също така понижава нивото на комфорт у водача на автомобила и неговите спътници. Предвид изключително ниската цена на артикулите от настоящия раздел, негативните фактори могат да бъдат лесно избегнати.

✅ Вярно ли твърдението, че топките с допълнителна тежест могат да повредят скоростния лост❓

Дизайнерската топка, която е по-тежка от оригиналната няма да повреди трансмисията на колата ви, също както няма да се повреди и ако отпуснете ръката си на лоста за продължително време. Скоростната кутия е съставена от здрави метални детайли с висока товароносимост.

✅ Ще мога ли да монтирам топка, която не е предназначена за моята марка автомобил❓

От значение за съвместимостта е механизмът за укрепване на топката към скоростния лост. Дори да изберете модел без фирмено лого или такъв с изобразени посоки на предавките, които съвпадат с тези на ръчната ви трансмисия, то няма гаранция, че монтажът ще бъде възможен. Съветваме да се придържате към продуктите, предназначени за вашия модел автомобил.

✅ Със или без маншон – какъв модел да избера❓

На първо място това зависи от личните ви предпочитания и разбирания за естетика. Вземайки комплект топка с маншон, ще избегнете всякакви несъответствия във визията и по-точно в цветовете. В случай че маншонът на скоростите ви се е износил и прокъсал, е силно препоръчително да го замените с нов. Така ще предотвратите проникването на прах и мръсотия към механизмите на скоростния лост, които могат да се отразят на неговата работа.