Спортни задни гърнета

Подреди по:

Категорията “Задни гърнета” предлага висококачествени части за автомобили от всякаква марка и модел. Разполагаме с модели от полирана неръждаема стомана, които съчетават луксозна визия с полезни и функционални свойства. Красивото спортно гърне е предпочитана опция за тунинг на леки коли, защото спомагат за максимално ефективна и безшумна работа на двигателите, като едновременно удължават и периодът им на експлоатация.

Какво прави задното гърне 

Присъствието на задно гърне е задължително за функционирането на изпускателната система. То не е единствена част, а конфигурация от няколко гърнета, локализирани на няколко сантиметра преди ауспуха. Обикновено те са три – предно, междинно и задно гърне, като основната им задача е ограничаването на характерният шум, издаван при работа на автомобилният двигател.

Присъствието на този елемент е подценявано в много случаи, отчасти заради позицията си, отчасти заради работата си, приемана като второстепенна. Така подмяната му се случва само при пълна амортизация на изпускателните детайли.

Работата му е изключително отговорна – отделянето на емисии функционира правилно благодарение на него. То допълва функциите на останалите елементи от тази система, като осигурява:

  • По-малко шум от автомобилният двигател;
  • Превеждане на оптимален процент остатъчни емисии от горенето извън купето
  • Високоскоростното и ефективно отстраняване на изгорели газове улеснява двигателната функция;
  • Оптимизира дейността на всеки компонент от изпускателната система;

Потребителите рядко подменят гърнето, освен принудени от амортизацията, която би засегнала и останалите части от системата. Освен стремежът към оптимизиране функциите на мотора и изпускателните детайли, то е предпочитана покупка и заради желанието за по-“лъскава“ и атрактивна задна част на превозното средство. В тези случаи то обикновено е бърза спортна кола, а за целта се избират обемни и красиви спортни гърнета.

Този компонент е в постоянен контакт с външните климатични условия. Тя понася силна горещина и студ, влага, пясъкът и продуктите от лугата, посипвана върху асфалта при силни снеговалежи, кал, замърсена вода и още много индустриални замърсители. То редовно е жертва на силни вибрации, сблъсък с камъни и твърди предмети, както и сътресение от “пропадане” на гумата в по-дълбока дупка на пътя. 

Притежателите на последни модели спортни автомобили се обръщат към спортни ауспуси и гърнета не само заради визията им. Те са подтикнати да осигурят по-габаритна част, тъй като обикновеното гърне просто не им върши работа. Само спортната разновидност е в състояние да снижи оглушителният “рев“ в приемливи граници. Тогава удобството при шофиране просто допълва и подчертава красотата на задната броня.

Избирайки правилният тип спортен ауспух за колата си, водачът оптимизира работата и удължава живота на двигателя. Всеки шофьор е присъствал на случаи, когато капацитетът на мотора рязко се понижава, провокиран от  силното противоналягане на колекторите, тръбите (с или без катализатор), гърнетата и ауспуха.

Поставяне на спортни ауспуси за коли е необходимост, а не тунинг опция. В селекцията ни ще откриете най-модерните разработки сред тях, както и спортни гърнета с цени, двойно по-изгодни то тези в редица физически магазини. Изберете любим цвят, нюанс и диаметър, които импонират най-добре на конструкцията и разцветката на колата ви. Продуктите ни са създадени за градско шофиране, понеже ускоряват двигателната мощност и ограничават нивата на шум и емисии до определен за градски условия минимум.

✅ Ще съответства ли гърне от каталога ви на конструкцията на изпускателната уредба на моя автомобил❓

Спортните ни гърнета са универсални, тоест съвместими с различни модели и марки леки автомобили. За да сте сигурни, че даден артикул ще бъде подходящ за вашата кола, моля обърнете внимание на посочените за всеки продукт размери. Размерът е характеристиката, която ви гарантира пълна съвместимост. Погрижили сме се да предоставим максимално разнообразие от размери при спортните ни гърнета.

✅ В описанието пише, че гърнетата са изработени от полирана стомана, това означава ли че са напълно защитени от ръжда❓

Макар изделията да са изработени от стомана с анти-корозионна защита, за да се избегне появата на ръжда с времето, е необходимо за детайла да се полагат нужните грижи. С правилна и редовна поддръжка, ръждата няма да ви притеснява.

✅ Повишават ли се нивата на шум от изпускателната уредба след монтиране на спортно задно гърне❓

Да, нивата на шум се повишават леко, но степента на повишение е незначителна, така че автомобилът остава достатъчно комфортен за едно приятно и спокойно пътуване. Този вид тунинг аксесоар няма да създава дискомфорт на вас и на околните.