Инвертор на напрежение от 12V на 220V 300W

70.00лв. 65.00лв.
Модел: 2200897668
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Инвертор на напрежение от 12V на 22... × 1 бр.

Цена: 65.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Инвертора се използва за преобразуване на напрежение от 12V на 220V.

Преобразувателят за напрежение има вградена защита от претоварване, пренапрежение и прегряване. Свойството на този уред е от 12V DC изхода на вашия автомобил, ефикасно и безопасно да захрани широк кръг от 220V уреди – телевизори, радиокасетофони и др. Инверторът е разработен за напълно безопасна работа, като част от защитата включва автоматична мониторинг верига, предпазваща от непреднамерени претоварвания.

Мерки за сигурност:

Макар че този инвертор за напрежение отговаря на всички изисквания за качество и безопасност, неговата неправилна употреба може да създаде сериозен риск за вашата безопасност, както и за състоянието на уредите, свързани към него. Максималното допустимо натоварване на този уред е 300W. При никакви обстоятелства не бива да се поставят чужди предмети във вентилаторните отвори. Преобразувателят на напрежение следва да се използва единствено в суха среда и да се предпазва от намокряне.

Технически характеристики:

 • Име: Автомобилен инвертор
 • Максимална мощност: 300W
 • Входно напрежение: 12V
 • Изходно напрежение: 220V/50Hz
 • Форма на вълната: модифициран синус
 • Интерфейс за включване: букса за гнездото на запалката
 • USB изход: 5V четири порта споделят 4.1A
 • Максимална постоянна мощност: 150 W
 • Материал на корпуса: забавящ горенето ABS материал
 • Размер: (прибл.) 6,22*3,94*1,69 см

Онлайн магазин Тонекс 1 ви предлага висококачествен инвертор 12v 220v 300w на изключително изгодна цена. Подходящ за камиони и тежкотоварни МПС, нуждаещи се от надежден преобразувател на напрежението от  12V в 220V. Идеално решение за къмпинг и всякакви ситуации, в които е необходимо захранване на слаботокови уреди от автомобилния акумулатор.

Характеристики и свойства

Инверторите осигуряват непрекъснато захранване на слаботокови устройства, преобразувайки напрежението в 220V AC или 110V AC, в зависимост от линейното напрежение на ответната страна. В конкретния случай става въпрос за инвертор от 12V на 220V, съответно входящо и изходящо напрежение с мощност 300W.

В общия случай инверторът е електронно устройство или верига, която преобразува постоянния ток DC в променлив AC. Входящото, изходящото напрежение и честотата, както и общото управление на мощността зависят от дизайна на конкретното устройство/верига. Инверторът не произвежда мощността. Тя се осигурява от източник на постоянен ток.

Инверторите 12V  220V преобразуват напрежението от 12-волта от акумулатора в 220-волтово, което позволява да се захранят устройства, работещи при 300W мощност. Като цяло инверторът може да бъде изцяло електронен, но би могъл да бъде и комбинация от механични ефекти ( ротационен апарат) и електронни схеми. Статичните инвертори не използват движещи се части в процеса на преобразуване.

Верига, изпълняваща противоположна на инвертора функция (преобразува AC в DC) се нарича изправител. Типичното инверторно устройство изисква относително стабилен източник на ток, способен да доставя достатъчно електричество за нуждите на системата. Входящия волтаж зависи от дизайна и предназначението на инвертора. Примерите включват:

 • 12 V DC - за по-малки консуматори и търговски инвертори, които обикновено работят от акумулаторна батерия с 12 V оловна киселина или електрически контакт в автомобила;
 • 24, 36 и 48 V DC - това са общоприетите стандарти за домашни енергийни системи;
 • 200 до 400 V DC - когато захранването е от фотоволтаични (слънчеви) панели;
 • 300 до 450 V DC - мощността се осигурява от акумулаторни батерии на електрически превозни средства в системи тип превозно средство към мрежа;
 • Стотици хиляди волта – тук инверторът е част от преносна система за постоянен ток с високо напрежение.

Инвертор 300W се захранва посредством кабел и щипки директно от акумулатора, поради по-голямата мощност. Налична е звукова сигнализация, в случай че напрежението на акумулатора падне под критичната за стартиране на двигателя стойност на мощността (11,00-10,4 Волта). При спад до 9,7-10,3 волта следва автоматично изключване.

Инвертор 12В 220В се изключва автоматично и при високи стойности на силата на тока от акумулатора – 14.5 – 15.5V. Уредът е оборудван с предпазители за защита от претоварване, но въпреки това, ви препоръчваме да не използвате преобразувателя за захранване на мощни консуматори, тъй като има риск инсталацията или предпазителя на автомобила да не издържат.

Комплектът включва:

 • 1 х инвертор 12V 220V

Можете да поръчате директно през сайта и по телефона. Доставяме в кратки срокове в цялата страна. Възможен преглед и тест преди плащане.