Спортни и тунинг измервателни уреди

Подреди по:

Това е разделът, в който ви предлагаме богата гама спортни измервателни уреди за кола. Тунингът с страст на много собственици на спортни коли, които ще намерят при нас необходимият им измервателен уред на възможно най-ниска цена. В каталога ни са представени прецизни устройства за измерване на налягането в турбината, температурата на водата и налягането на маслото. Ще ви предложим и стойки за елегантното им инсталиране в салона на вашия автомобил.

Какво трябва да знаете за турбо-бууст метрите?

Мощността, произведена от двигател с турбокомпресор, е (при перфектни условия) пряко свързана с количеството въздух, което изпълва цилиндрите. На практика други променливи като температура, влажност, момент на запалване и т.н. правят връзката по-малко от пряка. Освен това, повишаването на налягането е много прост и ефективен начин за увеличаване на количеството въздушен поток в двигателя, като по този начин се увеличава мощността.

Предупреждение: Въпреки че повишаването на ускорението е много лесен начин за извличане на мощност, то трябва да се прави разумно и с малко преценка на механичните ограничения на двигателя. Ето защо е важно да използвате тунинг измервателни уреди за налягането на турбината (бууст метър) и да правите малки стъпки.

Повишаването на количеството механично и термично напрежение върху всички компоненти на двигателя в повечето приложения с 10-20% е доста безопасно. Също така имайте предвид, че всички компоненти на двигателя, които могат да се повредят в резултат на невнимателна настройка, няма вероятност да бъдат гарантирани от производителя.

Как работи устройството за бууст контрол?

Всички двигатели с турбокомпресор имат някаква форма на фабрично управление на усилването, всички от които работят на пневматична система. За да разберем как работи тази група тунинг уреди, първо трябва да разгледаме самата система. В крайна сметка налягането се определя от изпускателния клапан, който при повечето фабрични турбокомпресори е интегриран в корпуса на изпускателната (турбината).

Целта на изпускателя е да изхвърли контролирано количество отработени газове от отработените газове преди турбината, за да поддържа скоростта на турбо вала и следователно усилването под контрол. Ако липсва изпускателят, налягането ще продължи бързо да нараства до катастрофални нива.

Задвижващият механизъм на изпускателния клапан, който е обект с форма на кутия, монтиран на турбото (с изключение на външни системи за изпускателен клапан), е част от пневматичната система, която контролира изпускателния клапан. Налягането се подава към задвижващия механизъм чрез малък маркуч от изхода на компресора, като по този начин се образува контролен контур.

Когато са поставени правилно в маркуча, който захранва задвижващия механизъм на изпускателния клапан, специалните измервателни уреди за тунинг измерват количеството въздух (настроен от регулиращия винт отгоре), за да намалят налягането в маркуча. Това изпраща по-нисък усилващ сигнал към задвижващия механизъм, така че изпускателният отвор ще остане затворен за по-дълго, като по този начин се повишава нивото на усилване. Крайният резултат е, че турбото произвежда повече тласък, но изходният клапан не знае.