шпакли за поставяне на фолио кола автомобил инструменти комплект затъмнени стъкла

Комплект шпакли за поставяне на фолио 7 части

20.00лв.
Модел: 570HF56
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Комплект шпакли за поставяне на фол... × 1 бр.

Желая потвърждение на поръчката по телефон
НЕ желая потвърждение на поръчката по телефон
Цена: 20.00лв.

Комплекта шпакли за поставяне на фолио е идеалният набор от необходими инструменти за всеки, който е решил сам да си поставя фолио на стъклата на автомобила или вкъщи. Комплекта съдържа 7 части.

Тонекс 1, чрез своя фирмен онлайн магазин ви дава възможност да закупите бързо и лесно един висококачествен многокомпонентен комплект за поставяне на фолио. Комплектът се състои от цели 7 части, сред които са 6 вида пластмасови шпакли и макетен нож за разкрояване на покритието. С ниската си цена, наборът от полезни инструменти ви гарантира прецизност и резултати, надминаващи най-смелите ви очаквания.

Какво е нужно за правилното инсталиране на затъмняващо покритие върху стъкло?

Професионалната услуга по затъмняване на авто стъкла не е никак евтина, затова много собственици решават да направят такъв тунинг самостоятелно. Поставянето на затъмняващи фолиа върху задното и страничните авто-стъкла е сравнително стара практика. Намалявайки светлопропускливостта на стъклата, водачите поддържат умерена температура в купето през лятото.

Тонирането, особено на задното стъкло не позволява на фаровете на другите автомобили да заслепяват водача при нощно шофиране. Затъмняващите фолиа са най-икономичният вариант, защото структурата им е проектирана за лесно и непрофесионално използване. За разлика от скъпото електронно тониране и пръскане, тук не е нужно специално оборудване. Необходими са само специални пластмасови шпакли за фолио.

Самата процедура може да се изпълни навсякъде – в гаража, в работилница и на открито. За нейното изпълнение не се изискват особена сръчност и майсторски умения, въпреки че някои полезни съвети (каквито ще ви дадем), ще ви помогнат да свършите работата по-бързо и качествено – без въздушни мехурчета по целия участък.

Любителите на автотунинга имат оптимален избор от покрития с различна степен на светлопропускливост в нашия каталог. Материалите, както и аксесоарите за поставяне са с много достъпна цена, така че единственото необходимо е време и желание. Освен че са евтини, засенчващите фолиа са и едно гъвкаво решение. Могат да се поставят и махат по всяко време.

За да си гарантирате отлични резултати, е важно да обърнете специално внимание на подготовката на автомобила. Освен с добър комплект шпакли за фолио е важно да се снабдите и с подходящо покритие. Фолиото трябва да има необходимата способност да пропуска светлина, като се вземе предвид стандарта за тониране. Различните видове стъкла имат различни параметри на светлопропускливост.

Желателно е процедурата да се изпълни при минимално наличие на прах във въздуха, защото има риск малки твърди частици да останат под фолиото, а те по никакъв начин не могат да се премахнат впоследствие. Пригответе комплекта с инструменти за полагане на фолио, така че всеки детайл да е на удобно разстояние. Подредете шпаклите и ножа една до друга, а не струпани на купчина, за да не се затруднявате в намирането на подходящия инструмент.

Освен пълния набор шпатули за фолио, ще ви бъдат нужни също сапунен разтвор в бутилка с пулверизатор, мека кърпа (без мъх) или гъба, тънък маркер, остър макетен нож, вентилатор (не е необходим, ако стъклото е равно) и гумена шпатула. Сапунен разтвор може да се направи от всеки течен сапун, душ гел и шампоан, като ги смесите с леко топла вода.

Технология на полагане

Собствениците на автомобили, които никога не са тонирали автостъкла, обикновено не знаят от коя страна на стъклото да поставят фолиото. Отговорът е еднозначен - по-практично и функционално е това да се направи отвътре, като обезателно се използват специалните инструменти за фолио. Някои подготвителни дейности, като изготвяне на шаблон и термоформоване могат да се направят от външната страна.

Желателно е, но не задължително стъклата, които ще се облепят да се демонтират. Така работата ще може да се извърши на закрито, без наличие на прах, а също ще е по-лесно и удобно да се премахнат мехурчетата с подходящата шпакла за фолио. Във всеки случай (със или без демонтаж на стъклото) работата започва с обезмасляване на повърхността с разтворител.

В случай, че се полага нов засенчващ слой, е важно лепилото от старото покритие да се премахне напълно. Почистената от лепило повърхност се измива със сапун и вода и се подсушава с кърпа или гъба. Повърхността трябва да е абсолютно гладка, чиста и суха. За правилно залепяне на тониращия филм, е важно материалът да бъде правилно разкроен.

Нагряването на основата (термоформоване) ще спомогне за правилното и плътни залепяне на фолиото. Полезен трик е опръскването на лепящата се страна на филма със сапунена вода, след премахване на защитната лепенка. Следващата стъпка включва полагане на тониращия материал върху стъклената повърхност и заглаждането ѝ със шпатула за фолио от комплекта, чиято форма и вид отговаря на обработвания участък.

Сапуненият разтвор неутрализира лепилото за известно време, така че да можете да позиционирате материала точно на място. Когато филмът е залепен, използвайте шпатулата, за да се отървете от мехурчетата. Използвайте я, за да изгладите покритието, действайки от центъра към ръбовете. Избършете участъка с мека кърпа или гъба и оставете да изсъхне.