Чистачки за автомобили

Подреди по:

Категорията автомобилни чистачки на магазин Тонекс 1 мястото за вас, ако се стремите към продукт на известен производител, който да ви предложи дълготрайна експлоатация. Всеки водач на моторно превозно средство би посочил Bosch - лидерът на пазара за автомобилно оборудване и чистачки за кола. 

Разделът ни представлява своеобразен каталог авточистачки от марката, който включва най-новите й и качествени конструкции за измиване на предно стъкло, предлагани на световният пазар. Представени са модели, адаптивни към огромно разнообразие от марки и модели автомобили, за да бъдат удовлетворени потребностите на всеки наш клиент.

 • Audi
 • Ford
 • Seat
 • VW
 • BMW
 • Porsche
 • Peugeot
 • Renault
 • Citroen
 • Mercedes
 • Volvo
 • Landrover
 • Skoda и др.

Предимствата от качествените авто чистачки не се състои единствено в почистване а предно стъкло. Високотехнологичният продукт отстранява замърсявания само с едно движение, без остатъчни следи и е изключително деликатен към стъклената конструкция. Безшумна, чиста и бърза реакция се очаква единствено от луксозна изработка, като тази на стъклочистачки Bosch.

Качествените авточистачки и как да изберем подходящия модел

Съвременният пазар предлага огромно разнообразие стъклочистачки за автомобили. Неограниченият избор на ново поколение продукти разширява и едновременно затруднява изборът на потребителите, независимо от познанията им за автомобилната конструкция. 

Подобна ситуация се разрешава лесно с присъствието на чистачки Бош в каталога на марката. Безапелационното качество ограничава изборът до някой от моделите на марката. Разработките й са не по-малко разнообразни и създадени за адаптиране към различни модели коли. 

Производителят непрестанно “наводнява“ пазара с нови и по-ефективни разработки. Изборът на правилен модел чистачки се случва бързо и лесно, особено при препоръка от професионален експерт, каквито са служителите в електронният ни магазин. Просто съобщете марка, модел и година на производство, за да получите готово предложение с функционална конструкция.

Чифт хубави стъклочистачки са необходим елемент от всеки автомобил. Те надвишават ролята си на обикновен аксесоар, тъй като от дейността им зависи управлението на превозното средство във всякакви атмосферни и сезонни условия. Добрата видимост е първото условие при шофиране – замърсените и недобре почистени стъкла са причина за многобройни инциденти на пътя. 

Този артикул не е основна авточаст, нито красив естестически тунинг акцент, но шофирането без него се оказва невъзможно. Каталогът ни с Bosch чистачки съдържа всички разновидности и модели на този компонент, от които се нуждаете за безопасно придвижване на път. Основните конструкции са три, разделяни според предназначението си, а предлаганата за стъклочистачки Bosch цена е изключително изгодна.

Традиционна конструкция с метална рамка

Моделът е най-разпространената структура, използвана при повечето превозни средства. Изработени са в характерен класически стил, състоящ се от метална рамка с монтирана към нея тънка плоскост, която разнася почистваща течност и измива стъклото.

 Плоскостта представлява метална лента с гумено или подсилено с халоген гумено покритие, което съхранява структурата на стъклото от напукване и надраскване. Описаните стъклочистачки за кола са с цени, по-достъпни от всички останали модели, което определя и процентът им на продажби – по-висок от “колегите” им по конструкция.

Зимни

Зимните модели са специална категория, разработена за измиване на стъкло при екстремни условия. Те осигуряват отлично качество на процедурата, отлично съхранено и поддържано предно стъкло, като същевременно се отличават и с усложнена конструкция. Почистващата приставка е покрита с предпазно гумено “облекло“, което допълнително защитава металната рамка от лед и сняг, въпреки неръждаемата и антикорозионна конструкция на чистачките.

Специално проектираната гумена подложка осигурява дълъг експлоатационен живот и качествена работна дейност. Този тип не изпъква визуално или като аеродинамика, но са единственото решение за шофиране при интензивни снеговалежи и ниски температури. Нормалната за зимни чистачки цена очевидно е повишена, заради конструкцията и високата функционалност на този модел.

Безшарнирни

Голяма част от съвременните разработки са премиум безшарнирни (безрамкови) стъклочистачки. Те се срещат и сред разнообразните серии от чистачки Бош с цена, по-висока от стандартната конструкция. Оскъпяването е заради подобрени работни функции и удължен експлоатационен живот, които са потвърдени от голям процент потребители. Декоративната визия е друго предимство, което се оценява високо от собственици на леки коли, почитатели на тунинг визията.

Безшарнирната чистачка е лишена от рамка. Модерният дизайн представлява еднокомпонентна почистваща приставка, изградена от минимален брой елементи. Конструкцията й представлява извита пружинно-стоманена лента, изработена така че да приляга идеално към леко заобленото предно стъкло. Контактът със стъклената структура е мек и ненатрапчив, благодарение на предпазител, изработен от силиконова и двойно-каучукова технология

Електронният ни магазин предлага стъклочистачки Bosch с цени, определяни като едни от най-изгодните в столицата за тези части от производител. Избирайки качество на световно ниво обаче, не бива да смятате, че функциите на марковите продукти са единствено значими. Без правилен монтаж и поддръжка, високотехнологичните функции не биха могли да се проявят, затова се препоръчва услуга от квалифициран специалист, като някой от служителите ни.

 Експлоатационният живот на стъклочистачките варира от шест месеца до година при различните модели. Интензивността на натоварване и останалите работни условия също оказват влияние върху състоянието им. Професионалният ни съвет е: не отлагайте задълго покупката на стъклочистачки, а действайте веднага щом забележите, че старите оставят размазани следи, не почистват качествено или изненадващо спират по време на работа. 

Спестяването от авточаст като чистачка Бош заради цени, леко оскъпени в сравнение с по-неизвестни производители, е излишен лукс. Затова решихме да стимулираме към покупка средния клиент, като предложим цена, достатъчно приемлива за всеки бюджет.