Безплатна доставка

За поръчки над 49.00лв

Бърза доставка

До 24 часа

Връщане и подмяна

В рамките на 14 дни

Телефон за въпроси

0878187574

Чистачки

Ред:
Чистачки BOSCH A 297 S - AUDI, PORSCHE
Замества ОЕ номер : 8K1 955 425 8K1 955 426 Начин на монтиране : ⇒ ТУК ..
70.90лв.
Чистачки BOSCH 532 - FORD, SEAT, VW
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул FORD 3 ..
73.20лв.
Чистачки BOSCH 539 - BMW
Начин на монтиране : ⇒ ТУК   ..
50.90лв.
Чистачки BOSCH 604 S - RENAULT, KIA, CITROEN...
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул CITROEN ..
39.90лв.
Чистачки BOSCH 610 S - VW
Замества ОЕ номер :   Име на марката Номер на артикул V..
79.90лв.
Чистачки BOSCH 702 - PEUGEOT
Начин на монтиране : ⇒ ТУК ..
48.40лв.
Чистачки BOSCH 704 - FORD, SEAT, VW
Начин на монтиране : ⇒ ТУК ..
79.90лв.
Чистачки BOSCH 801 - MERCEDES, VOLVO, VW
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул VW (VOLKSWA..
53.10лв.
Чистачки BOSCH 807 - LANDROVER
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул LAND ROVER ..
64.80лв.
Чистачки BOSCH 808 - LANDROVER
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул LAND ROVER ..
80.80лв.
Чистачки BOSCH 814 S - BMW
Замества ОЕ номер : ALPINA (B.BOVENSIEPEN KG) 61617145121 ALPINA (B.B..
149.90лв.
Чистачки BOSCH 909 - AUDI
Замества ОЕ номер :   AUDI 8D1 955 427 AUDI 4B0 955 427 ..
55.20лв.
Чистачки BOSCH A 034 S - VW, PORSCHE
Замества ОЕ номер : Име на марката Номер на артикул VW (VOLKSWA..
64.10лв.
Чистачки BOSCH A 051 S - SKODA
Замества ОЕ номер :   Име на марката Номер на артикул S..
55.20лв.
Чистачки BOSCH A 053 S - MERCEDES
Замества ОЕ номер :   Име на марката Номер на артикул M..
53.80лв.

Това е разделът, към който можете да се насочите автоматично, ако целта ви е да се сдобиете с качествени чистачки за коли на добре позната и предпочитана от водачите на автомобили марка. Това са продукти на престижната марка Bosch, сред които ще откриете най-новите разработки при тази група авто аксесоари. Моделите са съвместими с най-масово използваните днес марки и модели автомобили, сред които:

 • Audi
 • Ford
 • Seat
 • VW
 • BMW
 • Porsche
 • Peugeot
 • Renault
 • Citroen
 • Mercedes
 • Volvo
 • Landrover
 • Skoda и др.

Защо са нужни качествените  авточистачки и как да изберем подходящия модел?

Огромното предлагане на последно поколение чистачки за коли може да затрудни избора дори на хората, минаващи за експерти в тази област. Престижните марки като Bosch буквално бомбандират пазара с нови и все по-ефективни разработки, поради което най-лесно и бързо е да се избере подходящия модел по препоръка на доверен експерт или като се потърси в специализиран онлайн магазин, спрямо марка, модел и година на производство на автомобила.

Независимо дали сте собственик на последен модел автомобил от най-висок клас или все още карате старата семейна кола, чистачките със сигурност са аксесоар, с който трябва да разполагате. Нито един собственик на превозно средство не би изпаднал във възторг при покупката на нов чифт чистачки, защото те не са декоративен орнамент, който ще подобри визията на колата. Те са обаче приспособление с огромно значение за добрата видимост на пътя и следователно ключови за безопасността на движение.

При избора на авточистачки можете да заложите на три основни типа:

Традиционни с метална рамка

Това са чистачките, които са най-разпространени и използвани от повечето собственици на превозни средства. Характерен за тях е традиционният стил, включващ метална рамка, към която се монтира фактическата чистачка, състояща се от метална лента с гумено или подсилено с халоген гумено покритие. Те са най-евтини и се предлагат навсякъде, поради което са и масово използвани.

Зимни

Чистачките, разработени за работа при екстремни условия, осигуряват по-добра ефективност на почистване на предното стъкло. При тях е налична защитна гумена обвивка, позволяваща на рамката да остане защитена от лед и сняг, което повишава полезната функция на чистачките и удължава експлоатационния им живот. Те не изпъкват нито визуално, нито като аеродинамика, но при интензивни снеговалежи и ниски температури са просто незаменими.

Безшарнирни

Съвременните шофьори днес имат огромен избор от премиум безшарнирни чистачки, които обикновено се предлагат на малко по-висока цена, но имат и значително по-дълъг живот, според производителите, а и според самите водачи. Да не забравяме и по-елегантната им визия, която привлича като с магнит повечето собственици на автомобили.

Безшарнирната чистачка елиминира нуждата от рамка, задължителна при по-старите модели. Този тип стъклочистачки имат еднокомпонентен дизайн, съставен от минимален брой части. Обвитата пружинно-стоманена лента  позволява на чистачките да се приспособят по-добре към извивката на предното стъкло, посредством силиконова и двойно-каучукова технология.

Който и модел от чистачките, предлагани в нашия електронен магазин да изберете, нашият съвет е да отделите специално внимание на тяхното монтиране и поддръжка. Експлоатационният живот на чистачките варира от шест месеца до година при различните модели, спрямо условията, в които са принудени да работят, затова не отлагайте дълго покупката на нов чифт, а действайте веднага щом забележите, че старите оставят размазани следи и не почистват качествено.