Стопове за ремарке 2бр 12V / 24V

40.00лв.
Модел: 1600923786
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Стопове за ремарке 2бр 12V / 24V × 1 бр.

Цена: 40.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Стоповете са подходящи за всякакви товарни ремаркета, каравани, кемпери, камиони, платформи за лодки и мотори, селскостопански машини, строителна техника и др.
Стоповете имат секциии за мигач, габарит, стоп.

⇒ Размер : 208x72x60мм
⇒ Монтажна разтояние : 60мм
⇒ Напрежение : 12-24V
⇒ Използват се крушки : P21/5W и P21W

Универсални стопове за ремарке с много широко приложение. Подходящи за всякакви товарни ремаркета, както и за камиони, селскостопански машини, строителна техника, платформи за лодки, каравани, кемпери и др. Налични са трите задължителни светлини: мигач, габарит, стоп. Посочената цена е за комплект от 2 бр. Могат да се захранят на 12 и 24V с обикновени крушки.

Основни функции и характеристики

Всяко товарно приспособление, прикачено към лек автомобил или тежкотоварно транспортно средство задължително трябва да бъде оборудвано със съответните стопове за ремаркета, които да осигуряват допълнителна безопасност при шофиране по пътищата. Стоповете следва да гарантират безопасно движение не само през нощта, но и през деня, така че всеки водач трябва да обърне специално внимание на тяхната изправност.

Съвременният пазар предлага широка гама от подобни продукти, което ви позволява да изберете най-подходящия вариант, който да отговаря на всички изисквания на Закона за движение по пътищата, както и на целите на ползвателя.

Обикновено задните светлини се предлагат в три цвята: червен, оранжев (жълт) и бял. Те са инсталирани от двете страни на ремаркето и основната им задача е да предупреждават участниците в движението за присъствието на съответното превозно средство на пътя за маневри, които се правят, и за неговите габарити. Използват се и за осветяване на автомобила при спиране.

Основните функции на стопа включват:

  • Навременно предупреждение на останалите участници в движението за извършване на спиране;
  • Уведомяване за извършване на маневра по време на движение с помощта на светлини за завиване (мигачи);
  • Предупреждение на шофьорите за превключване на скоростите на заден ход;
  • Уведомяване на водачите за наличието на автомобил, теглещ товарна платформа на пътя.

Позволеният за използване от Закона стоп за ремарке е с три отделни светлинни сегмента, светещи в различни цветове. Включването на дадена светлина позволява на водача да информира останалите участници в движението за определено действие. Съответно, ако водачът натисне спирачния педал, тогава в автоматичен режим съответната лампа (стоп) се включва (червена светлина). Когато водачът премести кормилния лост в някое от положенията, тогава се включват жълтите (оранжеви) светлини и т.н.

Подобна светлинна сигнализация от задната страна на ремаркета, прицепи и други теглени превозни средства, дава възможност на участниците в движението да разберат навреме за всички маневри, направени от водача. Това е най-простият, но невероятно ефективен начин за осигуряване на допълнителна сигурност по пътищата.

Тонекс 1 ви предлага висококачествени водоустойчиви стопове за ремарке, подходящи за всички леки и тежкотоварни МПС. Универсалното им приложение позволява да бъдат съвместими с 12V и 24V работно напрежение. Могат да се използват с всички стандартни крушки тип: P21/5W и P21W.