Акумулатор AC Battery 100Ah JIS

250.00лв.

Модел: ACB100-5
Наличност: няма


Ca / Ca технология - технология за производство на оловно-киселинни батерии, която осигурява добавянето на калций към електродите ( положителни и отрицателни). Ca / Ca технология замества традиционната технология на миналия век - malosurmyanistoy (SB / SB), и се различава от своя предшественик главно от факта, че в резултат на използването на калций като добавка се избягва кипене и прави батерията без необходимост от поддръжка. Ca / Ca технология прави батериите по-устойчиви на саморазреждане в състояние на покой, и се характеризира с висок стартов ток при всички метеорологични условия.

Акумулаторна батерия с капацитет 100 Ah e подарък за всеки дизелов или свръхмощен бензинов  двигател, за леки автомобили от най-ново поколение, а е достатъчно функционална и за тежкотоварни машини. Магазин Тонекс 1 разполага с високоенергиен акумулатор на марка AC Battery, конструиран според Японският Промишлен Стандарт (JIS). Полюсните накрайници са изпъкнали над кутията кръгли приставки с намален диаметър, а предлаганият модел е с десен поляритет.

Освен системно циклично натоварване, изключително мощен старт при отрицателни температури и продължително подаване на електрически заряд при изключен двигател, моделът е от модерните акумулатори без необходимост от поддръжка. Калциевата технология (двойна обработка на плочите с калций) регулира водният баланс в електролитът, така че цялата конструкция е плътно запечатана в херметизирана кутия с вентилационни отвори.

Там всички процеси протичат съвсем самостоятелно, а Ca/Ca системата осигурява повишен стартов ток, много ниско ниво на саморазреждане в покой и повишен експлоатационен живот. Вентилационният отвор способства за отделяне на излишните газове, а уплътненият капак изключва напълно рискът от изтичане на електролитна смес. Корпусът е устойчив на корозия и механични удари.

Акумулатори
индикатор за заряд : Да
технология : CA/CA
тип на кутията : J100
кат. номер: ACB100-5
марка: AC Battery
капацитет: 100 Ah
пусков ток: 730 A (EN)
напрежение: 12 V
разположение на полюсите: десен +
размери: 304x173x220мм (ДхШхВ)
предназначение: леки автомобили, японски джипове
гаранционен срок: 24 месеца