Акумулатор AC Battery 45Ah JIS /тесен/

137.00лв.

Модел: ACB045-6
Наличност: няма


Ca / Ca технология - технология за производство на оловно-киселинни батерии, която осигурява добавянето на калций към електродите ( положителни и отрицателни). Ca / Ca технология замества традиционната технология на миналия век - malosurmyanistoy (SB / SB), и се различава от своя предшественик главно от факта, че в резултат на използването на калций като добавка се избягва кипене и прави батерията без необходимост от поддръжка. Ca / Ca технология прави батериите по-устойчиви на саморазреждане в състояние на покой, и се характеризира с висок стартов ток при всички метеорологични условия.

Азиатските автомобили с бензинов двигател откриват най-добрият си приятел в лицето на AC Battery от 45 Ah. На външен вид, акумулаторът представлява капсулована, удароустойчива и двойно защитена против изтичане на електролит кутия. Той е с по-тесен диаметър на плюсовият и минусовият полюс (14,7:13,1), които са и с разменени позиции върху кутията.

Тази конструкция е патент на Японски Промишлен Стандарт (JIS) и е от значение при монтажа на акумулаторната батерия. За използване на такава  батерия във всякакъв тип автомобили, тя се адаптира към SAE стандартът чрез поставяне на метални преходници с определен размер. Те се завиват върху пластмасовите накрайници на полюсите.

Акумулаторът е създаден чрез калциева технология (Ca/Ca), която представлява добавяне на чист калций, който контактува с електролитната смес, без да я замърсява и поддържа водният баланс в нея. Така гъстотата и нивото на електролитът се саморегулира ефективно. Освен това, калцият в AC Battery му осигурява 30 % по-мощен стартов ток във всякакви атмосферни условия, ниско ниво на саморазреждане в покой и повишен експлоатационен живот.

Батерията е много добър избор за бензинов автомобил със среден капацитет.  Структурата й обещава постоянна производителност, дори и за шофиране единствено на кратки отсечки. Цената в магазин Тонекс 1 е достъпна за всеки средностатистически месечен бюджет.

Акумулатори
индикатор за заряд : Да
технология : CA/CA
тип на кутията : LB1
кат. номер: ACB045-6
марка: AC Battery
капацитет: 45 Ah
пусков ток: 330 A (EN)
напрежение: 12 V
разположение на полюсите: ляв +
размери: 237x128x220мм (ДхШхВ)
предназначение: леки автомобили , японски и корейски
гаранционен срок: 24 месеца