Акумулатори за мотори и скутери

Подреди по:

Почитателите на мотоциклетизма ще намерят в този раздел отлична колекция от акумулатори за мотори. Предвидили сме подходящ вариант за всеки клас, марка и модел двуколесно, така че никой от клиентите ни да не остане разочарован. В категорията са представени едни от най-добрите разработки на водещи марки като: HUITONG BATTERY, Unibat, Sensour и др.

Кои характеристики отличават мото - акумулаторите от автомобилните?

Акумулаторите за автомобили, както и тези за мотоциклети, изпълняват една и съща функция. Те осигуряват необходимата електрическа мощност за стартиране двигателите на съответните превозни средства и за работа на техните електрически системи. Двата вида батерии обаче имат отчетливи разлики поради уникалните характеристики и изисквания на мотоциклетите и автомобилите.

Характеристиките, които отличават мото-акумулатора от автомобилния са:

Размер и капацитет на батерията

Една от най-очевидните разлики между батериите за мотоциклети и автомобили е техният размер и капацитет. Мотоциклетните батерии са значително по-малки и по-леки в сравнение с тези, проектирани за автомобили. Те могат да се разграничат от пръв поглед. Тоест, не е нужно да сте специалист, за да се ориентирате в предназначението на съответния тип устройство.

Разликата в размера се дължи главно на факта, че мотоциклетите имат ограничено пространство за поставяне на батерията, а двигателите им обикновено са по-малки и изискват по-малко енергия за стартиране. Автомобилните батерии, от друга страна, са по-големи и имат по-висок капацитет, за да поемат по-големите двигатели и по-взискателните електрически системи на автомобилите.

Напрежение и CCA

Напрежението е ключова разлика между един акумулатор за мотор и автомобилен такъв. По-голямата част от мотоциклетите използват 12-волтова електрическа система, докато автомобилите обикновено използват 12-волтова или 24-волтова система. Освен това, Cold Cranking Amps (CCA) е важна спецификация за батериите, показваща способността им да осигуряват мощност при студени условия.

Мото-акумулаторите обикновено имат по-ниски рейтинги на CCA в сравнение с батериите за автомобили, което отразява съвместимостта с по-малките двигатели и по-ниските им изисквания към мощността на мотоциклетите.

Дизайн и физически данни

Мото акумулаторите са проектирани да бъдат по-компактни и обикновено имат различна форма, за да се поберат в ограниченото пространство на мотоциклета. Автомобилните батерии, от друга страна, имат по-стандартизиран дизайн - те са по-големи и по-обемисти. Мотоциклетните модели също така могат да бъдат с различни конфигурации на клемите, за да отговарят на специфичните изисквания на различните модели мотори.

Моторите са изложени на повече вибрации и удари поради пътните условия, което оказва влияние върху живота и производителността на акумулатора. Следователно, стандартните мото акумулатори са проектирани да бъдат по-устойчиви на вибрации в сравнение с автомобилните. Те по правило имат подсилени корпус и вътрешни компоненти, за да издържат на суровите условия на каране.

Поддръжка и зареждане

Някои от акумулаторите за мотори не се нуждаят от обслужване, изисквайки минимална или никаква поддръжка през целия си работен живот. Автомобилните модели от друга страна, макар да се движат към дизайн без обслужване, все пак биха могли да изискват периодична проверка и допълване нивата на електролита.

Интерес предизвиква и зареждането на съвременните акумулатори за скутери и мотоциклети. Мото-акумулаторите по правило се зареждат от зарядната система на съответното превозно средство, която е по-малка и по-малко мощна спрямо автомобилната зарядна система. Авто-акумулаторите имат по-голям алтернатор, който да осигури достатъчен капацитет на зареждане съобразно по-високите изисквания на автомобилите.

Други съществени особености на акумулатора за мотор

Разглеждайки различията между стандартизираните акумулатори за мотоциклети и тези, предназначени за захранване на автомобили, не можем да не отчетем периодите на тяхното използване. Моторът се отличава със сезонна употреба, особено в региони със студена и сурова зима, докато колите се карат през всеки сезон.

Това може да доведе до дълги периоди на неактивност на мотоциклетната батерия. Съответно периодите на употреба няма как да не повлияят на типа технология и изискванията за поддръжка на акумулатора. Акумулаторите за мотоциклети трябва да могат да поддържат заряда за по-дълги периоди на неактивност.

Химията е една от ключовите характеристики на всеки акумулатор. Както автомобилните, така и мото-акумулаторите използват различна батерийна химия. Те могат да бъдат оловно-киселинни, AGM и литиево-йонни.Изборът на химия на батерията може да повлияе на фактори като продължителност на живота, тегло и производителност.

AGM и литиево-йонните акумулатори за мотор стават все по-популярни както в мотоциклетните, така и в автомобилните приложения поради техните предимства по отношение на тегло, издръжливост и производителност.

В обобщение можем да кажем, че, макар да изпълняват сходни функции, акумулаторите за коли и мотоциклети имат различни параметри по отношение на размер, капацитет на заряда, напрежение, модел на използване и химичен състав. Разбирането на тези съществени разлики е от огромно значение при избора на мото акумулатор с оптимална производителност и дълъг работен живот.

Избор на мото акумулатор – основни аспекти

Изборът на правилната мото-батерия е подобен на намирането на перфектния партньор за едно вълнуващо приключение на две колела. Това не е просто механично решение, а връзка, която захранва вашето пътуване с мощност и надеждност.

Представете си, че стъпвате на оживен пазар, изпълнен със симфония от двигатели и ентусиазирани ездачи. Вие тръгвате на пътешествие, за да намерите акумулатор за мотор на изгодна цена, който отговаря на сърцето и душата на вашия мотоциклет.

Разглеждайки акумулаторите, представени в тази секция на продуктовия ни каталог, от вас се очаква да вземете важно решение, базирано на редица аспекти. На първо място е необходимо да изберете захранващо устройство, съвместимо с модела и марката на вашия мотоциклет. Вашият мотор изисква батерия, която допълва неговите електрически спецификации. Необходимо е да изберете модел с необходимото напрежение, капацитет и размери.

Типът на батерията е друга базова характеристика, която заслужава внимание. Оловно-киселинните модели са рентабилно решение и се справят с високи изисквания за ток с лекота, но литиево-йонните, са по-леки и имат по-дълъг живот. Те са идеални за мотористите, които търсят мощност и издръжливост. Всеки тип има своите силни страни, но от вас се изисква да приведете тяхната мощ в съответствие с нуждите на вашия мотоциклет.

Оловно-киселинните батерии са надеждни и се справят добре с големи токове, но са по-тежки и имат редица изисквания относно обслужване и поддръжка. Литиево-йонните, пък са по-леки, издържат по-дълго, но са по-скъпи. Изберете акумулатора въз основа на вашия бюджет и теглото, което моторът ви може да носи.

Помислете за времето, в което ще карате мотора. Студеното време изисква акумулатор с добри усилватели на студено завъртане (CCA), за да стартирате безпроблемно в студени условия. Горещият климат налага избор на батерия, която издържа на топлина и не изсъхва. Изберете акумулатора съобразно климатичните условия, за да избегнете проблеми при стартиране.

Поддръжката е ключов фактор при избора на мото-акумулатора. Неизискващите обслужване модели ви спестяват неудобството да проверявате нивата на течността, докато конвенционалните батерии се нуждаят от внимание от време на време. Ако не сте запалени по перспективата да обслужвате акумулатора, изберете технология, която няма подобни изисквания.

Теглото в този случай е от значение. Логично е да потърсите по-леки акумулатори за мотопеди, ако карате скутер, както и да се насочите към малко по-тежките устройства в случай че яздите тежка и мощна машина, която се нуждае от повече ток. Туристическият клас мотори по традиция се оборудват с мощни акумулаторни батерии, чието тегло е доста по-голямо.

Защо да закупите акумулатор за скутер или мотоциклет от нашия онлайн магазин?

Покупката на нов акумулатор за мотоциклет е важен момент, свързан както с компетентност и отговорност, така и с разход на пари. Бюджетът почти винаги е водещ при избора на акумулаторното устройство, а също и при вземането на решение от къде то да бъде закупено. Хората винаги пазаруват от магазини, които предлагат продукти с добро качество на по-ниска цена.

Една от причините да потърсите акумулатор за скутер на достъпна цена именно в нашия онлайн магазин, е разумната ни ценова политика. Изгодните ни оферти са причина да ни посещавате винаги, когато се нуждаете от нова част или аксесоар за своята любима двуколесна машина. Цените на първокласните ни продукти са конкурентни на тези, предлагани в по-големите обекти и от официалните вносители.

В същото време не е оправдано да пилеете оскъдното си време, за да си купите качествен акумулатор за скутер или по-мощен мотор. Ние ви даваме възможност да купувате важни консумативи и аксесоари за превозните си средства изцяло онлайн. Всеки наш продукт е придружен от сертификат за качество и гаранция. Покупките, направени при нас, не излагат на риск от измами и некоректни практики нито един от купувачите.