Антифриз

Подреди по:

Антифриз – това е охлаждаща течност без съдържание на нитрати/амини и с концентрация на ферометали, активно предпазва метални повърхности от прегряване, замръзване, ръжда и корозия. Съставен от моноетилен гликол, продуктът разполага и с множество добавки, които са отговорни за благотворното му действие върху металните повърхности в охладителната система.

Bardahl – качество на невероятна цена

Качественият антифриз се отличава освен с антикорозионни свойства, и със съвместимост с твърда вода и еластомери, като предотвратява образуването на пяна. Антикавитационната защита също е специално застъпена във формулата му. Клиентите на магазин Тонекс 1 имат възможност да избират единствено качествени продукти, сред огромният асортимент антифризов концентрат на световноизвестната марка Bardahl. Колекцията ни съхранява продукти в концентриран или напълно готов за употреба вариант. 

Формулата на Bardahl-38 представлява комплекс от антифриз, деминерализирана вода и корозионни инхибитори. Той осигурява необходимата защита за металните части през четирите сезона, и с негова помощ, те са прекрасно охладени и предпазени от корозия. Модел -38G11 в син цвят запазва отлично състояние за около две години, при употреба в затворена система. Шофьорите не бива да забравят, че полузатворената и затворена система трябва да се обновяват почти ежегодно. В селекцията ни продукти се открива качествен антифриз на много приемливи цени. 

Червен цвят

В каталогът на магазина се открива и универсална течност с червен нюанс, с формула от концентриран етилен-гликол, разработена на база на Органични Киселинни Инхибитори. Преминала през редица антикорозионни тестове върху стомана, чугун, алуминий, мед и месинг, тя демонстрира отличен охлаждащ ефект, мощни противопенни свойства и устойчивост към твърда вода. Освен това, течността неутрализира киселинността на отработените газове.

Разфасовката е мека и деликатна към металните повърхности, като показва ниска скорост на изчерпване на инхибитора. Универсалният антифризов концентрат е с много изгодна цена и осигурява оптимално решение за всички модели превозни средства. Продуктът е наличен в различни разфасовки, сред които има подходящи и за промишлена, и за стандартна адаптация. 

Защо използваме антифриз

Охлаждащата течност е крайно необходима за моторно превозно средство. Охладителната система на автомобилите все по-често се регулира със специални формули, а не с вода и антифриз. За това си има причина. Специално разработените продукти се отличават с по-добри свойства на отвеждане на топлината, висока степен на алкалност, която осигурява плътно покритие на металите срещу киселинните концентрати, и защита от ръжда и корозия.

Антифризът предпазва от замръзване до -38 градуса, като осъществява деликатен контакт с всяка повърхност. Металните части, както и пластмасовите и гумените детайли, запазват същият вид, както и преди досег с течността. Марковата формула предотвратява запушване на радиатора, понеже утаечните слоеве, налепи и ръжда остават просто неприятен спомен. Магазинът ни е едно от малкото обекти, предлагащи изключително ниска цена на антифриз с толкова високо качество.

Препоръки за правилна употреба

Пазарът за автокозметика предлага много видове охладители. Различният им състав се проявява в богат набор от цветове, които служат за разграничаването им. Сред тях се срещат както концентрирани течности за разреждане, така и напълно готови за употреба продукти.

Съчетаването на течности не е удачно за никоя автомобилна система. Антифризът се използва самостоятелно и според предписанията върху опаковката. В противен случай биха могли да се появят неприятни смущения във водната помпа и уплътненията, както и изтъняване и разрушаване на пластмасовите и гумени детайли, като резултат от липсата на охладител.

Тези препоръки са полезни, понеже споменатите проблеми не възникват веднага, а се развиват постепенно. Смесването на охладители лесно може да се ви изненада без да очаквате, със счупен или неактивен автомобилен детайл.

✅ На какъв интервал е добре да се сменя охлаждащата течност❓

По време на работа охлаждащата течност променя характеристиките си под влияние на температурни крайности, навлизане на чужди вещества и други подобни въздействия. Способността ѝ за отрицателно въздействие върху металите се увеличава, появява се прекомерно разпенване, променя се резервът на алкалност и т.н. Срокът на експлоатация при активна употреба е около 60 хиляди километра, като се вземе предвид, че по време на целия експлоатационен период е поддържана същата плътност не по-малко от 1,075 kg / cm3. Навременната смяна на охлаждащата течност е от съществено значение за правилната работа на всяка охладителна система и следователно на двигателя с вътрешно горене.

✅ Кое определя избора на антифриз❓

Желателно е да купувате охлаждаща течност от вида, препоръчван от производителя на превозното средство, при това от лицензиран магазин, а не от случайни места и лица. Също така не бива да използвате концентрати на охлаждащи течности в охладителната система на колата си – те са предназначени само за приготвяне на антифриз. Какво е съотношението на разреждане, за да се постигне желаната точка на замръзване Това е посочено от производителя на съответния продукт.

✅ Мога ли да смесвам антифризи с различни цветове❓

Мнението, че е допустимо да се смесват единствено сини със сини и червени с червени антифризи е погрешно. Цветовете на различните охлаждащи течности зависят от използваното багрило и не влияят на съвместимостта на течностите. Всяка охлаждаща течност първоначално е безцветна, като свойствата на антифриза не зависят от неговия цвят. Можете да смесвате антифризи с една и съща основа, принадлежащи към един и същи клас, независимо от цвета на багрилото, което е добавено в тях.