Промоция

Гумени стелки -30%

Бърза доставка

До 24 часа

Връщане и подмяна

В рамките на 14 дни

Телефон за въпроси

0878187574

Антифриз

Ред:
Bardahl - Антифриз. Универсален. Концентрат. Жълт
Bardahl - Антифриз. Универсален. Концентрат. Жълт
ОПИСАНИЕ: BARDAHL Универсален Антифриз е разработен на база концентриран етилен-гликол чрез техно..
15.00лв.
Bardahl - Антифриз. Концентрат. Type С. Син
Bardahl - Антифриз. Концентрат. Type С. Син
ОПИСАНИЕ : Bardahl  Антифриз Type C e разработен на база концентриран етилен-гликол чрез тех..
15.20лв.
Bardahl - Антифриз. Готов за употреба -25°С. Type D
Bardahl - Антифриз. Готов за употреба -25°С. Type D
BARDAHL Универсален Антифриз разработен на база етилен-гликол чрез технологията Органични Киселинни ..
15.90лв.
Bardahl - Антифриз. Универсален. Концентрат. Червен
Bardahl - Антифриз. Универсален. Концентрат. Червен
ОПИСАНИЕ: BARDAHL Универсален Антифриз е разработен на база концентриран етилен-гликол чрез техно..
15.90лв.
Bardahl-Антифриз.Готов за употреба - 25°С.Type D.Червен
Bardahl-Антифриз.Готов за употреба - 25°С.Type D.Червен
ОПИСАНИЕ: BARDAHL Антифриз Type D е разработен на база етилен-гликол чрез технологията Органични ..
19.50лв.

Това е категорията, от която можете да закупите качествен антифриз на изгодна цена. Продуктите, които сме подбрали за вас са дело на престижната марка Bardahl. Bardahl предлага богата гама охлаждащи течности: от -38˚C до биоразградима охлаждаща течност, като са налични готови за употреба продукти и такива под формата на концентрат. В допълнение, компанията предлага набор от добавки за решаване на проблемите с охлаждането на автомобила.

Каква е функцията на антифриза?

Основните причини, поради които системите за охлаждане на двигателя се пълнят с специално разработена охладителна течност, вместо с чиста вода и антифриз, са:

 • Постоянна защита от замръзване до -38 °C;
 • Постоянно охлаждане чрез по-добри свойства на разсейване на топлината;
 • Благодарение на високата запазена алкалност, металните части в системата, като алуминий и медни сплави, са постоянно защитени от електролитното действие на киселините;
 • Пластмасовите и гумените части остават незасегнати;
 • Избягва се запушване на радиатора, поради образуване на ръжда и утайка;
 • Осигурява се защита срещу ръжда и корозия.

Удачно ли е да се смесват различни видове охлаждащи течности?

На пазара ще откриете антифриз с различни свойства и цени на различни марки – част от тях готови за употреба, а други под формата на антифриз концентрат. Охладителната течност се предлага в различни цветове - червено, синьо, зелено и дори прозрачна. Цветът на антифриза не е показател за неговото качество, но помага за неговото разпознаване.

Смесването на различни видове охлаждащи течности не е препоръчително. Чрез смесване на охлаждащи течности могат да възникнат редица проблеми като течове от водната помпа и/или уплътнението на главата, а пластмасовите и гумени елементи могат да бъдат засегнати от загубата на охлаждаща течност. Проблемите, дължащи се на използването на различни охлаждащи течности не се появяват мигновено, а възникват постепенно и незабележимо.

Какво представлява антифризът?

 • Антифризът е охлаждащ агент без нитрати/амини, който в охлаждащите системи, съдържащ феро-и феро-метали. Свойството му е да предпазва от корозия, прегряване и замръзване. Антифризът се получава от моноетилен гликол, като във всеки продукт се включват и внимателно подбрани добавки, които осигуряват защита на металните части в охладителната система срещу ръжда и корозия.

Антифризът има следните характеристики:

 • Съвместимост с твърда вода и еластомер (без утаяване/флокулация);
 • Отличен антикорозионен протектор, особено върху алуминий;
 • Предотвратява образуването на пяна;
 • Специално инхибиран за антикавитационна защита.

Bardahl предлага богат избор от охладителни течности с високо качество, като сред тях ще откриете оптимална гама готови за употреба течности, както и антифриз концентрат на много изгодна цена.

Сред продуктите на марката ще срещнете:

Bardahl -38

Това е готова за употреба смес от антифриз, деминерализирана вода и корозионни инхибитори, пригоден за употреба през цялата година. Той ще предпази от замръзване, прегряване и корозия. Охладител -38 G11 е синьо охлаждащо средство, което запазва отличните си качества най-малко две години, когато се използва в затворена система. Всяка полу-затворена или отворена система трябва да се обновява всяка година за максимална защита. Различните опаковки са адаптирани както за промишлено, така и за лично ползване.

Антифриз концентрат червен

Това е универсален антифриз, разработен на база концентриран етилен-гликол чрез технологията Органични Киселинни Инхибитори. Продуктът показва висока ефективност при антикорозионни тестове върху мед, стомана, чугун, алуминий, месинг и припой. Притежава силни противопенни свойства и висока стабилност към твърда вода, както и ниска скорост на изчерпване на инхибитора. Не е агресивен към съединенията и покритията на детайлите.