лепило за пластмаса лепило за метал лепило за резервоари

Двукомпонентно полиуретаново лепило MANNOL

19.90лв. 15.00лв.

Модел: 382991801
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Двукомпонентно полиуретаново лепило... × 1 бр.

Цена: 15.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

MANNOL 2K-PUR е двукомпонентно лепило на полиуретанова основа за надеждно залепване и козметичен ремонт на различни повърхности и части и особено за отстраняване на течове и пукнатини. Бързо и надеждно залепва части, направени от всички пластмаси и всички метали и сплави във всякакви комбинации. Подходящ за бетон, камък и дърво. Идеален за бързи ремонти с дълготраен ефект, напр. за запълване на пукнатини и кухини върху повърхности с всякакви форми. Може да се използва при ремонт на превозни средства и други машини, както и в промишлеността, бита и офисите.

Предимства:

 • Втвърдява се напълно за 20-30 минути при стайна температура, след което е възможна всякаква механична обработка;
 • След втвърдяване има изключителна еластичност и висока издръжливост, която запазва за дълго време;
 • Има много високи адхезивни свойства;
 • Не променя обема си при втвърдяване – т.е. не се свива;
 • Не съдържа вода и разтворители, без мирис;
 • Тиксотропен: При нанасяне не протича без външни влияния;
 • Абсолютна устойчивост на вода, плесени и гъбични микроорганизми, нефтопродукти;
 • Устойчив на атмосферни влияния и стареене. Издържа на температури от -60°C до +120°C.

Приложение:

 1. Почистете старателно повърхностите за залепване от стара боя и други покрития, мръсотия, грес и маслени отлагания. Отстранете неравностите от предната страна с пила и оформете пробитата повърхност равномерно, като образувате фаска. Шлайфайте повредената зона с шкурка в радиус от 5-7 см около периметъра на дупката или пукнатините.
 2. Обезмаслете с MANNOL Brake Cleaner. По възможност надерете повърхностите (да са грапави) за най-добри резултати. Оставете да изсъхне.
 3. Поставете мрежа с подходящ размер върху вътрешността на отвора или пукнатината, която ще се третира, като припокривате ръбовете на отвора с най-малко 5 см. При големи дупки се препоръчва да се постави втори слой мрежа, като допълнително се застъпва първият слой с 50%. От лицевата страна поставете фолиото, доставено с комплекта, върху повърхността, която ще обработвате. Залепването може да се извърши при всякакви условия на температура и влажност, но оптимална е температура от +10°C до +30°C и влажност 50-60%.
 4. Изцедете необходимото количество от двата компонента от двойната спринцовка и разбъркайте добре. Съотношението на смесване е 1:1. Нанесете сместа от вътрешната страна на армировъчната мрежа върху цялата третирана повърхност. Загладете нанесения слой с шпатулка (или стара кредитна карта), като внимавате да не прилагате прекомерна сила, за да избегнете изстискване на сместа върху лицевата страна.
 5. След 10 минути отстранете фолиото от лицевата страна, оставете сместа да се втвърди и нанесете MANNOL Epoxy-Plastic 9904 върху третираната повърхност като подготовка за по-нататъшно боядисване.

Време за втвърдяване 4-6 минути след смесване. След 8-10 минути лепилото вече е устойчиво на деформация. Пълното втвърдяване отнема 20-30 минути, в зависимост от околната температура. Не нанасяйте продукта при температури под 0°C. Да се съхранява плътно затворен в оригиналната опаковка на хладно и сухо място при температура между +5°C и +25°C.

Нетно съдържание: 30гр

Цената е за 1 бр

Документи: