Течност за чистачки

Подреди по:

Необходима ви е високофункционална зимна или лятна течност за чистачки? Прегледайте категорията на Тонекс 1, където са представени някои от най-известните разработки на Bardahl. Тя печели популярност сред всички шофьори с първокласните суровини, които използва при създаване на прекрасните си формули. Селекцията ни предлага и широка гама други подобни продукти, включително тройници и муфи.

Разделът ни предоставя универсални продукти, които обаче се отличават според формулата, функциите и разфасовката си. Ваше решение е дали ще се спрете на препарат за директно приложение, или концентрат за разреждане. Течностите са създадени за работа през цялата година, така че необходимостта от покупка на лятна или зимна формула за челно стъкло отпада, ако изберете продукт от нас.

Bardahl представя само продукти без съдържание на метанол и изопропилов алкохол. Освен това, те няма да деформират, нито ще обезцветят боядисани и лакирани повърхности, нито гумени детайли на превозното ви средство. Запознайте се с висококачествените предложения от магазина ни, които представят най-изгодните за летен и зимен разтвор за авто стъкла цена.

Какво ви предлагаме

Почистващи продукти за предно стъкло се предлагат в разнообразен обем. За директна употреба или концентрирана формула с необходимост от разреждане, е другата им отличителна  черта. Концентратите трябва да се втечняват точно според описаните инструкции от производител. Повечето ни предложения са универсалните  "All-Season" (всесезонни) течности, както и полезната функция за лятна формула за чистене на предно стъкло - "за премахване на насекоми". Сред тях се включва и "De-icer". Всички те са съчетание от разтворител и  детергент.

Ако сте закупили концентриран продукт – той се разрежда по различен начин през отделните сезони. Зимните условия позволяват съотношение 1: 1, а летните течности могат да се нагласят в състояние  1:10. Дестилираната вода е най-често използваният разредител, тъй като е ефективен и чист, без неприятни отлагания.

Производителите обикновено използват метилов спирт в течностите, който предоставя по-ниска температура на замръзване. Изпаренията му обаче доказано вредят на дихателната система, и през последните години се популяризира формулата, наричана “зимен микс” -  етанол, вода, етанол (или изопропанол), етилен гликол.

В автомобилът ви винаги трябва да присъства достатъчно количество продукт за предното стъкло, който е здравословно безвреден. Всички превозни средства разполагат с индикатор, който съобщава за ниско ниво на продукта. Редица авто проектанти пък изграждат автомобили с обикновена двуполюсна сонда в резервоара, вместо поплавъчен сензор, а за това не е необходима силно проводима смес.

Защо е толкова важна

Течността е флуид с определена формула, който почиства предната част, която осигурява видимостта при шофиране. Той се впръсква директно върху стъклената повърхност, а  чистачките го разнасят, като почистват всякакви видове замърсявания - прах, дребни насекоми, маслени петна, пръски кал, минерални отлагания от вода и други индустриални градски и шосейни замърсители.

Впръскването се осъществява чрез лост, позициониран зад кормилната система. Той задвижва електрическа помпа с дюзи, разположена под предната част или под механичните детайли на чистачките. При някои модели автомобили се прилага същия принцип за почистване на задната стъклена повърхност и фаровете. Възможността за нагряване на течността преди разнасянето й също се среща при доста модели коли. Това е необходимо когато се използва лятна смес за чистачки при ниски градуси.

Тук ще откриете продукт за чистене на челно стъкло на невероятно изгодна цена, създадена от най-популярните световни производители. Не се колебайте да поръчате, тъй като формулите, които предлагаме, са дело  на най-известните световни производители на авто козметика.

✅ Защо на пазара се предлагат зимни и летни течности за чистачки❓

Зимната течност за чистачки има специални функционални параметри поради използването на специални добавки. Докато през лятото можем спокойно да използваме обикновена вода за почистване на предното стъкло, то през зимата тя ще замръзне и може да спука помпата за впръскване. По-рентабилно е да се снабдим със зимна течност за чистачки. Най-често в зимните чистачни течности се добавят различни алкохоли (метил, етил, изопропил). Също така много производители добавят етилен гликол. Не забравяйте, че това вещество е отровно, така че е важно да се вземат предпазни мерки при работа с него.

✅ На какво да обърнем внимание при избора на течност за чистачки❓

При избора на течност за чистачки е важно да изберете продукт с доказано качество и безопасност към елементите на автомобила. Добрите измиващи средства са неутрални към авто боите, гумените и пластмасови части. По отношение на сезонното предназначение (зимни и летни) течностите се различават главно по количеството алкохолен разтворител в тях. Именно концентрацията определя температурата на използване на течността. Концентрираните продукти ви позволяват сами да си направите летен или зимен вариант, като добавите нужното количество вода. Освен с мръсотията, течността трябва да се справи с полепналия сняг и лед на предното стъкло. Тя не замръзва както водата и не се превръща в лед, а става гъста или желирана, но без да поврежда тръбната система, дюзите на помпата и чистачките. В лятната версия има вещества, които са способни да предпазват стъклото от трудно отстраними замърсители като останките от насекоми, птичи изпражнения и лепкави дървесни сокове.

✅ Какъв е съставът на течностите за чистачки – опасни ли са вложените вещества за околната среда❓

Продуктите за миене на автомобилни стъкла се състоят от 3 основни компонента: вода, разтворител и повърхностно активно вещество. Съставът на по-добрите течности включва и допълнителни помощни вещества: омекотители за вода, неутрализатори, инхибитор на корозията, аромати и др. Разтворителят обикновено е етилов или изопропилов алкохол, което е добре за измиване на мръсотията. Внимателно прочетете състава на етикетите - нискокачествените производители използват метилов алкохол, който е много отровен.