Автокозметика - задължителното разкрасяване за коли

Автокозметика - задължителното разкрасяване за коли

Въпреки, че понякога значението й е силно подценявано, автомобилната козметика е доказала огромното си значение за дълготрайното и безпроблемно функциониране на всяко превозно средство. Повечето от продуктите в категория “ Автокозметика на всеки автомагазин са с почистващи свойства, но освен на чистотата, производителите не спестяват ресурси за поддръжката на важните автомобилни части, създавайки високоефективни поддържащи спрейове, пасти и течности, които значително удължават живота на всяко моторно превозно средство. Повечето от тях са напълно непознати за обикновения потребител и изглеждат излишни, но покупката на една задължителна колекция от автокозметика и аксесоари със сигурност ще ви спести излишни средства за бъдещи ремонти.

Препоръчителните течности, препарати и аксесоари за качествена поддръжка на автомобил

Модерната автомобилна козметика включва огромно разнообразие от гелове, спрейове и пасти, които обикновено целят подобряване визията на видимите повърхности в автомобила, предпазването на конкретни части от износване и корозия, както и премахването на подобни белези. Механичните аксесоари за нанасяне на препаратите също са важна част от категорията- изработени от мек микрофибър, естествена вълна и други деликатни материали, те предотвратяват надраскването на боята, бронята, стъклата и други автомобилни чаркове, а някои от тях осигуряват допълнителен полиращ ефект.

  • Почистващи и полиращи препарати

Замърсяванията и отлаганията върху различни части на автомобила не само влияят на визията му, но често са причина за повреда и дори за непосредствена опасност по време на шофиране. Оптималният вариант е всички компоненти на машината винаги да са идеално части, но всеки дългогодишен шофьор знае, че това е рядко осъществима мечта. Затова задължителната почистваща автокозметика се свежда до повърхностите с най- голямо значение за визията на колата и безопасността на пътниците.

  • Вътрешно и външно почистване

Всички упорити петна от стъклата, бронята, тапицерията в купето или джантите имат своята подходящ препарат, спрей, вакса или автошампоан за цялостно измиване. Продуктите за външно приложение предпазват боята и придават приятен полиращ завършек, а специална полираща течност се грижи за гланцирането на стъклата. Прекрасен разкрасяващ продукт е модерната политура - вакса с комбинирани свойства, която почиства, освежава цветовете и придава силен блясък на всяка метална и пластмасова повърхност.

  • Почистване на джанти

Тези части са най- податливи на замърсяване и редовното им почистване е наложително. Марковите препарати за джанти се справят и с най-упорити замърсявания, а някои от тях предлагат защита срещу корозия и ръжда.

  • Поддръжка и защита от ръжда, корозия и други механични увреждания

Металните части във всеки автомобил са пряко изложени на опасност от корозия и ръжда, при по-продължителен контакт с вода. Модерните спрейове, грундове и вакси премахват това опасение с тънък, но плътен защитен филм, като едновременно премахнат и всички съществуващи следи от ръжда или износване. Изключително полезен продукт за списъкът с автокозметика е преобразувателят за ръжда, с чиято помощ отстраняването на дребни ръждясали елементи ( болтове, гайки, панти ) става бързо и лесно, в комбинация с мощна антикорозионна превенция за металните повърхности.

  • Ароматизатори и парфюми

Освежаването на купето е не по-малко важно за приятното пътуване. На минимална цена всеки би могъл да се снабди със страхотен плодов или цветен ароматизатор, въпреки че истински хит в модерната автокозметика са парфюмите за автомобил-стилно ухание в стандартен парфюмен флакон, което се запазва в продължение на дълги часове.