Консистенция на двигателно масло Bardahl 10w40

Консистенция на двигателно масло Bardahl 10w40

Моторните масла са продукти от огромно значение за правилното и дълготрайно функциониране на съвременните двигатели. Подходящият състав и консистенция на смазочните течности значително удължават експлоатацията на най- важният механиечн компонент в автомобила. Ето защо, изборът на двигателно масло се прави според няколко специално разработени от производителя на автомобила критерии.

Вискозитетният клас, експлоатационното ниво и физическите характеристики ( съставът) на смазочната течност са показателите от основно значение при покупка . Притежателите на автомобили с мощни двигатели, които обичат дългото шофиране, обикновено се спират на универсалните всесезонни масла с полусинтетичен ( синтетичен ) състав и сравнително висок вискозитет, които осигуряват отлична грижа за металните повърхности, добър студен старт, запазват свойствата си при много високи температури, а процесите на стареене са забавени. Внимание!: Покупката на висококачествено масло не означава, че подмяната му може да се пренебрегне-двигателното масло задължително трябва да се подменя през посоченият интервал на употреба.  

Двигателни масла 10w40 и двигателни масла 10w40 на Bardahl

Всесезонното масло 10w40 е перфектният продукт за всеки автомобил ( мотоциклет ) от среден и висок клас, предназначен за постоянно високо натоварване. Смазочната течност с този вискозитетен клас е подходящ за бензинови, дизелови и турбо дизелови двигатели, а свойствата му се проявяват еднакво, както при ниски зимни температури, така и при постоянна повишена скорост. Компонентите на двигателя са с идеално смазани повърхности, замърсяванията и остатъците от горивния процес се отвеждат незабавно до масления филтър, а противоокислителните свойства изключват риска от корозия на металните части. Всички тези предимства се дължат и на структурата на работната течност- двигателното масло 10w40 обикновено е със синтетичен или полусинтетичен състав, който не е податлив на окисление и е с много дълъг период на експлоатация.

Вискозитетният клас наистина посочва основните свойства на маслото, но без качествена структура дори и високият вискозитет намалява, а самото масло се окислява, замърсява и сгъстява още при първите няколко пътувания с много висока скорост. Създаването на всесезонно двигателно масло, и то за мощни съвременни автомобили, изисква качествен контрол върху съдържанието на течността..

Fullerene- Polar Plus” – не просто формула, а всичко необходимо за вашия двигател

Известната компания Bardahl е създател и разпространител на полусинтетично и синтетично масло 10w40 в качествено подобрен вариант- двигателните масла са създадени според революционната формула Фюлерин - Полар Плюс, открита през далечната 1939 г. Устойчивите на температурни влияния молекули на подобреното масло Bardahl образуват плътни “ лагери “ между контактните елементи в двигателя, което изключва триенето между тях и улеснява задвижването му.. Окисляването на маслото при тежки натоварвания и вредните отлагания вследствие на горивния процес също са намалени до минимум- корозията и износването на лагери, цилиндри и други важни детайли вече не е реален риск. Доказано е, че уникалната формула ограничава износването на двигателя при студен старт до 70 %, и с 34 % при нормална скорост Двигателното масло 10w40 на Bardahl е утвърдило качествата си при работа с мощни състезателни двигатели, а революционната му консистенция е известна и с това, че при поставяне се втрива дълбоко в метала и продължава да предпазва повърхностите, дори и след отстраняването си..

Продуктът на Bardahl притежава няколко спецификации според ACEA и OEM одобрения, които декларират статуса му на първокласно моторно масло. Ако търсите най- подходящият продукт за автомобила си от среден или висок клас, може би е разумно да разгледате предимствата на белгийското масло 10w40.