Настъпете двигателя със синтетично масло 5w40

Настъпете двигателя със синтетично масло 5w40

Не можете да тръгнете на дълъг път, без да проверите техническото състояние на автомобила ( мотоциклета ) си, а какво остава да се състезавате или просто да си “ поиграете ” със скоростите на машина, в чиято изправност не сте напълно убедени. Любителите на високите скорости проверяват първо акумулатора, скоростната кутия и двигателя но никога не пренебрегват значението на подходящото моторно масло. То  улеснява придвижването на автомобила и осъществява основната поддръжка на двигателя по време на работа. Подходящата смазочна течност за вашата машина е изрично посочена в указанията на производителя:

  • Експлоатационно ниво

API (Американски Петролен Институт) и АСЕА (Асоциация на Производителите на Европейски Автомобили) определят необходимите показатели на масло за бензинови и дизелови двигатели в няколко класа ( A, C и E ), обозначаващи различната степен на натоварване. Изборът на погрешна маркировка би могла да доведе до износване на металните повърхности в двигателя ви.

  • Вискозитетен клас

Консистенцията на моторното масло е описана с малката абревиатура на SAE, която се открива върху всяка разфасовка и позволява избор на точния продукт съобразно атмосферните условия и видът на двигателя.

Идеалното всесезонно масло за любителите на високи скорости

Двигателното масло 5w40 е синтетичен продукт, произведен чрез контролиран химичен синтез на елементи, чрез който се получава краен продукт с подобрена молекулярна структура. Потребителите лесно биха могли да се ориентират чрез абревиатурата на вискозитета -колкото по-голяма е разликата между двете цифри, с толкова по-голяма сигурност вие държите в ръцете си синтетично масло, въпреки че най- разумно е да се погледне съдържанието върху опаковката.

Синтетичният маслен филм е много устойчив на различни температурни амплитуди – горещият двигател не го сгъстява и окислява ( благодарение и на противоокислителни добавки ), а началният старт при минусови температури е плавен и бърз, без да травмира двигателя. Освен че запазват свойствата си при тежки работни условия и са с дълъг период на експлоатация, този тип смазочни течности  допринасят за по-качествена работа на мотора. Специализирани изследвания сочат, че синтетичните масла осигуряват значително по- висока защита и качествено почистване в двигателната система- с продукт като масло 5w40 износването, корозията и налепите вече не представлява притеснение за собствениците на мощни автомобили. Ето защо, състезателните машини и автомобилите от най- ново поколение изискват добавяне единствено на синтетични масла.

Всесезонните продукти с възможност за лесен студен старт са любими на всички потребители. Моторното масло 5w40 е подходяща илюстрация на стабилен синтетичен продукт, предназначен за работа при високи натоварвания, който осигурява плавен начален старт при зимни температури до -35 гр., но запазва свойствата и вискозитета си при горещите работни температури. Високата износооустойчивост и ниската летливост на смазочната течност допълнително спестяват ценни средства, като удължават живота на автомобилните детайли и ограничават разходът на масло. Самото масло 5w40 също е с повишен експлоатационен живот и запазва отличното си състояние и при постоянни тежки натоварвания.

Магазин Тонекс1 може да помогне с първокласно масло 5w40 Bardahl, което ще предпазва двигателя ви по време на най- дръзките ви авантюри, без да се налага преждевременна подмяна. Продуктите ни отговарят на съвременните европейски стандарти и са подходящи както за бензинови, така и за дизелови двигатели.