дискове за шлифовалка мини шлайф дремел dremel мултишлайф cnc foredom дискове за дърво дискове рашпила дискове за рязане на дърво дискове за винтоверт

Комплект циркулярни дискове 6 броя

29.90лв. 25.00лв.
Модел: 620909559
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Комплект циркулярни дискове 6 броя × 1 бр.

Цена: 25.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Идеални за рязане на материали като дърво, пластмаси, ламинати, меки метали алуминий мед и т.н.

Подходящи за употреба при дърворезба, дърводелство и др. занаяти.

Характеристики:

  • Материал: HSS стомана;
  • Максимални обороти: 20000 RPM;
  • Диаметър на отвора: 6,35 мм;
  • Диаметър за захват на държача: 3.17мм;
  • Дискове диаметър: 22мм, 25мм, 32мм, 35мм, 44мм, 50мм.

Съдържание на комплекта:

  • 1 x HSS диск 22 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x HSS диск 25 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x HSS диск 32 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x HSS диск 35 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x HSS диск 44 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x HSS диск 50 x 0.8 x 6.35мм;
  • 1 x Държач.

Цената е за комплект

Предлагаме ви комплект от шест броя дискове за циркуляр с отлично качество и ниска цена. Изработени са от висококачествена HSS стомана и се предлагат в различни размери, така че да имате точния режещ детайл за всяка специфична задача. Всеки диск е подходящ за рязане на широк диапазон от материали – дърво, пластмаса и дори меки метали.

Конструктивни особености на циркулярния диск

Циркулярът е най-разпространеният режещ инструмент, осъществяващ бързо и прецизно рязане и шлайфане на различни материали. За неговата продуктивност са отговорни два основни детайла: електромоторът и режещата приставка. Режещото колело (диск) е основната част на циркулярния трион, без него рязането е невъзможно.

Като вид и предназначение дисковете се предлагат в различни варианти: дискове за циркуляр за дърво, за метал, асфалт, армиран бетон и т.н. На пръв поглед режещият диск на циркуляра е доста прост. Всъщност, това е един от най-простите режещи елементи. Неговата сила и производителност обаче зависят от множество фактори.

Когато избирате циркулярен диск, трябва на първо място да обърнете внимание на неговите характеристики, както и да сте наясно какъв материал ще обработвате с него. Например, дисковете, предназначени за рязане на алуминий, могат да режат също твърда и мека пластмаса и плексиглас.

Изборът на дискове за циркуляр за дърво зависи не толкова от предлаганите цени, а преди всичко от външния и вътрешен размер на детайла, вида и броя на зъбците, конструкцията и други параметри. На кои показатели трябва да обърнете внимание при покупката, как изработката влияе на здравината на диска, как са свързани размерът на диска и скоростта на въртене? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове.

Какви видове могат да бъдат дисковете за циркуляри?

Дисковете се различават преди всичко по своята структура. По този показател те могат да бъдат монолитни (един клас стомана) и твърдосплавни (използват се различни сплави и запояване). И двата вида се изработват от стомана. Този метал се е доказал като най-добър за производството на режещо оборудване със своята здравина и дълговечност.

В първият случай дискът е изработен от един вид стомана, а във втория имаме сплав от няколко разновидности. Монолитните дискове за циркуляри са малко по-евтини от своите твърдосплавни аналози. Те режат добре, но се затъпяват бързо и трябва да се заточват по-често.

Но това има и известни предимства - дисковете могат да се заточват многократно, без да е необходима сложна машина. Заточването може да се извърши на ръка с обикновено точило. Монолитните режещи детайли най-често се използват за рязане на мека дървесина, поради което имат по-дълъг работен живот.

Твърдосплавните циркулярни дискове от друга страна имат по-висока якост, което се дължи на добавянето на различни видове стомана с различен процент въглерод към основния състав. Понякога производителят използва и добавки от най-твърдите метали като титан, за повишаване на здравината на детайла.

Предназначението на твърдосплавните модели, за разлика от монолитните циркулярни дискове за дърво, е да послужат за рязане и обработка на метал, както и на по-твърди сортове дървесина. Освен тези два материала, дисковете от твърди стоманени сплави могат бързо и точно да режат повечето строителни материали (ламинат, пластмаса, тухли, бетон, шисти).

Друго предимство на дисковете, изработени от твърди метални сплави пред монолитните разновидности, е дългият експлоатационен живот.Твърдата сплав е по-малко вероятно да се затъпи, но е необходимо специално оборудване за нейното заточване. Най-често за целта се използва шлифовъчна машина с диамантено колело.

Основни характеристики на циркулярния диск

Качеството, както и ефективността на изпълнение на работните задачи, зависят от някои основни характеристики на диска. Сред тях са размерът и дебелината на режещото острие. Размерът е параметър, който обхваща не само външния диаметър на детайла, но и показателя за диаметъра за захват на държача.

Максимално допустимата дебелина на обработвания материал, както и скоростта на въртене (максимален брой обороти на режещия диск) зависят от диаметъра на режещия елемент. Прилагаме таблица с размерите на дисковете и тяхната скорост на въртене за оптимална работа:

  • 80 мм и повече - 23800 об / мин;
  • 100 мм и повече - 19100 оборота в минута;
  • 120 мм - такъв диск се върти със скорост 15900 rpm;
  • 250 мм - 7600 об./мин.;
  • 300 мм - 6300 оборота.

Колкото по-голям е диаметърът на диска, толкова по-бавна ще бъде скоростта на въртене, тъй като големите циркулярни дискове за пдч и мдф оказват по-голямо натоварване върху електромотора на циркуляра.

За да изберете правилния режещ диск за циркулярен трион, трябва да обърнете внимание и на дебелината на режещия диск. Тънките циркулярни дискове за алуминий са с ниски цени. Те използват по-малко енергия и по-малко материал, но имат един недостатък - кратък експлоатационен живот, тъй като не винаги издържат на големи натоварвания. Дебелият диск е стабилен, но операторът изразходва много енергия, за да работи с него.

Как и какво реже дискът, колко гладък остава ръбът при рязане, дали острието минава бързо през материала - това са все фактори, които се влияят от зъбците на колелото. Ето защо, когато избирате циркулярни дискове за алуминий, например, определено трябва да обърнете внимание колко зъба има диска и каква е тяхната форма.