LED дневни светлини с вграден мигач

80.00лв. 70.00лв.
Модел: 2325001222
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

LED дневни светлини с вграден мигач × 1 бр.

Желая потвърждение на поръчката по телефон
НЕ желая потвърждение на поръчката по телефон
Цена: 70.00лв.

Универсални ултра ярки диодни (LED) дневни светлини, за вграждане в мигачите. Светят с ярко бяла светлина, а когато се подаде сигнал за включен мигач, дневните светлини спират и започват да светят като нормалната крушка за мигача. В комплекта е включено съпротивление, така че не се налага смяна на релето за мигачите. Притежават модерен дизайн като същевременно придават съвременен вид на вашия автомобил.

Тонекс 1 ви дава възможност да подобрите и осъвремените визията на своя автомобил, чрез комплекта, включващ LED дневни светлини с мигач. Това е универсален тунинг компонент, съвместим с ел.инсталацията и светлинната система на болшинството съвременни модели и марки леки автомобили. С него си осигурявате добра видимост от страна на останалите участници в движението и безопасно шофиране.

Предназначение и свойства

Белите светодиодни светлини, намиращи се в предната част на автомобила, които се изключват с включването на мигачите не са фарове, а лампи, чиято цел е да направят колата по-ясно забележима от останалите водачи на пътя. Противно на схващането, тяхното предназначение не е да осветяват пътното платно през нощта и при лоши светлинни условия.

Разработката представлява всъщност LED крушка за мигач с дневни светлини. Бялата дневна светлина се изключва с активиране на сигнализиращия завиване модул, за да се увеличи неговата видимост. Светодиодната лампа осигурява същия ефект , когато мигачите светят и по този начин останалите водачи са по-добре запознати с намеренията ви на пътя.

По времето на традиционните крушки с нажежаема жичка и светлините, и мигачът бяха с достатъчна големина, за да не може единият елемент да засенчва другия по време на светене. При светодиодната технология тези два елемента са значително по-малки, като мигачът е по-близо до светлините, които освен всичко друго светят с много по-ярък бял цвят.

Проблемът се състои в това, че интензитетът на LED DRL може да надвиши този на мигачите, което би затруднило останалите шофьори в отбелязването на сигнала за завиване, ако и двата светлинни елемента са включени едновременно. Фаровете не се изключват с подаване на сигнал за завиване, но при този комплект дневни светлини с мигач, светодиодът започва да излъчва стандартната за мигачите мигаща светлина.

В много страни има специални наредби, които регламентират принципа на работа на подобни лед дневни светлини с мигач. В указанията се казва, че всяка DRL, оптически комбинирана с лампата за мигача, трябва да бъде автоматично деактивирана, когато мигачът или аварийната сигнализация е активирана. Съответно DRL автоматично се активира отново , когато мигачът или аварийните се деактивират.

Имплантирането на дневни светлини в мигача комбинира по-висока безопасност на движение с по-модерна и атрактивна визия на леките автомобили. Присъединяването на такъв елемент в светлината авто система е максимално опростено и може да се изпълни не само в специализиран авто сервиз.

При монтажа не се налага смяна на релето за мигачите, тъй като в комплекта е включено съпротивление, което да осигури прехвърлянето от един режим на светене към друг. Добавянето и използването на този комбиниран светлинен елемент е свързано с някои законови изисквания, които обхващат разстоянието между двата детайла, светлинния интензитет на лед крушката и насочващия лъч на фара.

Така например, когато се използват комплекти дневни светлини с мигачи, светлинният интензитет на дневната светлина не бива да надхвърля 2600 cd, а лампата за мигачи следва да отговаря 2,5 пъти на базовите фотометрични изисквания за предния мигач. С други думи, ако мигачът свети много ярко, а дневната светлина е доста приглушена, тогава DRL няма да намали видимостта на мигача и двата модула могат да се поставят близо еден до друг и да бъдат едновременно включени.

КРУШКИ
Брой диоди : 18 бели +18 оранжеви
Цветна температура: 6500К
Номинално напрежение: 12V