Диодни крушки за автомобили 12V

Филтрирай по категория:
Подреди по:

Онлайн автомагазин Тонекс 1 ви представя пълната си гама диодни крушки за кола 12V. Предлагаме висококачествени продукти с висока ефективност на светене и дълъг експлоатационен живот. Осветителите от продуктовия ни каталог са с различно предназначение – имаме такива за фарове, стопове и габарити, както и предназначени за автомобилното табло и купето.

Защо светодиодната технология е най-доброто за вашия автомобил?

Автомобилната осветителна система, както екстериорно, така и интериорно, се промени драстично през последното десетилетие с въвеждането на LED и OLED технологиите. Гъвкавостта на всяка от двете технологии създаде множество нови възможности за иновативен дизайн на използваните днес диодни крушки за автомобили, позволявайки функционални и естетични подобрения по редица различни начини.

Новите матрични конфигурации на фаровете при модерните диодни светлини за автомобили, в тандем със сензорните технологии, позволиха въвеждането на системи, управляващи посоката на лъча, с цел да се избегне заслепяване на шофьорите насреща. В същото време редизайнът на външното осветление позволява на инженерите да създават нови стилове и форми, за да придадат брандиран характер на новите си модели.

Що се отнася до интериора, възможността за въвеждане на LED осветление за кола в панели и в тапицериите, използвани в купето доведе до бум в околното и функционално осветяване. С това, освен че се създава специфично усещане за конкретна марка превозни средства, е възможно и да се увеличат функциите за безопасност, като се насочи вниманието на водача към определени области.

Въпреки многото нови приложения за осветяване на пътя и купето, този сектор на автомобилното производство продължава да се развива. Използването на лед диоди за кола става все по-често срещано явление при подмяната на халогенните и ксеноновите лампи за фарове и дневните светлини, така че революцията, която много хора прогнозираха през последните няколко години, успя да се материализира.

Предимствата на светодиодната технология са безспорни, особено в сравнение с крушките с нажежаема жичка, използвани масово само допреди около 10 години. В сравнение с другата иновация – OLED светлината, съвременните LED светлини за кола са по-доброто решение.  OLED-овете са повърхностна светлина, докато светодиодите са светлинни източници, фокусирани в една точка.

Въпреки че светодиодът е новаторска концепция на едва около 10 години, тя бързо се превръща в основна в автомобилната индустрия, особено в Европа, където шофирането с включени дневни светлини е задължително в по-голяма част от страните. Производителите са приели успешно технологията и днес повсеместно се влагат LED диоди 12V във фаровете, стоповете и мигачите на превозните средства.

Причина за налагането на тази разработка са забелязаните резултати - разходите са паднали драстично, а напредъкът е осигурил по-голяма гъвкавост за проектанти и дизайнери, макар фаровете да са оказали известна съпротива в началото. Основните препятствия са били термичното управление и монтаж на ниво на светлинно захранване, но последните постижения позволяват новото поколение лед фарове за кола да влязат в производството.

Диодните лампи имат значителни предимства пред традиционните - халогенни и ксенонови. Белите светодиоди с висока яркост излъчват светлина при сходна цветова температура с тази на дневното лед осветление за кола, подобрявайки видимостта с това си свойство. Моделът на осветяване може да се контролира, за да се избегне заслепяването на другите шофьори. Крушките са способни да достигнат живота на превозното средство, при подходящо управление на топлината.

Използваните в момента лед крушки за фаровете могат да бъдат много по-малки от обикновените лампи, като по този начин осигуряват по-голяма свобода в дизайна, например избираеми модели на осветление, отговарящи на условията на шофиране. Те също така дават възможност да се произвеждат всички устройства, включващи индикатори, дневни светлини и високи / ниски лъчи в едно устройство, което улеснява монтажа и ремонта.

Големи подобрения и разработки от големите марки

Самите автомобилни производители прегърнаха мигновено появата на светодиодната светлина. Audi и BMW предоставиха примери за това, които можем да видим през следващите години. Audi експериментира с лазерни авто лед светлини, за да подобри осветлението, да предаде естетическото послание на марката и превърне светлината в средство за комуникация.

Иновативната лазерна светлинна система на компанията използва чип, снабден със стотици хиляди микро-огледала с индивидуално управление, които разделят светлинния поток на малки пиксели. Това означава, че е възможно да се адаптира моделът на осветление към всяка ситуация на шофиране и дори да се проектира графична информация върху пътя посредством лед авто крушки.

Една интересна иновация е специално проектирана система, позволяваща задната лазерна светлина да приема формата на предупредителен триъгълник, за да предупреждава другите участници в движението в мъгливи или дъждовни условия. Компанията е в процес на разработка на ново поколение лед лампи за коли, чрез които да се подсили светенето на стоповете.

В резюме ще изтъкнем, че за момента светодиодът под формата на led автокрушки е най-добрият вариант за осветяване на пътя и автомобилното купе. Този вид осветление за автомобили осигурява голяма гъвкавост в дизайна и позволява на производителите от автомобилната индустрия да въведат електронно контролирани функции за безопасност и подпомагане на водача.

Цената на качествените авто лед крушки постепенно се понижава, отхвърляйки по този начин аргументите за нерентабилност на инвестицията, когато става въпрос за обновяване на цялата светлинна система. В онлайн магазина си за автомобилни консумативи и аксесоари, ние ви предлагаме единствено продукти с отлично качество на достъпна цена.