Халогенни Крушки за габарит и стоп 12V

Подреди по:

Категорията габаритни крушки представя най-успешните разработки в автомобилното осветление на световноизвестни лидери в сферата, благодарение на които специалните светлини на превозното средство светят с плътен ярък цвят. 

Габаритни светлини и ролята им 

Габаритите извършват сигнализация с определена цел, като една от тях е допълнителното осветление върху задната табела с регистрационен номер, а другата – изискваният придружаващ светлинен сигнал към включените къси (или дълги) фарове. Временно спрялото превозно средство с включен двигател се маркира също чрез въпросният тип осветление. 

Габаритните светлини трябва да са в отлична изправност непрекъснато, за да е възможно движението на автомобила по пътищата. Осветителните продукти за тях задължително се избират според определени критерии, които включват цвят и способност за осветяване в определен периметър. Бялото осветление е предназначено за предната част на превозно средство, а червеното – за задната. 

Обикновено за целта се предпочитат халогенни крушки от 12V. Яркото им плътно излъчване се включва за секунди и е достатъчно мощно, за да поддържа отлична видимост в нощни условия и при силно понижена видимост. Освен това, те извършват отлични функции и в цялото пространство на автоинтериора, включително автомобилното табло. 

Осветителни тела за фарове 

Магазинът ни разполага с богата гама крушки за габарит в няколко разцветки, различна номинална мощност (W) и варианти на визуално оформление. Селекцията ни включва най-актуалните разработки за страхотен тунинг дизайн на превозното ви средство, които същевременно се отличават с удължен период на експлоатация и спестяват съществен процент електроенергия. Цените са изключително достъпни за възможностите на всеки бюджет. 

Продуктите са на известните производители LAMPA, NARVA, и безспорните фаворити в класациите по функционалност и издръжливост OSRAM и Philips. Крушките са с различен тип цокъл, форма и цвят светлина, които са и основните характеристики при избор на подходящ модел. Размерът им също е решаващ при вписване в изискванията за автомобилно осветление – обикновено, по-малкият диаметър се използва за интериорът на купето и светлинната сигнализация върху таблото. 

Структура, разцветки и новости 

Фиксирането на халогенна крушка към фасунгата става чрез контактни щифтове върху цокъла. Те са различни на брой при различните видове цокли: една, две или повече от четири, като в селекцията се откриват всички варианти. Плътното фиксиране е изключително важно за продължителността на експлоатация, тъй като автомобилните вибрации лесно биха нарушили свръзката. Типът на цокъла е пряко обвързан и с формата на крушката. Предложенията в каталога ни се разделят на няколко типа: пинов сокет и открита пинова база. 

Осветителните компоненти от каталога се срещат в класически бял, оранжев и свеж небесносин цвят, за любителите на атрактивната авто визия. По-голямата част от тях представляват стандартна крушка с една светлина. Повечето от тях са подходящи крушки за стоп, мигачи и автоинтериор. 

Крушката със звукова сигнализация е новост, която успешно заменя класическата, при включена задна скорост. Подходяща е за всеки тип превозни средства и е прекрасен аксесоар при шофиране в натоварен трафик. Модерни разработки с хромирана огледална визия са все по-предпочитани за тунинговани автомобили от най-ново поколение. Специалното покритие на повърхността им придава луксозен и блестящ вид, който крие обикновен източник на светлина в бял или оранжев цвят. Използването им е вече честа практика на мнозина шофьори. 

Продуктите на Philips 

В селекцията ни е подбрана богата гама осветителни детайли на световноизвестният производител. Халогенни, LED и ксенонови варианти с ослепително излъчване в бяла, оранжева и синя светлина осигуряват плътно и чисто осветление от габаритите в широк диаметър, както и невероятно атрактивен силует за возилото ви. 

Комплектът диоди X-treme Vision с матирано стъкло и 360-градусово излъчване са наистина ослепителен светлинен източник, според специалистите – до 5 пъти по-мощен от стандартните. Периодът им на експлоатация е цели 12 г. Ксеноновите White Vision също изпъкват с повече лумени и по-бял цвят от конкуренцията си, а Blue Vision Ultra впечатлява с меко синьо лъчение. Сетът с резервни крушки и включени автопредпазители е може би най-иновативният продукт на марката, който е безкрайно полезен за шофиране на дълги разстояния.