Авто осветление 24V

Филтрирай по категория:
Подреди по:

В тази категория на онлайн магазин Тонекс 1 ще намерите богат избор от осветление за коли 24V. Предлагаме разнообразие от осветителни тела за автомобилно табло, габарити, дневно осветление, фарове, мигачи и купе. Наред с различните видове крушки, от тук можете да закупите и допълнителните аксесоари за тяхната работа.

Продуктите ни са с високо качество и дело на утвърдени производители. Съответстват на установените международни стандарти за качество и безопасност. За да гарантираме на своите клиенти, че осветлението им ще работи дълго и безпроблемно, ние тестваме продуктите допълнително преди да ги изпратим на получателя.

Какво ви предлагаме в този раздел?

Разделът включва трите основни типа осветителни тела, използвани в съвременните автомобили:

  • Халогенни крушки;
  • Диодни/ LED;
  • Ксенонови.

Всички продукти, показани на тази страница са с мощност 24V. Разделени са, за да бъдат по-лесно намирани от нашите клиенти. Различните технологични разработки при автоосветлението имат своя целева група, затова сме им посветили самостоятелни подкатегории, с което отново ви улесняваме в намирането на подходящия продукт.

Светлинните източници, използвани в автомобилното осветление са вид термични радиатори, които произвеждат светлина посредством топлинна енергия. Това означава, че колкото по-силно се загрява светлинният източник, толкова по-силен ще бъде светлинният му интензитет.

Ниската ефективност на стандартната крушка с нажежаема жичка (8% светлинно лъчение) позволява постигане на сравнително ниска степен на осветеност в сравнение с газоразрядните лампи (28% светлинно лъчение). През последните години светодиодите се използват все повече като източник на светлина в моторните превозни средства.

Ние препоръчваме използването на диодни, халогенни и ксенонови крушки, като заместител на стандартната лампа с нажежаема жичка, чиято светлинна мощност е сравнително ниска. Освен това, изпарените волфрамови частици, които могат да се видят ясно като черни марки на крушката, намаляват всички технически стойности на осветлението, а експлоатационният им живот е относително кратък.

Халогенната крушка предлага значителни предимства в сравнение с класическата. Добавянето на малки количества халогенни атоми, напр. йод, може да намали потъмняването на балона на крушката. Благодарение на т.нар. "Цикъл процес", халогенните лампи могат да работят при по-високи температури със същия работен живот, предлагайки по този начин по-голяма ефективност.

Предимствата на халогените са безспорни. Те могат да работят при по-високи температури, предлагайки по-висока яркост, до 30/50/90% повече, между 50 и 100 метра пред автомобила и увеличение на осветеността с до 20 метра. Същите предимства са донякъде валидни и за ксеноновото авто осветление 24V.

Газоразрядните лампи генерират светлина в съответствие с физическия принцип на електрическото зареждане. Чрез прилагане на запалително напрежение от баласта (до 23 KV в баласти от трето поколение HELLA) газът между ламповите електроди, напълнен с ксенон от инертен газ и смес от метали и метални халогениди, е йонизиран и пригоден да свети с помощта на лека дъга.

Срокът на експлоатация и ефективността на осветеността зависят в голяма степен от съществуващото захранващо напрежение, наред с други фактори, но ние сме се погрижили да ви предложим високоефективно автоосветление на възможно най-ниска цена.