Крушки ксенон 24V

Подреди по:

Автомобилната светлинно-сигнална инсталация на тежкотоварните автомобили и автобусите работи не на 12, а на 24 волта напрежение. За собствениците и водачите на въпросните превозни средства, ние от онлайн магазин за авто-аксесоари Тонекс 1 обособихме отделна секция, съдържаща единствено и само авто осветление 24V тип ксенон.

Особености и предимства

Ксеноновите крушки присъстват предимно във фаровете на превозните средства. Те имат отлични показатели и специфичен начин на разпределяне на светлината, позволяващ да се освети един по-широк участък от пътното платно. Макар да не могат да се конкурират с халогените при лоши атмосферни условия (мъгла), фаровете с ксенонова крушка присъстват в голяма част от по-старите модели МПС.

Ксенонът се настанява в авто-осветлението през 90-те години на миналия век. За първи път технологията е въведена от BMW като алтернатива на обикновената лампа с нажежаема жичка. Целта е била да се предложи източник на светлина, който е не само по-устойчив и с по-дълъг работен живот, но и по-ефективен в осветяването на пътя.

Автомобилните ксенонови крушки, включително тези, работещи на 24V напрежение, отделят значително по-малко топлина по време на работа. Ксеноновата лампа свети чрез получаване на волтова дъга между два електрода, поради което можете да я срещнете и под наименованието газоразрядна.

С начина си на светене ксенонът е значително по-икономично решение от обикновената лампа, защото е в пъти по-малък консуматор на електрическа енергия. С този вид осветителни тела се удължава животът на акумулатора и се натоварва много по-малко двигателят. Авто-крушките от въпросния вид са капсуловани по начин, който ги прави по-устойчиви на вибрациите, свързани с движението на автомобила.

Фактор, стимулиращ все повече водачи да преминат към този вид осветление е и по-високата естетическа стойност на общия облик на автомобила при включени фарове. С газоразрядните крушки могат да се създадат различни светлинни ефекти, каквито е невъзможно да се постигнат със стандартните крушки.

Какво ви предлагаме?

Асортиментът ни от авто-осветление 24V ксенон покрива напълно потребителското търсене. Имаме в наличност модели H3, HB3, HB4, H7, H11, H27, H8, H9 и т.н. Тъй като за оборудване на автомобила с този вид светлинна система, ще ви бъде нужен пълния набор от задължителни компоненти - фиксиращи скоби, комплект болтове, гайки и уплътнители и съвместим ксенон баласт, ние ще ви предложим и тях, отново на изгодна цена.

От нас можете да закупите и нужния ви ксенон баласт 24V 55W, който се монтира при поставяне на лампите, за да изпълни ролята на преобразувател на напрежението, необходимо за запалване на крушката. Това е електронен модул, преобразуващ напрежението от 12 волта прав ток в необходимото напрежение променлив ток, нужно за нормалната работа на ксеноновата лампа.

Баластите, които предлагаме са с най-високо качество на изработка и придружени от съответната гаранция.