00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Тестер за антифриз HYDROTEMP

39.80лв.

Модел: 162018994
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Тестер за антифриз HYDROTEMP × 1 бр.

Цена: 39.80лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Антифриза е изключително важен през зимата. Този ултра практичен тестер за проверка на антифриз е на достъпни цени и ви позволява да проверите за секунди, дали вашият антифриз е готов за минусуви температури.

Тестерът на HYDROTEMP е усилен, химически устойчив хидрометър
който позволява директен тест на антифриза при всякакви температури. Неговият модерен и опростен дизайн правят меренето на концентрацията съвсем лесно в домашни условия.

Употребата е много проста : задръжте тънката тръба в охладителната течност, изтеглете течността в измервателната камера с практичната смукателна топка и въртящата се скала ще ви покаже точната температура, до която вашият антифриз не замръзва.

⇒ Здрави, удароустойчиви материали, без корозия
⇒ Голяма, лесна за четене скала с температури в ° C
⇒ Бърз, свободен от мехури прием на течност
⇒ Автоматичната въздушна клапа предотвратява загубата на течност и въздуха
⇒ Отчитане, независимо от вертикалното позициониране на инструмента
⇒ Температурна компенсация за точност на измерване
⇒ Измерва всички охлаждащи агенти на база на етилен-гликол

За да си спестите неприятните изненади на пътя през студените зимни месеци, ви е нужен качествен и прецизен тестер за антифриз, по възможност такъв на достъпна цена. Измервателят на германската марка Hydrotemp е идеално решение, подходящо както за професионална, така и за любителска употреба.

Характеристики и предимства

Тестерното устройство за охлаждащи течности Hydrotemp използва уникална дву-роторна система от два реагиращи на плътността на течността елемента. Всеки от тях е направен от два температурно респонзивни материала, подбрани така, че комбинацията им да осигури оптимална температурна компенсация.

Различните концентрации на етилен гликол в радиаторната охлаждаща течност водят до различни коефициенти на топлинно разширение. Освен това, тези коефициенти варират в зависимост от температурните стойности. По този начин температурната компенсация при работа с ръчния тестер за антифриз трябва да бъде ефективна при всички концентрации и температури на разтворимите вещества.

Това изискване не може да бъде изпълнено от всеки материал, макар да е общовалидно за потопяемите хидрометри от стъкло. Тук се корени и причината всички измерватели на плътността, съставени от само един елемент, да са сравнително неточни. Четенето, извършено с представения тук инструмент е резултат от относителния ъгъл на двата елемента – материал и конструкция.

Те са селектирани така, че елементите да бъдат взаимно коригиращи се, като същевременно са избегнати температурните грешки в целия диапазон на плътност. Благодарение на материала и конструкцията, уредът за проверка на антифриз реагира на температурата на течната проба в рамките на секунди.

По този начин отчетените стойности са винаги акуратни, независимо от околната температура и концентрацията на етилен-гликол в разтвора. Тъй като относителното положение на двата елемента в HYDROTEMP тестера не се влияе от позицията на корпуса, не е нужно инструментът да се държи вертикално, за да се постигне точно отчитане, нито пък се нуждае от изкуствен „хоризонт” за предоставяне на справка за вертикалата.

При потапяне в тествания разтвор, елементите са практически безтегловни, тоест, не се инхибират от триенето, и следователно могат точно да покажат разлики в плътността по-малки от 0,001 g / ml (с пълна температурна компенсация, както е описано по-горе).

Очевидно никой тип хидрометър няма да осигури точни показания, ако плаваемостта му е повлияна от полепнали в сондата въздушни мехурчета, което доскоро беше сериозен практически недостатък на повечето тестери за антифриз. Ето защо, преди проектирането на конкретния инструмент беше проведено внимателно проучване на въпросния проблем.

Уникалните предимства на системата HYDROTEMP се запазват в условия на реална употреба. Тези изследвания доведоха до създаването на нов входящ канал с ламинарен поток, който позволява много бързо пълнене (каквото е необходимо в ежедневната практика), но не допуска образуването на въздушни мехурчета в условия, различни от стандартните.

Обратният поток, който се проявява особено при тестване на горещи течности, не представлява проблем за тестерното устройство, защото хидростатичното заключване автоматично предотвратява загубата на течност от измервателната камера. На практика никой друг хидрометър не е по-точен от системата Хидротемп, дори и сравнително скъпи оптични тестери.

В същото време този инструмент е изключително лесен за употреба. Тестерът може безопасно да се използва при температури много под точката на замръзване на водата, т.е. докато разтворът все още е течен. Температурата, посочена от инструмента в такива крайности, винаги ще бъде над точката на втвърдяване (T2) на разтвора, като по този начин осигурява надеждна индикация за защита от замръзване.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.