Топка за скоростен лост TOYOTA

50.00лв.
Модел: 960315501
Наличност: В наличност

Възможни варианти
* Скорости:

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Топка за скоростен лост TOYOTA × 1 бр.

Цена: 50.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Приложение топки за скоростни лостове:

Toyota RAV 4, Corolla, Corolla Verso, Avensis,

Avensis Verso, Yaris, Yaris Verso, Celica, MR2  

Топка за скоростен лост Toyota с високо качество на изработка на супер изгодна цена. Онлайн магазин Тонекс 1 ви предлага висок клас автомобилни аксесоари с широк диапазон на съвместимост. Имате възможност да закупите най-важните компоненти изцяло онлайн, без да губите ценно време, усилия и средства.

Характеристики

Ако ви е нужна качествена топка за скоростен лост Тойота Корола Версо, този продукт е идеалното решение. Предлагаме модела в два варианта – за 5 и 6 степенна предавка. Топката е предназначена да замени фабричния накрайник за лоста на 5 и 6 степенна скоростна кутия на голям брой модели на японската марка, включително Avensis и RAV4. Приложението на продукта е за механични скоростни кутии.

Можете да се насладите изцяло на елегантния и ергономичен дизайн на предлаганата от нас топка за скоростен лост Авенсис. Тялото представлява чудесна комбинация от кожа и метални компоненти. Никелираната част изпъква на фона на черната кожена материя, придавайки много луксозен облик на купето на вашия автомобил.

За разлика от всеки модел топка за скоростен лост за Тойота Рав 4 с по-ниско качество, настоящият артикул е изработен съобразно високите технологични стандарти. Проектиран за изключително лесна замяна на стария лостов накрайник, без нужда от сложно свързване и специални инструменти.

Всеки водач и собственик може лесно смени износения и разхлабен компонент от скоростната кутия своята Toyota. Препоръчваме да направите смяната незабавно, в случай че топката, заложена фабрично започне да се откачва и изважда при смяна на предавките. Това е сериозна представка за пътни инциденти, която можете да избегнете без да влагате сериозни финансови средства и да посещавате авто-сервиз.

Топките, предлагани в нашите физически и електронен магазин са с отлично качество. Преминали са всички тестови изпитания за съвместимост и здравина. Така гарантираме на своите клиенти дългосрочна работа на автомобилните аксесоари, които им предлагаме. Топката се предлага без маншон. При нужда от такъв, имаме възможност да ви го предоставим.

Доколко важна е връзката ѝ с функционалността на трансмисията?

В професионалната литература, топката е вид тягово устройство (ръкохватка), част от задвижването на скоростната кутия. На практика, представената тук топка за скоростен лост Тойота Корола Версо не е просто детайл, а цялостна конструктивна единица, състояща се от няколко компонента.

Експлоатационният ресурс на лоста за смяна на предавките, зададен от производителите, е много висок, достигайки стотици хиляди километри при някои модели. Независимо от това, в спсисъка с повредите на трансмисионния блок, износването на топката в никакъв случай не е на последно място. Ако не се обърне внимание на влошеното ѝ състояние, скоро ще настъпят проблеми с управлението на автомобила.

Причините за ускорената амортизация на този важен детайл са както винаги външните фактори. Най-често повредите се дължат на попаднали в механизма прах и кал от пътната настилка, както и висока влажност, довела до корозия на металните части. Ненавременното смазване на подвижните елементи също допринася за по-бързото износване на компонентите на трансмисията.

Не е странно, че в даден момент ще се наложи да смените фабрично заложената в автомобила ви топка за скоростен лост Тойота Авенсис или на която и да е друга марка. На този етап вероятно лично сте се убедили, че липсата на грижи и навременна поддръжка оказва вредно въздействие върху дори такива прости структурни елементи, каквито са топките, поставени на върха на скоростните лостове.

Как да установим повреди в скоростния механизъм?

Въпреки че според всеобщото мнение трансмисионната кутия има максимално надеждна конструкция и не изисква чести ремонти, от време на време и тя претърпява повреди. Това се отнася особено за автомобилните марки, известни с ниското си качество на изработка и сглобяване на частите.

Истината е, че дори немската автомобилна индустрия, която се счита за пример по отношение на нивото на качество на производството на превозни средства, понякога позволява наличието на не много надеждни технически детайли, особено при по-старите модели с високо ниво на износване.

Как да разберете, че накрайникът, и още по-лошо - скоростния лост е дефектирал и работата му може да доведе до пътни произшествия? Признаците за износване или счупване на топките са съвсем очевидни. Трябва да се притеснявате и да се насочите директно към автосервиза, ако:

  • Отклонението при превключване на предавките се е увеличило значително;
  • Скоростите се превключват трудно и с буксуване, а определени предавки не могат да се включат изобщо;
  • При превключване се чуват щракане, стържене и други необичайни звуци;
  • Топката се клати, върти или се изважда по време на смяна на предавка.

Добрата новина е, че докато трансмисионната кутия изисква намесата на квалифициран специалист, то смяната на оригиналната топка за скоростен лост Тойота Рав 4 2006, можете да извършите изцяло сами. Вероятно вече сте наясно, че накрайниците на различните марки имат различно устройство и брой елементи, но като цяло принципът на укрепване е един същ - пружинен механизъм отговаря за свързване на детайла към лостовия компонент.