obd2 elm327 кодочетец четец за грешки

00 отзива  0 отзива  |  Напишете отзив

Безжичен уред за диагностика на автомобила OBDII ELM327

29.80лв. 25.00лв.
Модел: 980ELM327
Наличност: В наличност

Кол-во: +
-
Направете лесна поръчка

Безжичен уред за диагностика на авт... × 1 бр.

Цена: 25.00лв.

При натискане на бутона "Поръчай" се съгласявате с Общите условия и политиката за Лични данни.

Безжичен уред за диагностика на автомобила OBDII ELM327

Когато светне някоя лампичка на таблото и не знаете за какво е, ELM327 ще отговори на въпроса Ви. Всеки път за изчистване грешка в компютъра на колата майстора ви иска 20 лева? Нужно ли е това да продължава?

С това Bluetooth устройство вече няма да могат да Ви лъжат по сервизите. 
Може да спестите много излишни пари за диагностика и ненужна смяна на здрави датчици, модули и други компоненти по колата.

Устройството се включва към OBDII куплунга на автомобила. Връзката с телефон, лаптоп, таблет става през блутут. ELM327 е компактен и е възможно да стои постоянно на OBDII буксата. За да се разчете инфрмацията, която уредът извлича е необходимо да го свържете към вашия смартфон или таблет, като свалите някой от безплатните(или платени) софтуери от магазина на съответната операционна система (просто напишете OBDII в търсачката за приложения).

Уредът работи на базата на ELM327, което позволява работа с Android и Symbian, Windows. Поддържа се и диагностика с лаптоп, като използвате софтуера на предоставения диск. Примери за Android: Torque Lite (безплатен), Torque Pro (платен) и мн.др.

Възможности на интерфейса: 

- Прочитане на кодовете за грешки и тяхното описание. 

- Преглед на минимални, максимални и текущи стойности. 

- Изтриване на кодовете за грешки от паметта на контролера.

- Измерване на ускорение, разход и др. подобни параметри и много други функции

- Наблюдаване в реално време на показанията на сензорите - живи данни включително: 

Оборотите на двигателя, моментното ускорение на автомобила, температура на охлаждащата течност, статус на горивната система, скорост на превозното средство, моментен разход на горивото, позиция на дроселовата клапа, температура на въздуха във всмукателния колектор, състояние на дебитомера, показания на ламбда сондата / статус на горивната система, налягане на горивото и много други.

- Код за свързване - 0000 или 1234

- Хардуерна версия V2.1

- Поддържа всички OBDII протоколи

 • SAE J1850 PWM (41.6 kbaud) 
 • SAE J1850 VPW (10.4 kbaud) 
 • ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
 • ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
 • ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
 • ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
 • ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
 • ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
 • ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
 • A.SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
 • B.USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
 • C.USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)

В търсене на предлагащ диагностичното устройство ELM327 магазин, в даден момент ще попаднете в нашия специализиран сайт, където то е не само налично, но и на много добра цена. Има много причини да се снабдите с добър и лесен за използване инструмент за диагностициране на личния си автомобил, и още толкова да направите покупката при нас. Предлаганият от нас модел поддържа пълния списък с OBDII протоколи.

Микросхема, преобразуваща редица протоколи, използвани в авто-диагностиката

Благодарение на нашето онлайн присъствие, вече не е нужно да търсите уреда за инспекция на автомобила ELM 327 във физическите магазини в София и другите големи градове на страната.  Той е постоянно наличен в продуктовата ни гама и може да се поръча с няколко прости действия от всяка точка на България.

Защо обаче ви е нужен подобен технически инструмент и какво всъщност представлява той? Уредът представлява микросхема, която преобразува редица протоколи, използвани в диагностичните авто-центрове, в протокол RS-232, разработен от Elm Electronics. Изначалната оригинална реализация на устройството е изпълнена върху микроконтролера PIC18F2480 от Microchip Technology. Разработени са жични и безжични модели.

Адаптерът ELM327 OBD 2е съвместим изключително с автомобилите, оборудвани със специален 16-пинов диагностичен конектор OBD2. Такива коли са произведени за първи път в САЩ през 1996 г. В други страни диагностичният конектор е инсталиран много по-късно. Автомобилните концерни в Япония са оборудвали цялостно колите, произведени от 2000 г насам.

В европейските страни автомобилите с бензинови двигатели са го получили през 2001 г., а дизеловите от 2004 г. Китайските леки коли са снабдени с конектора съответно 2008 и 2009 г. Международните авто производители започват да оборудват всички модели, произведени от 2010 г. насам, с 16-пинови конектори. До 2010 г. на руските коли е инсталиран 12-пинов GM (VAG) конектор. За свързване към такива интерфейси са необходими преходници.

Видове адаптери и тяхната разлика в съвместимостта с различните устройства

Произвеждат се два основни типа скенери ОБД ЕЛМ 327, които имат идентичен корпус, но се различават по инсталираните микропроцесори и версии на софтуера, както и по начина на обмен на информация с външно компютърно устройство. Такъв елемент може да бъде смартфон или таблет за „android“, ios.

На практика почти всички съвременни „Smart” телефони са свързани с външни допълнения чрез Bluetooth, така че за тях трябва да се закупи устройство с надпис „ Bluetooth“. По този начин всеки мобилен апарат с Android, Windows Phone OS и компютри са съвместими с въпросната технология.

Някои видове таблети могат да предават и получават данни единствено при WiFi връзка, така че използването на "bluetooth" е оптимално за преносими и стационарни компютри с безжична мрежова карта или блутуут адаптер. Особеност на iOS устройствата е, че те са свързани чрез блутуут само с джаджи на Apple.

Следователно в този случай е възможно да свържете диагностичния уред ЕЛМ 327, закупен от магазина ни на изгодна цена, само чрез Wi-Fi. Същата комуникационна технология може да се използва за свързване на скенери с компютър / лаптоп. При липса на смартфон и за да се избегнат различни смущения, си струва да се използва USB устройство, а диагностиката да се направи посредством компютър.

Преди свързването с компютъра, е необходимо да се инсталира драйвер, за да се проверят правилно техническите параметри. USB връзката се осъществява изключително с PC. Съществуват и хибридни модели диагностика за кола, съчетаващи няколко технологии, например, те едновременно поддържат "USB" и "Wi-Fi".

Видове конектори за МПС

През 80-те години единственият уред за диагностика използва стандарта ALDL, създаден от General Motors. Предшественикът на тази модификация е ALCL, който беше одобрен като спецификация за комуникация с моторни превозни средства. ALDL има 3 различни конектора, съдържащи 5, 10 и 12 пина.

Първоначално с него само се предава информация - 160 бита / сек, докато модернизираните версии се характеризират с използването на двупосочна комуникация и изпращане на информация - 8192 бита / сек.

OBD-I е стандартът за автоматична диагностична операция. Този стандарт служи като предпоставка за разработването на системи, използвани за намаляване на вредните емисии в атмосферата. Той е прототипът на съвременния стандарт, използван от GM на някои от колите, производство 1994-1995 г.

OBD-2 за диагностика с elm327 е версия на диагностичния стандарт, разработена през 1996 г., тоест още миналия век. Тя позволява да се контролират изцяло параметрите на двигателя. Тази опция следи компонентите на корпуса, аксесоарите и извършва диагностични мероприятия.

Стандартът OBD 2 използван от нашия уред за диагностика на автомобили има няколко поддържани протокола. Можете да разберете съвместимостта на даден автомобил визуално чрез наличието на конкретни контакти. Протоколите за обмен на данни могат да бъдат грубо разделени на количеството данни, предавани в секунда: високоскоростни и нискоскоростни. Първите включват SAE J1850 PWM и CAN, който се счита за най-бързият в момента и се прилага във всички нови превозни средства.

Други видове протоколи са:

 • EOBD, EOBD2 - European On Board Diagnostic (Европа);
 • JOBD - Japan On-Board Diagnosti (Япония).

Съвместимост с различните марки и модели коли

Дали използваният от диагностичния уред elm327 софтуер е съвместим с вашия автомобил? Да разберете отговора на този въпрос, ще ви помогне специалната база данни, която се актуализира от разработчиците след тестване на съвместимостта. Тази услуга ще определи дали устройството ще работи, когато е свързано с колата ви.

В зависимост от годината на производство на модела, автомобилистите могат да разберат колко съвместими са техните превозни средства с режима за автоматично сканиране, описан по-горе. Придобивайки elm 327 на изгодна цена, ще бъде нужно да кликнете върху списъка с марки, след което да изберете производителя от падащия панел, раздел година - съответния период, в който е произведен автомобилът.

За да изясните дали апаратът elm327 bluetooth, предлаган от нас на много добра цена отговаря на съществуващия модел, можете да отворите раздела за марки. Също така си струва да се вземе предвид фактът, че отсъствието на която и да е марка автомобили от списъка не означава несъвместимост, тъй като всички превозни средства, пуснати на пазара след 2004 г., са 100% съвместими с ЕЛМ327.

С помощта на тази услуга потребителите получават възможността да изберат най-подходящата опция за оборудване и свързване към модерна мобилна джаджа по всеки поддържан от уреда способ. Услугата също ще определи дали кабелната версия с USB за компютър е подходяща за вас или е по-добре да използвате безжична версия.

Вижте още: fm трансмитер bluetooth

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.