Евтини акумулатори

Филтрирай по категория:
Подреди по:

Селекцията от акумулатори на ниски цени предоставя възможност за избор сред огромен асортимент продукти на производители от ранга на Bosch, Banner и AC Battery. Представени са най-добрите им разработки от ново поколение, придружени с всички необходими към тях аксесоари и консумативи. Цените на предложенията ни са прекрасно решение за всеки средностатистически бюджет.

Ние знаем, че качественият акумулатор е от основно значение за дългосрочната експлоатация на автомобила ви. Няма да допуснем да ограничите фабричната му мощност, нито да бъдете неприятно възпрепятствани по време на път. Тонекс 1 ще ви предостави подходящи модели за двигател с всякакъв капацитет.

Защо използваме този компонент

Акумулаторната батерия осигурява електрически ток, необходим за захранването на всички електрически компоненти във вашия автомобил. Видно е, че работата му е изключително сериозна и интензивна. Недостатъчната електроенергия ви лишава изобщо от възможността да шофирате, а ниският капацитет може да провокира изоставянето ви насред шосето, или поне изгасване на осветлението върху таблото.

Аумулаторната батерия действа чрез преобразуване на химичните процеси в електроенергия. Подавайки определена мощност към стартера, батерията стимулира запалването на двигателя. Тя е особено важен компонент в автомобила и от нея зависи не само възможността за шофиране, но и поддържането на постоянното и стабилно електронапрежение в автомобилната система.

Акумулаторът е компонент с две основни класификации: стартерен и тягов. Стартерните модели са най-често използвани в съвременните автомобили. Тези компоненти са с по-голяма мощност и повече съдържание на електролити. Химичните елементи в съставът им, благодарение на които химическата енергия се трансформира в електрическа  са основно: кадмий, калций и антимон.

Стартерният акумулатор се произвежда в оловно-киселинен и алкален вариант. Алкалната разновидност е по-мощна и по-удобна за обслужване -  когато става въпрос за работа с обслужваема батерия. Тя се класифицира в три основни групи:

  • сребърно–цинкови;
  • желязно–никелови;
  • кадмиево–никелови.

Въпросът за продължителността на шофиране с даден акумулатор зависи от няколко основни фактора. Капацитетът и качеството на изработка са сред съществените, а тях трудно ще получите от евтини акумулатори. Състоянието на дълбок разряд провокира разрушаване на плочите, което е чест проблем при устройствата със сравнително ниска стойност. 

Кога трябва да го подмените 

Подмяната на акумулатора не винаги е резултат от невнимателно шофиране.  Тя е съвсем естествен процес, който рано или късно застига и най-високофункционалните модели. При бензинов двигател със стандартни параметри се препоръчва поставяне на нов през 4 години, докато дизеловият може да има нужда от по-бърза смяна, тъй като консумира два пъти повече електрическа енергия. 

Когато се ориентирате в избора на магазини за акумулатори, вниманието ви трябва да е насочено предимно към марката и цената – сигурна индикация за качеството на изработка. Сгъстяването на циклите заряд-разряд е първият симптом, че батерията скоро трябва да се замени с нова. 

Ние сме дългогодишно доказан и изгоден магазин за акумулатори в София, където ще откриете не само най-новите модели на световноизвестни производители, но и разнообразие от клеми, втулки за клеми, четка за почистването им, таблетки и зарядно устройство за акумулатор.

Защо е толкова важен правилният избор

Кошмарът на всеки шофьор е автомобилът му да бъде с неработеща  електрическа система. Спасението е качествената акумулаторна батерия. Всеки собственик на моторно превозно средство залага на различни модели и марки. Нискостойностните батерии не са препоръчителни, ако обичате да шофирате и разчитате на автомобила си за преминаване на дълги разстояния.

Този компонент би могъл да се сравни със сърдечно-съдовата система на тялото. Увреждането или спирането на сърцето предизвиква блокаж в целият организъм. Ситуацията е същата и с вашето превозно средство. Производителите и автомобилните специалисти посочват като среден период за експлоатация на акумулатор 3 до 5 години при различните модели. Този факт означава, че рано или късно, раздялата с вашият генератор на електрически ток, ще бъде наложителна.

Изборът на нов продукт определя  зависи продължителността на гладкото и високоскоростно шофиране, както и оптималната енергия при стартиране, необходимо за безаварийно пътуване. Важното е да изберете капацитет, съобразен с мощността на двигателя, за да си гарантирате мощен и бърз студен старт. 

Фирмата ни е разработила богато оборудван онлайн магазин за авто части и аксесоари, където ще откриете едни от най-висококласните акумулатори в София, подходящи за мощни съвременни автомобили от най-ново поколение. Освен високите критерии на производителите за първоначално вграждане, моделите ни са на много изгодни цени. 

Защо е толкова важно да смените бързо амортизираният акумулатор

След първите индикации, че акумулаторът ви се нуждае от смяна, отлагането е излишно. Форсирането на изтощена батерия по-скоро ще предизвика много тежки поражения на по-значими и скъпи детайли от автомобила ви. Стартерът е добър пример.

Всяка слабост в някое от автомобилните звена води до претоварване на здравите части. Това може да се отрази върху запалването на превозното средство, по-специално - стартерните мотор и соленоид, които са подложени на прекомерно напрежение, за да компенсират липсата на електроенергия от акумулатора. Колкото по-бързо смените проблемната батерия, толкова по-малка е вероятността да се стигне до подмяна на останалите части от електрическата система на автомобила.