Евтини акумулатори

Филтрирай по категория:
Подреди по:

Селекцията от акумулатори на ниски цени предоставя възможност за избор сред огромен асортимент продукти на производители от ранга на Bosch, Banner и AC Battery. Представени са най-добрите им разработки от ново поколение, придружени с всички необходими към тях аксесоари и консумативи. Цените на предложенията ни са прекрасно решение за всеки средностатистически бюджет.

Ние знаем, че качественият акумулатор е от основно значение за дългосрочната експлоатация на автомобила ви. Няма да допуснем да ограничите фабричната му мощност, нито да бъдете неприятно възпрепятствани по време на път. Тонекс 1 ще ви предостави подходящи модели за двигател с всякакъв капацитет.

Защо използваме този компонент

Акумулаторната батерия осигурява електрически ток, необходим за захранването на всички електрически компоненти във вашия автомобил. Видно е, че работата му е изключително сериозна и интензивна. Недостатъчната електроенергия ви лишава изобщо от възможността да шофирате, а ниският капацитет може да провокира изоставянето ви насред шосето, или поне изгасване на осветлението върху таблото.

Аумулаторната батерия действа чрез преобразуване на химичните процеси в електроенергия. Подавайки определена мощност към стартера, батерията стимулира запалването на двигателя. Тя е особено важен компонент в автомобила и от нея зависи не само възможността за шофиране, но и поддържането на постоянното и стабилно електронапрежение в автомобилната система.

Акумулаторът е компонент с две основни класификации: стартерен и тягов. Стартерните модели са най-често използвани в съвременните автомобили. Тези компоненти са с по-голяма мощност и повече съдържание на електролити. Химичните елементи в съставът им, благодарение на които химическата енергия се трансформира в електрическа  са основно: кадмий, калций и антимон.

Стартерният акумулатор се произвежда в оловно-киселинен и алкален вариант. Алкалната разновидност е по-мощна и по-удобна за обслужване -  когато става въпрос за работа с обслужваема батерия. Тя се класифицира в три основни групи:

  • сребърно–цинкови;
  • желязно–никелови;
  • кадмиево–никелови.

Въпросът за продължителността на шофиране с даден акумулатор зависи от няколко основни фактора. Капацитетът и качеството на изработка са сред съществените, а тях трудно ще получите от евтини акумулатори. Състоянието на дълбок разряд провокира разрушаване на плочите, което е чест проблем при устройствата със сравнително ниска стойност. 

Кога трябва да го подмените 

Подмяната на акумулатора не винаги е резултат от невнимателно шофиране.  Тя е съвсем естествен процес, който рано или късно застига и най-високофункционалните модели. При бензинов двигател със стандартни параметри се препоръчва поставяне на нов през 4 години, докато дизеловият може да има нужда от по-бърза смяна, тъй като консумира два пъти повече електрическа енергия. 

Когато се ориентирате в избора на магазини за акумулатори, вниманието ви трябва да е насочено предимно към марката и цената – сигурна индикация за качеството на изработка. Сгъстяването на циклите заряд-разряд е първият симптом, че батерията скоро трябва да се замени с нова. 

Ние сме дългогодишно доказан и изгоден магазин за акумулатори в София, където ще откриете не само най-новите модели на световноизвестни производители, но и разнообразие от клеми, втулки за клеми, четка за почистването им, таблетки и зарядно устройство за акумулатор.

Защо е толкова важен правилният избор

Кошмарът на всеки шофьор е автомобилът му да бъде с неработеща  електрическа система. Спасението е качествената акумулаторна батерия. Всеки собственик на моторно превозно средство залага на различни модели и марки. Нискостойностните батерии не са препоръчителни, ако обичате да шофирате и разчитате на автомобила си за преминаване на дълги разстояния.

Този компонент би могъл да се сравни със сърдечно-съдовата система на тялото. Увреждането или спирането на сърцето предизвиква блокаж в целият организъм. Ситуацията е същата и с вашето превозно средство. Производителите и автомобилните специалисти посочват като среден период за експлоатация на акумулатор 3 до 5 години при различните модели. Този факт означава, че рано или късно, раздялата с вашият генератор на електрически ток, ще бъде наложителна.

Изборът на нов продукт определя  зависи продължителността на гладкото и високоскоростно шофиране, както и оптималната енергия при стартиране, необходимо за безаварийно пътуване. Важното е да изберете капацитет, съобразен с мощността на двигателя, за да си гарантирате мощен и бърз студен старт. 

Фирмата ни е разработила богато оборудван онлайн магазин за авто части и аксесоари, където ще откриете едни от най-висококласните акумулатори в София, подходящи за мощни съвременни автомобили от най-ново поколение. Освен високите критерии на производителите за първоначално вграждане, моделите ни са на много изгодни цени. 

Защо е толкова важно да смените бързо амортизираният акумулатор

След първите индикации, че акумулаторът ви се нуждае от смяна, отлагането е излишно. Форсирането на изтощена батерия по-скоро ще предизвика много тежки поражения на по-значими и скъпи детайли от автомобила ви. Стартерът е добър пример.

Всяка слабост в някое от автомобилните звена води до претоварване на здравите части. Това може да се отрази върху запалването на превозното средство, по-специално - стартерните мотор и соленоид, които са подложени на прекомерно напрежение, за да компенсират липсата на електроенергия от акумулатора. Колкото по-бързо смените проблемната батерия, толкова по-малка е вероятността да се стигне до подмяна на останалите части от електрическата система на автомобила.

✅ Рискована ли е онлайн покупката на акумулатор❓

И да и не, в зависимост от това от къде пазарувате. Избирайки случайни сайтове, в които са публикувани частни обяви, рискувате да получите продукт, различен от обещания. Покупката на акумулатор от законово регламентиран онлайн магазин като Тонекс 1, ви гарантира съответствие на продукта, който ще получите с този, който сте поръчали. Възможността да поискате консултация от нас, пък ви позволява да изберете най-подходящия за автомобила ви акумулатор.

✅ Мога ли да оборудвам автомобила си с акумулатор на друга марка, различна от тази на оригиналния❓

Не ви препоръчваме да го правите, защото различните марки акумулатори имат различно вътрешно съпротивление и реагират различно при подаване и получаване на електрически заряд. Всяка разлика в работните параметри на батерията би могла да причини смущения и неправилна работа на електрическото оборудване на автомобила.

✅ Мога ли да поставя акумулатора в автомобила веднага, след като ми бъде доставен❓

Възможно е, ако волтметърът показва EMF от най-малко 12,6 V. Плътността следва да е най-малко 1,26 g / cm3, а нивото на електролита над плочите - 10-15 mm. Ако посочените параметри са по-ниски, тогава е необходимо да заредите батерията и да коригирате показателите.