Акумулатори за леки автомобили, джипове и ванове

Подреди по:

Магазин Тонекс 1 разполага с акумулатори за джипове, ванове и леки автомобили, продукт на изключително надеждни производители като Bosch, Banner и надеждна българска марка. Акумулаторът е “сърцето” на превозното средство, без което функционирането му е невъзможно. Видът на двигателя е критерий при избор на такава част, но от значение е и устройството на самото возило – колкото повече електроконсуматори се откриват в него, толкова по-голям акумулатор се препоръчва за него.

Всъщност, мощният акумулатор винаги е на мода и всеки специалист автомеханика ще ви препоръча закупуването на възможно най-големият, който се вмества в машината ви. Модерните технологии пък са създали необслужваемите модели, електролитната смес в които е позиционирана под двойно уплътнен капак и регулира функциите си самостоятелно.

Каталогът ни представя акумулатори с разнообразен капацитет и възможности, сред които ще откриете модели с по-нисък ампераж, подходящ за лек градски автомобил, но и акумулаторни батерии от 100 Ah. С тяхна помощ можете да пропътувате критични метри до населено място, ако двигателят на джипа или мини ванът ви се повреди изненадващо.

Двойна “порция” калций

Технологията е също толкова значима, както и амперажът. Акумулаторите с добавен калций към двете страни на оловните плочи не само не изпитват необходимост от поддръжка, но са и с удължен експлоатационен живот. Батерията е с много ниска стенен на саморазряд в състояние на покой и по-висок капацитет от работни цикли “заряд-разряд“, което забавя сулфатизацията с години. Освен това, продуктите с двойно калцирани плочи обикновено се отличават със сигурен студен старт.

Вариантът Ca/Ca в каталога ни е представен от моделите на Banner и AC Battery. Австрийската марка залага на двойно калциевата технология, която предоставя интегрирана защита против изтичане на електролит, образуване на корозия, и обратно възпламеняване.Технологията AccuSafe изхвърля ненужните изпарения през мембрана GORE и кондензът е невъзможен, а двойният капак Double Top предотвратява напълно теч на електролитна смес.

Продуктите са и изключително устойчиви на вибрации, благодарение на начинът на свързване на оловно-киселинните плочи към кутията. Зареждането е лесно и бързо, с огромното предимство, че не се налага често, а работните цикли носят интензивни енергия на автомобила.

AC Battery се открива в стандартен вариант, както и в JIS модел за азиатски автомобили. Разликата при вторият модел е предимно в диаметърът на плюсовият и минусов поюлс, оптимизирани към конструкцията на азиатската автомобилна технология.

Ag/Ca

Гигантът Bosch също присъства в селекцията ни, представяйки най-съвременната си разработка с добавено чисто сребро - Silver, и солидна валцована решетка PowerFrame, която е укрепена с по-голям процент олово в зоните с най-висок контакт с електроенергия. Структурата й е свързана със съединителя на плочите, така че електрическите импулси протичат в права посока, много по-бързо и лесно.

Специфичната решетка е с нисък риск от корозиране, а капакът е проектиран с двойна защита от обратно възпламеняване. Батерията има 30% по-дълъг експлоатационен срок, благодарение на специфичната си структура.

Сребърната сплав върху минусовите плочи осигурява доказано по-висок стартов ток с 30 %, и предоставя най-сигурният студен старт при минусови температури. Подаваната от него енергия е изключително интензивна, независимо от капацитетът му, тъй като масата върху плочите е устойчива. Освен мощност, тя осигурява също ниска степен на саморазряд, повече и по.устойчиви работни цикли, а на нея се дължи и защитата от късо съединение.

Вижте още модели в нашия магазин за акумулатори в София